Elektronika.lt
 2026 m. birželio 30 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2026 06 30, 12:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » buitinis subas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 46
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 13, 20:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Neo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
jums plius minus o man ne...jei as issimataves garsiakalbio parametrus ir apskaiciaves dezes turi, tai jau tiksliau ir negali buti...kaip apskaiciuot garsiakalbio uzimama turi man aisku, man tik idomu buvo zinot ar kiti tai ignoruoja ar vis delto atkreipia demesi...
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 13, 21:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Neo rašo:
jums plius minus o man ne...jei as issimataves garsiakalbio parametrus ir apskaiciaves dezes turi, tai jau tiksliau ir negali buti...kaip apskaiciuot garsiakalbio uzimama turi man aisku, man tik idomu buvo zinot ar kiti tai ignoruoja ar vis delto atkreipia demesi...

Ignoruoja tur būt visi ar bent didžioji dalis. Ignoruoti reika. ir KUO gi tu tuos parametrus išsimatuoji ir svarbausiai KUR? Ar turi spec. patalpą ?
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 09:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Neo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
saulele2211 rašo:
Neo rašo:

Ignoruoja tur būt visi ar bent didžioji dalis. Ignoruoti reika. ir KUO gi tu tuos parametrus išsimatuoji ir svarbausiai KUR? Ar turi spec. patalpą ?

Is tavo postu matau kad tu net nzn kaip tuos parametrus ismatuoti...taip kad ir nekalbek apie tai jog reikia ignoruoti...
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 10:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Q
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
saulele2211 rašo:
Neo rašo:

tu saulele visai bedievis Evil or Very Mad arba tokia visada maistaujanti asmenybe. negi dar mokykloje neismoke tiketi i visagale fizika ir matematika ? Gal paklaida nuo realybes yra, bet dar kol kas, ka skaiciavavau, jos manes neapgavo. ismatuoti parametrai, pas daug ką, nuo gamintojo duotų, bent kiek pamenu is siu forumieciu, tai skiriasi Qts apie 0,05. gal pas kanors buvo didesnes paklaidos, nezinau. pats niekada nematuoju, jeigu tuos parametrus zinau. o su ismatuotais, esu ir bandpassa dares, skambejo butent taip kaip isivaizdavau ziuredamas i grafika kompo ekrane.
taigi as tikiu i fizika visagale. Smile
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 13:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:
Is tavo postu matau kad tu net nzn kaip tuos parametrus ismatuoti...taip kad ir nekalbek apie tai jog reikia ignoruoti..

Aš ir nesistengiu to daryti. Tik todėl, kad įsitikinęs jog negausiu reikalingų prietaisų. Net mikrofono. O kam matuoti bele kuo, kas prieinama? Juk gausiu tą patį dumblą kas ir "datasheatuose" prie gargalų. Jeigu jūs, matuotojai, turit kuo pasimatuoti, tai valio! O aš jums pavydžiu, jei galit pasigaminti kažką panašaus į B&W ar topinius Tannoy.
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 13:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
matuoti elektriniam parametram mikrofono visai nereikia, tereikia multimetro su maza matavimo paklaia ir bent dviem skaiciais po kablelio. Plius zinomo turio sandari dezute ir viskas. Visi matavimai pora minuciu kai moki.

Citata:
Labai panašiai ir reikia daryti. Turint praktikos, paėmus garsiakalbį jau beveik aišku, kokios dėžės jam reikės. Pasijungus, laikant rankoje, po stalu, dar aiškiau.

nu jau nujau... jei jau taip visi "ekspertai" paeme i rankas pasakytu kokios dezutes reik Rolling Eyes o dar ir fazikas matomai derinamas palaikant rankoj Smile sorry saulele bet cia jau visiskas profanizmas. Jei chebra lektuvus ir laivus statytu "primesdami is patirties" ..... toliau nebesiplesiu
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 14:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Garsą sudėtingiau padaryti negu lėktuvą. Ypač kai pradedi matuoti ne ten kur reikia ir tuo ką turi po ranka.
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 15:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
lektuva padaryti lengviau Laughing Laughing Laughing Laughing nu blem kiek dar anekdotu prisiskaitysim Very Happy ar tu sneki tik kad pasneketi Smile popierini lektuveli arba lektuvo modeliuka padaryti skrendanty tikrai lengva bet turebut ne kiek nezinai kas prasideda per velniai prie labai dideliu greiciu ir kodel ant sparnu net menkiausios skardeles pritaisytos yra reikalongos ir kaip jos padeda stabilumui ir taram param Laughing

nu nezinai tai nesnekek, jis lygina subo dezes sukalima su HI-TECH Laughing Laughing Laughing ko dar isgirsim
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 15:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Gedukai, jei manai, kad esi kažką padaręs, tai labai klysti. Iki tikro garso supratimo tau dar toli. Turėjau galvoje, kad lėktuvą galima apskaičiuoti. Garsą-tik sąlyginai. Lėktuvo parametrus gali išreikšti skaičiais, garso-sąlyginai.
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 16:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Q
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
airodinamika ir akustika manau galima lyginti iki begalybes. kas sudetingiau atsakymo neprieisit, nes viskas priklauso nuo kokio tu lygio prietaisa nori pagaminti. klandytuva su kokiais 5 vienetais airodinamine kokybe, galeciau ir as pagaminti (teko tureti reikalu su aviacija). kad jis skristu yra tik du pagrindiniai dalykai, tai sparno atakos kampas, ir svorio centras. net ir su simetrinio profilio sparnu 5 vienetai bus. prisabacini dar kokios motopirkos matora su propeleriu, ze, jau ir lektuvas(arba tiksliau motorizuotas ultralengvasis sklandytuvas). taigi cia sudetingumo jokio nera, jeigu darai vien is principo. tik darbo daug. su akustika irgi panasiai. ant kiek tai bus sudetinga priklauso nuo to, ko tu is tos savo aparaturos nori. jeigu tik maksimaliai gerai, tau yra pakankamai, tai visos problemos del to ir kyla. mes zmones kuklesni truputi.
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 16:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
zodziu joda,arba saulele kaip tau paciam labiau patinka nebeturiu as komentaru, buriam toliau is kavos tirsciu
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 14, 16:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
taskas
Senbuvis
Senbuvis
mjooo kur diskusijos nusirito... Aviacija ir akustika... Man rugstyniu sriuba labiau uz kebabus patinka, bet kas is to?

PranešimasParašytas: 2008 01 14, 16:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vancas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
fu rugstynes Laughing tj man kasnors patarsit??
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 01 25, 13:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Neo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
saulele2211 rašo:
Neo rašo:
Paprastas klausimas tiems kurie zino: Apskaiciavus subo dezes turi ar ivertinate kiek turio uzima pats garsiakalbis ir fazikas?

O kiek gi tūrio užims garsiakalbis pagal tave? Smile Tūrį užims tik skarda ir magnetas-max 2litrus. O fazikas, tai tas pats dėžės tūris! Smile
Beje o iš kur žinai, kad tūrį "paskaičiavai" teisigai? Gal pagal garsiakalbio deklaruojamus "parametrus" ? Tai pasakyk man juos, aš tau parašysiu pagal tavo dėžės tūrį ir bus gerai Smile Tų gamintojo parametrų niekada nėra. Iš oro parašo, o jūs tikit Smile

Pasirodo nieko nezinot tamsta o komentuojat...radau atsakyma pats:

Make sure that you add the volume displaced by the driver, ports and bracing to arrive at a final enclosure volume. This is especially important in the case of bandpass systems, where the volumes displaced by the ports and driver can have a significant effect on the enclosure volume.

You can measure the volume of the driver by
wrapping it in plastic,
dunking it in a bucket full to the brim of water until the mounting flange is level with the brim of the bucket
removing the driver from the bucket and
using a measuring cup to refill the bucket.

The volume displaced by the ports can be calculated from the following equation:

Vp = (Lv-Ex)*PI*(Dout/2)^2

where,

Vp = Volume displaced by port
Lv = port length
Ex = enclosure thickness
Dout = outside diameter of port
 buitinis subas
PranešimasParašytas: 2008 02 13, 00:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leygan
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Nu kanors isirinkai ? Smile
As irgi kaska noriu daryti uz toke suma tai mastau apie EVR 300
bandpass dezeja (nezinau ar gerai parasiau)... tik va problemele jokiu parametru rimtesniu nerandu.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Technologijos.lt

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
RDR2 Mods
Euro Truck Simulator 2 Mods, WOT Mods, Assetto Corsa Rally Mods
GTA 6 Wiki
GTA 6 Map, GTA 6 Vehicles, GTA 6 Character
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
ScriptHookV, GTA 5 Mods, GTA 5 Map Mods
gta5mod.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Būk saugus
elektroninėje erdvėje

www.esaugumas.lt
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“