|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 05, 20:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Žemų dažnių stiprinimas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Žemų dažnių stiprinimas. |
Parašytas: 2008 02 04, 18:04 |
|
|
|
Atitempė man kolega vienas kažkokį Tangent stiprintuvą ir sako: "Žemo trūksta" . Atrodo jis gan rimtai, neturi tembrų bloko, jokių loudness ar kokių eq. Skamba tikrai neblogai, puikiai tvarkosi su vidutiniais ir aukštais, bet vat su bosu nekas. Pagrindas 2xTDA7295. Kiek žinau maitinimo kondikų talpą didint reikia, bet ar to pakanka? Maitinimas: Toroidas 180W ir kondikai 2x4700uF plius tinklo trikdžių filtras. Ką siūlot daryt? Kadangi man tokių bėdų nekyla, tai net nežinau ką daryti... |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Re: Žemų dažnių stiprinimas. |
Parašytas: 2008 02 04, 19:30 |
|
|
|
SPX rašo: |
Atitempė man kolega vienas kažkokį Tangent stiprintuvą ir sako: "Žemo trūksta" . Atrodo jis gan rimtai, neturi tembrų bloko, jokių loudness ar kokių eq. Skamba tikrai neblogai, puikiai tvarkosi su vidutiniais ir aukštais, bet vat su bosu nekas. Pagrindas 2xTDA7295. Kiek žinau maitinimo kondikų talpą didint reikia, bet ar to pakanka? Maitinimas: Toroidas 180W ir kondikai 2x4700uF plius tinklo trikdžių filtras. Ką siūlot daryt? Kadangi man tokių bėdų nekyla, tai net nežinau ką daryti... |
Gal greitesnius diodus:)ir didesnes talpos kondus prie mikres:) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 04, 21:08 |
|
|
|
Ten diodų tiltas, diodam, net vietos nėra... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 04, 21:52 |
|
|
|
Čia gi kone operacinis stiprintuvas, dirbantis su stipriu neigiamu ryšiu. Maitinimo įtampos kokybės kėlimas žemų nelabai pridės, jei pridės. Žiūrėk kokiam dažniui parinkti įėjimo high-pass filtrai arba su generatoriumi ir oscilografu prasuk palei juostos apačią ir viskas bus aišku. Dar pasidomėk kas per kolonkės - gal jungia prie kokios nesąmonės dirbančios nuo 100Hz - gal čia stiprintuvas ne prie ko.
Dar - jau minėta forume ke kartą buvo - kuo žemi labiau kraipomi, tuo jų atrodo yra daugiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 02 04, 22:01 |
|
|
|
assembled rašo: |
Čia gi kone operacinis stiprintuvas, dirbantis su stipriu neigiamu ryšiu. Maitinimo įtampos kokybės kėlimas žemų nelabai pridės, jei pridės. Žiūrėk kokiam dažniui parinkti įėjimo high-pass filtrai arba su generatoriumi ir oscilografu prasuk palei juostos apačią ir viskas bus aišku. Dar pasidomėk kas per kolonkės - gal jungia prie kokios nesąmonės dirbančios nuo 100Hz - gal čia stiprintuvas ne prie ko.
Dar - jau minėta forume ke kartą buvo - kuo žemi labiau kraipomi, tuo jų atrodo yra daugiau. |
Na, teks tada pas kaimyną prie oscilografo pasijungti... Na, kolonėlės GALE firmos, stulpai, žemas rašo nuo 35Hz. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 02 05, 09:57 |
|
|
|
Galima pakeisti kondesatorius 2 po 10000,bet ijungimo metu bus didesnis diodu tilteli apkrovimas,tai pažiurek koks ten stovi-aš nauduoju 25-35 A 600v tilta -viskas bus ok.4700 labai mažai.Dar pažiurek,kokie ijejimo kondensatoriai -gal reikia padidinti talpuma/0,47uf -1,0uf plevelini/,dar pažiurek ar ne per ploni laidai mait bloke,dek storesnes-2-2,5 mm/. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 10:45 |
|
|
|
Jei stiprintuvas gamyklinis, nieko jame labai nepatobulinsi. O jei tą stiprintuvą atnešęs žmogus - žemų dažnių manjakas, tai ne nuo tos vietos pradeda ieškot žemų dažnių. Jei kolonėlės 3030 ar 3040, tai gilaus žemo ir neišgaus - firma nebloga, bet gilus, sodrus bosas už tokią kainą ? Tegul nusiperka GALE žemų dažnių kolonėlę, kuriam laikui žemų trūkumas turėtų nuslobti. Priedo signalo šaltinis - nuo jo pirmiausia pradėčiau ieškoti skambesio trūkumų. Ir koks tikslus to stiprintuvo pavadinimas? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 10:56 |
|
|
|
Signalo šaltinis Philips CD164 ir tiuneris Denon. Stiprintuvo modelio nepamenu, kitoj vietoj guli dabar Na, žemų tikrai mažai, net kokios Roadstar namų kinos sitemos jų daugiau duoda O gal čia kas nukepinta ir tai jau laikyti gedimu? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 16:06 |
|
|
|
GALE koloneles stovi pas mane svetaineje, stiprintuvas NAD su tembrais reguliuojamais, tai net uzsukus max zemu jie kaskokie nezemi o baubiantys... Manau beda cia kolonelese  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 02 05, 16:08 |
|
|
|
mindaugelis rašo: |
GALE koloneles stovi pas mane svetaineje, stiprintuvas NAD su tembrais reguliuojamais, tai net uzsukus max zemu jie kaskokie nezemi o baubiantys... Manau beda cia kolonelese  |
Tai, kad ir su mano kolonėlėm lievai groja... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |