|
Forumas » Akustika » buitinis subas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 13, 20:00 |
|
|
|
|
| jums plius minus o man ne...jei as issimataves garsiakalbio parametrus ir apskaiciaves dezes turi, tai jau tiksliau ir negali buti...kaip apskaiciuot garsiakalbio uzimama turi man aisku, man tik idomu buvo zinot ar kiti tai ignoruoja ar vis delto atkreipia demesi... |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 13, 21:40 |
|
|
|
|
| Neo rašo: |
| jums plius minus o man ne...jei as issimataves garsiakalbio parametrus ir apskaiciaves dezes turi, tai jau tiksliau ir negali buti...kaip apskaiciuot garsiakalbio uzimama turi man aisku, man tik idomu buvo zinot ar kiti tai ignoruoja ar vis delto atkreipia demesi... |
Ignoruoja tur būt visi ar bent didžioji dalis. Ignoruoti reika. ir KUO gi tu tuos parametrus išsimatuoji ir svarbausiai KUR? Ar turi spec. patalpą ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 09:12 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
Ignoruoja tur būt visi ar bent didžioji dalis. Ignoruoti reika. ir KUO gi tu tuos parametrus išsimatuoji ir svarbausiai KUR? Ar turi spec. patalpą ? |
Is tavo postu matau kad tu net nzn kaip tuos parametrus ismatuoti...taip kad ir nekalbek apie tai jog reikia ignoruoti... |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 10:36 |
|
|
|
|
tu saulele visai bedievis arba tokia visada maistaujanti asmenybe. negi dar mokykloje neismoke tiketi i visagale fizika ir matematika ? Gal paklaida nuo realybes yra, bet dar kol kas, ka skaiciavavau, jos manes neapgavo. ismatuoti parametrai, pas daug ką, nuo gamintojo duotų, bent kiek pamenu is siu forumieciu, tai skiriasi Qts apie 0,05. gal pas kanors buvo didesnes paklaidos, nezinau. pats niekada nematuoju, jeigu tuos parametrus zinau. o su ismatuotais, esu ir bandpassa dares, skambejo butent taip kaip isivaizdavau ziuredamas i grafika kompo ekrane.
taigi as tikiu i fizika visagale.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 13:11 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Is tavo postu matau kad tu net nzn kaip tuos parametrus ismatuoti...taip kad ir nekalbek apie tai jog reikia ignoruoti.. |
Aš ir nesistengiu to daryti. Tik todėl, kad įsitikinęs jog negausiu reikalingų prietaisų. Net mikrofono. O kam matuoti bele kuo, kas prieinama? Juk gausiu tą patį dumblą kas ir "datasheatuose" prie gargalų. Jeigu jūs, matuotojai, turit kuo pasimatuoti, tai valio! O aš jums pavydžiu, jei galit pasigaminti kažką panašaus į B&W ar topinius Tannoy. |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 13:29 |
|
|
|
|
matuoti elektriniam parametram mikrofono visai nereikia, tereikia multimetro su maza matavimo paklaia ir bent dviem skaiciais po kablelio. Plius zinomo turio sandari dezute ir viskas. Visi matavimai pora minuciu kai moki.
| Citata: |
| Labai panašiai ir reikia daryti. Turint praktikos, paėmus garsiakalbį jau beveik aišku, kokios dėžės jam reikės. Pasijungus, laikant rankoje, po stalu, dar aiškiau. |
nu jau nujau... jei jau taip visi "ekspertai" paeme i rankas pasakytu kokios dezutes reik o dar ir fazikas matomai derinamas palaikant rankoj sorry saulele bet cia jau visiskas profanizmas. Jei chebra lektuvus ir laivus statytu "primesdami is patirties" ..... toliau nebesiplesiu |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 14:03 |
|
|
|
|
| Garsą sudėtingiau padaryti negu lėktuvą. Ypač kai pradedi matuoti ne ten kur reikia ir tuo ką turi po ranka. |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 15:30 |
|
|
|
|
lektuva padaryti lengviau nu blem kiek dar anekdotu prisiskaitysim ar tu sneki tik kad pasneketi popierini lektuveli arba lektuvo modeliuka padaryti skrendanty tikrai lengva bet turebut ne kiek nezinai kas prasideda per velniai prie labai dideliu greiciu ir kodel ant sparnu net menkiausios skardeles pritaisytos yra reikalongos ir kaip jos padeda stabilumui ir taram param
nu nezinai tai nesnekek, jis lygina subo dezes sukalima su HI-TECH ko dar isgirsim |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 15:55 |
|
|
|
|
| Gedukai, jei manai, kad esi kažką padaręs, tai labai klysti. Iki tikro garso supratimo tau dar toli. Turėjau galvoje, kad lėktuvą galima apskaičiuoti. Garsą-tik sąlyginai. Lėktuvo parametrus gali išreikšti skaičiais, garso-sąlyginai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 16:09 |
|
|
|
|
| airodinamika ir akustika manau galima lyginti iki begalybes. kas sudetingiau atsakymo neprieisit, nes viskas priklauso nuo kokio tu lygio prietaisa nori pagaminti. klandytuva su kokiais 5 vienetais airodinamine kokybe, galeciau ir as pagaminti (teko tureti reikalu su aviacija). kad jis skristu yra tik du pagrindiniai dalykai, tai sparno atakos kampas, ir svorio centras. net ir su simetrinio profilio sparnu 5 vienetai bus. prisabacini dar kokios motopirkos matora su propeleriu, ze, jau ir lektuvas(arba tiksliau motorizuotas ultralengvasis sklandytuvas). taigi cia sudetingumo jokio nera, jeigu darai vien is principo. tik darbo daug. su akustika irgi panasiai. ant kiek tai bus sudetinga priklauso nuo to, ko tu is tos savo aparaturos nori. jeigu tik maksimaliai gerai, tau yra pakankamai, tai visos problemos del to ir kyla. mes zmones kuklesni truputi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 16:11 |
|
|
|
|
| zodziu joda,arba saulele kaip tau paciam labiau patinka nebeturiu as komentaru, buriam toliau is kavos tirsciu |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 16:43 |
|
|
|
|
| mjooo kur diskusijos nusirito... Aviacija ir akustika... Man rugstyniu sriuba labiau uz kebabus patinka, bet kas is to? |
|
|
|
|
|
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 14, 16:48 |
|
|
|
|
fu rugstynes tj man kasnors patarsit?? |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 01 25, 13:24 |
|
|
|
|
| Paprastas klausimas tiems kurie zino: Apskaiciavus subo dezes turi ar ivertinate kiek turio uzima pats garsiakalbis ir fazikas? |
O kiek gi tūrio užims garsiakalbis pagal tave? Tūrį užims tik skarda ir magnetas-max 2litrus. O fazikas, tai tas pats dėžės tūris!
Beje o iš kur žinai, kad tūrį "paskaičiavai" teisigai? Gal pagal garsiakalbio deklaruojamus "parametrus" ? Tai pasakyk man juos, aš tau parašysiu pagal tavo dėžės tūrį ir bus gerai Tų gamintojo parametrų niekada nėra. Iš oro parašo, o jūs tikit  |
Pasirodo nieko nezinot tamsta o komentuojat...radau atsakyma pats:
Make sure that you add the volume displaced by the driver, ports and bracing to arrive at a final enclosure volume. This is especially important in the case of bandpass systems, where the volumes displaced by the ports and driver can have a significant effect on the enclosure volume.
You can measure the volume of the driver by
wrapping it in plastic,
dunking it in a bucket full to the brim of water until the mounting flange is level with the brim of the bucket
removing the driver from the bucket and
using a measuring cup to refill the bucket.
The volume displaced by the ports can be calculated from the following equation:
Vp = (Lv-Ex)*PI*(Dout/2)^2
where,
Vp = Volume displaced by port
Lv = port length
Ex = enclosure thickness
Dout = outside diameter of port |
|
|
|
|
|
 |
 |
buitinis subas |
Parašytas: 2008 02 13, 00:23 |
|
|
|
|
Nu kanors isirinkai ?
As irgi kaska noriu daryti uz toke suma tai mastau apie EVR 300
bandpass dezeja (nezinau ar gerai parasiau)... tik va problemele jokiu parametru rimtesniu nerandu. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |