Elektronika.lt
 2025 m. liepos 22 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 22, 02:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Žinantiems ir klausiantiems. Ar žinai, kad... » Kosmosas vakumas ir reiskiniai susije su sitais dalykais.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Kosmosas vakumas ir reiskiniai susije su sitais dalykais.
PranešimasParašytas: 2008 02 24, 18:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
xina
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Medkirtys rašo:
Taigi atvirojoje erdveja slegis yra labai mazas... Kiek suprantu keiciantis slegiui keiciasi ir lydimosi bei virimo temperaturos... To pasekoje zmogusisvirtu net seselyje?
Kazkada seniai esu bandes "apgyvendinti" vakuume (nepilnam, apie 0,9) muse. Ji neissitasko, o tik ispampsta, apsibuzoja ir per 1- 2 minutes pilnai nustimpa. Eksperimentas lengvai padaromas, tereikia mazos vaistu bonkutes su guminiu kamstuku ir didelio svirksto su adata, orui issiurbti.
PranešimasParašytas: 2008 02 24, 19:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Nu blyn reiks bandyti... Very HappyVery HappyVery Happy Tik is kur muse parovei? Ai nors seip ir su muses lerva galima...

PranešimasParašytas: 2008 02 24, 20:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
rezistorius rašo:
Na siame dalyke tavo logyka nepasiteisino Wink Kur paimsi? Ji atgabena, jei gerai pamenu nesenei nusileides Atlantis kaip tik be Columbus laboratorijos kartu gabeno ir azota. Sakau jei netiki pasiimk koki IR kosmine observatorija ir pamatysi.

o tu nemanai kad jie ta azota kvepavimui naudoja?
o tai naudoti ji saldymui tai tas pats kas i antarktida ledus vezti.
tuo labiau kad pesidaryti reikiama salti vietoje nesudaro jokiu problemu.
ir dar visnas dalykas kad saldyti heliu iseina geriau, ir maziau kainuoja ji ten nugabenti nes helis daug lengvesnis.

parodyk linka kur parodytas to kosminio teleskopo brezinys ir kiek litru skysto azoto jie ten laiko.
PranešimasParašytas: 2008 02 25, 20:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Nu jo logiskai mastant, ten ir taip salta tai nafiga dar ten tas azotas...

PranešimasParašytas: 2008 02 28, 16:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
JAULER
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką MSN Messenger
Digix rašo:
rezistorius rašo:
Na siame dalyke tavo logyka nepasiteisino Wink Kur paimsi? Ji atgabena, jei gerai pamenu nesenei nusileides Atlantis kaip tik be Columbus laboratorijos kartu gabeno ir azota. Sakau jei netiki pasiimk koki IR kosmine observatorija ir pamatysi.

o tu nemanai kad jie ta azota kvepavimui naudoja?
o tai naudoti ji saldymui tai tas pats kas i antarktida ledus vezti.
tuo labiau kad pesidaryti reikiama salti vietoje nesudaro jokiu problemu.
ir dar visnas dalykas kad saldyti heliu iseina geriau, ir maziau kainuoja ji ten nugabenti nes helis daug lengvesnis.

parodyk linka kur parodytas to kosminio teleskopo brezinys ir kiek litru skysto azoto jie ten laiko.
kvepuoja N2? O iš kur tada atsiranda taip reikalingas O2?

PranešimasParašytas: 2008 02 28, 20:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
O2 paprastai attstomas is CO2 regeneratorium su kalio ir natrio peroksidu.
tokia tecnologija dabar ir narai naudoja, jei nori po vandeniu buti daugiau nei valanda be iskilimo.

N2 tai tik siaip inertines dujos spaudimui palaikyti, butu galima heli naudoti, bet astronautai jug nenores pavirsti Mikimauzais todel naudojamas azotas.
PranešimasParašytas: 2008 02 28, 22:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
N2 taigi nemetlas, va helis inertines...

PranešimasParašytas: 2008 02 28, 23:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Medkirtys rašo:
N2 taigi nemetlas, va helis inertines...

kyla itarimas kad tu kazkoks didelis matematikas.
azotas yra pakankamai inertiskas kad ji butu galima pavadinti inertinemis dujomis. bent jau biologiskai jis pakankamai inertiskas ne ka maziau nei helis.
PranešimasParašytas: 2008 02 29, 00:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Prie koc ia matematika ir cheminiai elementai? Azotas yra 5A grupeje antrame periode, o tai turbut bus nemetalai?

PranešimasParašytas: 2008 02 29, 00:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
inertines dujos tai tokios kurios prie tavo normaliu salygu su niekou nesijungia. kadangi tu su azotu jokiu reakciju atlikti negalesi tai jis tau tiek pat inertiskas tiek pat kiek ir helis nors ir nera pilnai inertines dujos .
biologiskais galime inertinemis dujomis ir vandenili laikyti arba koki nors metana, tik buvimas vandenilio atmosferoje pavojingas tavo kuno vientisumui
jei kas nors sukibirsciuotu. tiktu ko gero dar ir visokie freonai kurie irgi pakankamai inertiski.

cia mes ne epie chemija kalbame nors ir ten inertines dujos gali sudaryti ivaisrius junginius, dazniausia su fluoru, pvz galima padaryti xenono fluorida
trumpa laika egzistuoja visokie argono junginiai. bet tai nesvarbu.
PranešimasParašytas: 2008 02 29, 00:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nu issiaiskinom. O matmetika kam ikisai?

PranešimasParašytas: 2008 02 29, 01:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
matematika todel kad matematikams 2+2=4 o inzinieriui 2+3 gali buti ir 3 ir 5 bet ne 10, nors kai kada ir 2+2=10 gali buti leistinas rezustatas priklausomai nuo salygos. man ipratsa viska apvalinti ir daznai net baisiai grubiai, todel ir sakau kad azotas inertines dujos o matematikai neapvalina.
PranešimasParašytas: 2008 02 29, 01:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nu jei didzioji dalis matematikos nebutu atrasta, dabar mano gyvenimas butu dvigubai lengvesnis...

PranešimasParašytas: 2008 02 29, 01:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
siap tai ta matematika nera tokia baisi realybeja kaip ja sugeba subaisinti tikri matematikai.

kai kurie zmones uzsiima butent tokiais dalykais kad stengiais ja kuo toliua nutruakti nuo realybes. o paskui masto kur ta nauja ismisla panaudoti.

pvz dabar kai kas isrado netiesine geometrija kuri jokio panaudojimo neturi, arba n-mates erdves.

viska ka daro sudetingiausia matematika gali ir paprasta aritmetika + kompiuteris. tik mokykloje specialiai mokytojai kankinasi megindami israsti kazka ipatingai nepraktisko kad butu kuo sunkiau.

o realybeje tokiu uzdaviniu niekas neprendzia. jei usdavinys per sunku tiesiog pasikeiti jo salyga
PranešimasParašytas: 2008 02 29, 07:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Medkirtys
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Tai reiskias kad mus mokyloje nemoko, o bando priartinti prie mirties?

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps