|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 30, 17:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Garsiakalbių jautrumas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 28, 19:20 |
|
|
|
|
| kontaktas rašo: |
| as jiem ir lb normalius korpusus padares , atskiros dezes MARUS is sio forumo paskaiciavo , 207ltr vienamgarsiakalbiui dejau , alsuokliai su 42hz dazniu stovi , ir muzika normalia leidau , ir galiu teigt jog jie nei vienas nelaikytu tu savo 500w, nors atrodo eminence firma normali bet tie vatai turbut tiem kurie i juos ziuri... ir kaip suzinot realia garsiuko galia? ta tikra , rusiska.. ar kaip jus sakot nominalia, o ant manuju raso tipo pikines 1kw o rms500w , galiu is betko lazintis kad nelaikytu , beto ju grojimas iki 4khz taip kad su jais viduriniu dazniu ne perdaugiausiai ,,, na apviju rites skersmuo beveik 8 cm , cia gal del to ta galia tokia didele kaip ir avijuskersmuo ,.,, bet taip isein plona vielele suviniota? ar kas, man idomu is kur tiek vatu ... ir kodel su 30voltu ant 4omu as juos abu kaip nieka veikt isjudinu ir dar lieka stipriake... esme kad eiga 3.2mm XmaX |
lazinames is ruporo su Definimax 4018LF ir tu tavo dvieju kolonkiu su Kappa - 15, kad jie tuos 450rms kaip kad ant ju raso, spakainei atlaikys.
kitas dalykas, jeigu tu nori istikro juos panaudot pagal paskirti, tai kisk i simtines dezes, daryk vamzdzius ant kokiu 52hz ir signala duok per aktyvu 50hz highpass filtra, pats nustebsi ka tada tie garsiakalbiai gali. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 28, 20:43 |
|
|
|
|
| romeishka rašo: |
| leygan rašo: |
nu lb gerai skamba tie pmpo lengvai durneliui galima parduoti stiprintuva pasidarai 10w parasai 300PMPO |
Kaži ar taip lengvai rasi tokį durnelį  |
yra yra... stoviu maksimoi ziurineju su kuo galima butu nusisveisti monitoriu uz manes magai centrai ir t.t priejo keli tokie pavepe ziurinejo ziurinejo ir sako 'ze 3000W o bl** imam' nu taip ir nusipirko  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 00:11 |
|
|
|
|
tai kad jie ir dabar kazka tokio stebuklingo sugeba;) zemo nera lb gilaus bet bosas atstumu kazkoks artesnis nei Herzt es380 kuri irgi turiu , tie eminencai zema arciau sukuria, kazi del ko ? o toliau tai tik kambario kampuose zemas per galva dauzo ... mano kambarys 15kv.m. ir kas gaunasi ten tokio su tais 50 hz? ir simtinem dezem? aj va is kur tuos 500w traukiu : http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=346624
ir dar :100.5dB SPL EFFICIENCY MEANS YOUR AMP DOES NOT HAVE TO WORK HARD! <- tai kam tiek vatu ? bet siaip ka istikro jie gali jei sakai ju neleist grot zemiau nei 50hz, kad jie neplaciajuosciai , tai viduiuko nereks, zemo nekals,, turesim dyyyydelius baublius ? |
|
|
|
|
|
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 00:56 |
|
|
|
|
| tiesiog jie nesutverti taip zemai grot, ju xmax mazas , BL didelis |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 01:07 |
|
|
|
|
tai kad jie ir dabar kazka tokio stebuklingo sugeba;) zemo nera lb gilaus bet bosas atstumu kazkoks artesnis nei Herzt es380 kuri irgi turiu , tie eminencai zema arciau sukuria, kazi del ko ? o toliau tai tik kambario kampuose zemas per galva dauzo ... mano kambarys 15kv.m. ir kas gaunasi ten tokio su tais 50 hz? ir simtinem dezem? aj va is kur tuos 500w traukiu : http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=346624
ir dar :100.5dB SPL EFFICIENCY MEANS YOUR AMP DOES NOT HAVE TO WORK HARD! <- tai kam tiek vatu ? bet siaip ka istikro jie gali jei sakai ju neleist grot zemiau nei 50hz, kad jie neplaciajuosciai , tai viduiuko nereks, zemo nekals,, turesim dyyyydelius baublius ? |
Herco matyt pavirsiaus plotas didesnis del to ir kuria zema toliau, nu tu duodi 15 kv kambary daugiau 20-25cm isvis sudinai skamba mes kazkada 38 hornus bandem panasiam gal biski didesnem kambary tai nesupratom kodel is ju jokios naudos o kai i sale nuvilkom tai oho koks garsas pasidare ir zemi visai kitokie ir garso per akis su 2x30w buvo pas mane kambarys 11kvadratu tai nzn kiek bandes tai man daugiau 20cm kazkaip nelabai, o del to 50 hz ribojimo tai zinok kad gamintojai gale matuoja ne ant 20 ir ne ant 50 hz o ant gerokai daugiau, supranti garsiakalbis grodamas dazniu sutampanciu su jo rezonancu vaiksto labai didele eiga ir dazniausiai vargu ar daugiau puse (neretai dar maziau) deklaruojamos galios ant rezonancinio daznio isgausi del to tau ir siuloma kirpti auksciau rezonanco kad muzika jo nekabintu tada isgausi daugiau galios (beja reiktu kirpti dar auksciau nei 50 nes jai tavo garsiuko rezonancas 47hz kaip rasoma tavo linke) o kirpsi 6 ar 12db oktavai is to naudos mazai bus). o del to kad sakai baublys bus tai zinok jai klausai popsa tranca techno tai tau patikek zemiau 40-50 hz tikrai nerekia ju reikia tik tuo atveju jai klausai elektronika arba kur figuruoja pianinas konrabosas ir tt. jai idomu pasiieskoks forume apie daznius ir kokia muzika kokius daznius zemiausiai atkuria kazkur jau buvo forume sneketa. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 01:11 |
|
|
|
|
tai tiem bumcikam apie 100hz sukiojasi ir viskas o hornai gerokai zemiau groja, tai ir banga ilgesne gaunasi. kaip cia paaiskint, "netilpo garsas kambary" supratai vistiek ka norejjau pasakyt  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 01:34 |
|
|
|
|
| tai as dabar puikiai zinau kad netilpo garsas kambary cia pries daug metu buvo zalias dar akustikoj buvau, o hornai patikek zemai tikrai nekabina nes kad zemai kabintu tai reikia labai didelio horno o normaliai jie kokius 50 ir kabina, as sita ir pastebejas kad horn reikia didesnes patalpos nei normaliam garsiakalbiui ir kad jo bangos ne per kur netelpa normaliam daugiabucio kambary, bet ir 38cm 15kv kambary jau nesamone bereikalingas vietos ir lesu svaistymas tokiam garsiukui sales reikia ir dar ne pacios maziausios, as nesuprantu tu zmoniu kur prisiperka gigantiskus garsiakalbius nes jiems vis garso maza va pvz vienam mano megstama kauno kaboke zemiem stovi 2 30cm bandpass tai garso salei kai daugiau dj uzsuka net per daug buna o patalpa ten tikrai didele, svarbiausiai tinkamai paskaiciuotos dezes tinkama pastatymo vieta ir supratimas kad dydis dar ne viskas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 10:07 |
|
|
|
|
| leygan rašo: |
yra yra... stoviu maksimoi ziurineju su kuo galima butu nusisveisti monitoriu uz manes magai centrai ir t.t priejo keli tokie pavepe ziurinejo ziurinejo ir sako 'ze 3000W o bl** imam' nu taip ir nusipirko  |
Nu, tai čia dar reti, tokie egzemplioriai Bet su dabartine tendencija, tai manau, ir daugiau tokių pradės rastis...  |
|
_________________ Mažiau karksėsi - daugiau sūrio liks!!! |
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 02 29, 13:54 |
|
|
|
|
tai kad ir koncertine aparatura paprastai buna nuo 50hz, ir visiem zjbs, niekas ir nepagalvotu kad ten taip yra.
tokie garsiakalbiai kaip cia, pas mane tai visai grotu kaip priesbosiai, butu pajungti kartu su uzdarais viduriukais ir supertweeteriais. o atkurima gautu nuo kazkur tarp 100 ir 200Hz.
p.s. zek dar ka radau... http://eminence.com/pdf/kappapro-15a.pdf http://eminence.com/pdf/cab-kappapro-15a.pdf pasirodo viskas taip ir parasyta. "Displacement limited to 125 watts if used down to 65 Hz. Displacement limited to 400 watts
if used down to 180 Hz"
kaip sakant naudokime daiktus pagal ju paskirti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 03 01, 13:16 |
|
|
|
|
gerai bus ir taip.. tik dabar reik HPF susiburti ir herca imest i bandpass ir pasilikt prie tokio varijanto ... nes kolonkes jau graziai padarytos, ir nebera laiko prie ju terliotis ar kazka panasaus burti , faktas kad is ju truksta zemo ir tiek , tam hertza kazkada ir pirkau , beto agnus 10es 6lygio bandpase stovi ir dar vienas 4 lygio bandpasse , tik su 6 lygiu biski grybai yra, su vamzdziais neatitaikiau , gal kas pamena kokius ten reik det? zodziu pas mane trys bosteriai ir tos dvi kolonos, su zemais manau problemu nebus.,,, tai dabar ko is jusu noreciau , tai HPF schemutes ir 6lygio bandpaso vamzdziu ilgius agnusui a10es, aciu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 03 01, 17:23 |
|
|
|
|
Vienareikšmiškai siūlau vato devalvaciją!
Ir tuo tiki...
Kaip pagadino internetas jaunimą, tai niekas labiau nebepagadins. Nei šnapsas, nei narkotikai
| Citata: |
| pas mane kambarys 11kvadratu tai nzn kiek bandes tai man daugiau 20cm |
Tada tau 8cm. kokybiško garsiuko pakaktų. Mano virtuvėj (9kv.m.) radijas tokiais birbia-sočiai. |
|
|
|
|
|
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 03 01, 17:34 |
|
|
|
|
Kuo daugiau garsiakalbiu, tuo prasciau groja(IMHO). DIY'e max 4 garsiukai visoje sistemoje. Nekalbu apie OPAL ir t.t. Ten kitokie pinigai sukasi ir ne viena desimti valandu inzinieriai praleido prie savo kuriniu. Kaip bebutu keista, peerless kai kuriuose savo gaminiuose nedeklaruoja garsiuku galios  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 03 01, 19:05 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
Vienareikšmiškai siūlau vato devalvaciją!
Ir tuo tiki...
Kaip pagadino internetas jaunimą, tai niekas labiau nebepagadins. Nei šnapsas, nei narkotikai
| Citata: |
| pas mane kambarys 11kvadratu tai nzn kiek bandes tai man daugiau 20cm |
Tada tau 8cm. kokybiško garsiuko pakaktų. Mano virtuvėj (9kv.m.) radijas tokiais birbia-sočiai. |
kodel manai kad 500w nera yra ten tie 500w (rms) tik klausimas ant kiek hercu cia gi viskas nuo matavimo sistemos priklauso dabar tokia sistema standartas tai kodel gi standartu nesinaudoti? o kaip teisingiau matuot tai cia jau kitas klausimas, jauniemas vienaip senesniems kitaip, o as is tos kartos kai viskas keitesi tai man tiesa pasakius tas pats .
Zinok nepatikesi bet as per 8cm namie dabar ir klausausi tiesa galvoju apie kokius normalius 20tukus bet... Studentas as... ir be to namie beveik nebunu tai muzika dazniausiai girdziu per sena ruska rinkinuka su placiajuosciais  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Garsiakalbių jautrumas |
Parašytas: 2008 03 01, 22:38 |
|
|
|
|
Gal net tokias?
http://www.ipix.lt/out.php/i370910_SPA0041.jpg
http://www.ipix.lt/out.php/i370911_SPA0042.jpg
http://www.ipix.lt/out.php/i370912_SPA0043.jpg
http://www.ipix.lt/out.php/i370913_SPA0044.jpg
Jautrios, kaip ne keista. Turiu LOEWE radiolą germanio tranzai... ir dar iki 104Mhz. Klausau radiją nusukęs į minusą iki galo aukštus-žemus, tada kaip tik. Kartais dar atėjęs koks "audiofyliščė" po stalu subo ieško Nerealiai dirba. O tipas uždaras. Aišku radijas tai sukompresuotas garsas ir dar mp3, bet pajungus kitas... dūmas visos prieš šitas. O visa paslaptis, kad "tinka kirvis kotą"-patalpa 9kv.m. atimk dar išbetonuotą spintą apie 1,2 kvadrato-gaunasi net per daug tokių "špokų". O dar priedo sienos dengtos puta 3cm.
Dėl tų...500rms. tai man taip-paduodu pagal srovę 150w. (stiprą turiu eksperimentams, sąžiningai atiduoda 150w. 25v. kintamos prie 2...12 omų). Va paduodu į gargalą rožinį signalą ir pažiūriu prie kiek vatų dūmai pradės rugti Va tada ir žinau kiek jis turi galingumo 80... 100... ar 130w. Daugiau-kepurę duodu pri... nelaikys. Stipre 18 KT829 tranzų ir 1Kw. trafas. Ten tikras laboratorinis stipras su integruotu watmetru! Apie tokį dar gal niekas ir negirdėjot O vienas jau nagus nudegė si "kilvatiniu" subinium. Taškas visiems "užrašams" ant "firminių" subinių Gaila, kad negaliu išmonyti to stipro, nors ir 1 kanalas, bet... tokio pasidaryti nesiryžčiau-ne namų sąlygom. Diedokas paežerį su juo vasarą kraupina
Taip, kad darom wato devalvaciją-mažiau nulių reikės rašyti  |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|