|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 16, 20:13. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Žinantiems ir klausiantiems. Ar žinai, kad... » Branduolinio ginklo galingumas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Branduolinio ginklo galingumas |
Parašytas: 2008 01 14, 16:51 |
|
|
|
Tai mazas sprogmuo naudojamas detonuoti sunkiai detonuojamus sprogmenys. Viskas buna taip, sakykim kad ir siuo atveju, prie amonio dedi busteri (is medziagos kuri lengvai detonuojas) tada i busteri detonatoriu, suveikus detonatoriui detonuoja busteris, o nuo busterio ir amonis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 14, 18:45 |
|
|
|
Dar jei gerai pamen utai branduolinės bombos sprogsta tik 5% kita išeina kaip teršalai.
be boosteri osunku detonuoti NH4NO3. nebent bus gerai susmulkinta ir tvirtas konteineris. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 14, 19:07 |
|
|
|
tie 5% tai priklauso nuo bombos konstrukcijos jei darytu koks nors siaip megejas tai gautusi koks nors 1% |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 14, 19:10 |
|
|
|
Vien su detonatoriumi jo is vis nedetonuosi, tai yra labai sunkiai uzvedama medziaga, nes siaip tas detonas nera labai jau ir stiprus toks. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 14, 19:53 |
|
|
|
Ir cia pasiresike musu jaunieji teroristai. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko |
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 14, 19:58 |
|
|
|
Medkirtys rašo: |
Ir cia pasiresike musu jaunieji teroristai. |
Esu nebejaunas, nieko neterorizuoju, bet buvo laikas, kai apie sprogalus stengiaus suzinoti viska, kas imanoma. Zinoma, pirmoj vietoj buvo saugumo klausimas, gal todel turiu visas galunes vietoj. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 15, 10:14 |
|
|
|
Esu mates pazystamu video kai pasidaro savadaarbe petarda, is parako ir tokia didelia tai driokstelna kaijp reikia. Tik dumai ir zemes i ora pakilo, grazu buvo paziureti. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko |
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 15, 11:15 |
|
|
|
Esu mates pazystamu video kai pasidaro savadaarbe petarda, is parako ir tokia didelia tai driokstelna kaijp reikia. Tik dumai ir zemes i ora pakilo, grazu buvo paziureti. |
Jo ypač jei naudoja stiklo arba metalo konteinerius. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 15, 16:13 |
|
|
|
Neee miske viskas buvo. I kartonini cilindra sukista. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 15, 17:48 |
|
|
|
Neee miske viskas buvo. I kartonini cilindra sukista. |
O tokių aktirie miške medžius žaloja ir kitus gamtos kūrinius, tai tokių nekenčiu pagaučiau musėt gautu kaip priklauso. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 01 15, 18:00 |
|
|
|
Na jau viskas buvo irengta saugiai. Kaip sakiau as maciau tik viedeo ir ten buvo, akmenimis apkrauta, bet vaizdas kaip is tokio dalyko tai grazus gavosi. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 08, 17:21 |
|
|
|
rezistorius rašo: |
Medkirtys, gal visdelto nepradek su ta salietra uzsiiminet jei net nezinai kaip tetonatoriu pasidaryt be to kad salietra detonuot reik kad ji butu sausa, tik nusipirkes nieko su ja nepadarysi, nes ji hidroskopiska ir buna pristitraukus dregmes. Ir siaip kad ja detonuot reik imt didesni jos kieki, nes maza kieki labai sunku detonuot |
Ipilt apie 7% dizelio,gausis kose geriau sprogs ir atsparesne dregmei, bet vis tiek kad sprogtu reik dvieju pakopu detonatoriaus |
|
|
|
|
|
|
Kodėl.... |
Parašytas: 2008 02 11, 09:52 |
|
|
|
Atominės bombos galia matuojama galingiausios žinomos žmogui sprogstamos medžiagos masės vieneto sprogimo ekvivalentu.Atominės bombos kūrimas prasidėjo 2 pasaulinio karo metais. Labai nedaug stigo ,kad vokiečiai ją pasigamintų.Buvo sukurtos skysto kuro balistinės raketos "Fau" ,kurias pavyko užgrobti ir nukopijuot Stalinui Pagrindinę tos raketos kuro dalį sudaro oksidatorius ir žibalas , uždega spec. uždegimo kuras.Pats atominis užtaisas būna rakeros viršūnėj,sodrinto urano kritinės masės gabalai laikomi paslaptyje,juos suglaudžia spec piro patronas. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|