|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 17:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Noriu sutiltinti Gainclon'ą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Noriu sutiltinti Gainclon'ą |
Parašytas: 2008 01 30, 16:56 |
|
|
|
|
Aš ten iš akies parašiau. Tik tam, kad parodyti, jog taip darant (būtent mažinant varžą) bus triukšmų mažiau. Nei aš dariau, nei darysiu. Labai jau su mikroschema yra mažai galimybių keisti viso stipro ar jo atskirų dalių (tai visai neįmanoma) parametrus.
O po patenco ar varžos (t.y. dviejų varžų) nededi? Ar jis "nemėto" išėjime pastovios įtampos reguliuojant greičiau garsą? Pagal vską turėtų trumpam atsiradinėti pastovi +- 100...500mv. Be to tu taip labai keiti jo režimą pastoviai srovei. Juk įėjimo varža pastoviai įtampai labai kinta nuo 100kom. iki 0. O tai žiauriai blogai. Kintamai, kak keičiasi (kai kondas) yra, tada nieko, o čia pastoviai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 17:38 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
| vinor rašo: |
kokia varza?
galia 56W, koloneles tikriausiai 8 omu, itampa surandama, o paskiau pagal varza koks itampos kritimas ir kokia srove - tai tikriausiai 7-8 klases fizikos kursas. |
O koks skirtumas, kokios varžos kolonėlės bus jungiamos? Na bus jungiamos tiek 8, tiek 4 omų kolonėlės, bet ar tai turi kokią įtaką? Su fizika man sekėsi sunkiai, visko, ką dabar moku, išmokau skaitydamas šitą forumą, domėdamasis elektronika internete ir praktiškai, tačiau vidurinės mokyklos fizikos kursas ir vadovėliai man nedavė jokios naudos
Maitinimas stiprintuvui bus 2x35V ar truputį daugiau nuolatinės. Man tik neaišku, kokių galių varžos reikalingos toje schemoje. Ir kaip suprantu, kondensatoriai ten nepoliariniai? |
Jeigu su stiprintuvu bus naudojama 4 ir 8 omų apkrovos siūlyčiau pirmiausia paskaityti LM3875 datasheet'ą kiek pamenu priklausomai nuo apkrovos skiriasi max maitinimo įtampa. IMHO
Jau pažiūrėjau grafikas vadinasi "Output Power vs Supply Voltage"
Ten yra trys kreivės -> su 4, 6 ir 8 omų apkrovomis. Sėkmės studijuojant.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 17:56 |
|
|
|
|
Saulele,
Emano stipriake esant potencikui krastutineje kairiojoje padetyje(t,y, maziausiai garsa, arba dydziausia varza)- nuolatine dedamoji yra "-81mV"
esant potenciko padeciai krastutineje desiniojoje padety(daugiausia garso, arba maziausiai varza- retkarsiai siiekia paie +41mV.... tad nera del ko baimintis . .... tegul mikruske pora simtu valandykiu prasigroja, kaip sako audiofilai , pabandysiu ilituoti veliau ir palyginti skambesi su ja ir be jos .
Pas amne kitokia beda buvo, kad susizadino mikruske ant 66.6Mhz daznio :)Nes kolkas nera geru elektrolitu(ziureineju ka padorenio is ebajaus pasisiuti galima), tai teko abiems kanalams padaryti bendra maitinima. ir ji atvesti iki mikuskiu pakankamai ilgokais laidukais, del ko ir susizadino. tie Ca kondika, tai mazos talpo polipropilieniniai, ar kazkokie kitokie kondai , juos uzdejau, susizadinimas dingo . Tai va, Hmmm, kolkas sunku spresti kazka paie sita lm1875, veliau, kai geru skondus gausiu, tai palyginsiu su kitu stipriumi . (griztamojo rysio varzos kolkas yra maisytos 22K- angline allen bradley, 680- MLT ).. veliau, aisku, bandysiu ivairiai pasizaisti . |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 18:30 |
|
|
|
|
| vitukas1 rašo: |
| xumot rašo: |
| vinor rašo: |
kokia varza?
galia 56W, koloneles tikriausiai 8 omu, itampa surandama, o paskiau pagal varza koks itampos kritimas ir kokia srove - tai tikriausiai 7-8 klases fizikos kursas. |
O koks skirtumas, kokios varžos kolonėlės bus jungiamos? Na bus jungiamos tiek 8, tiek 4 omų kolonėlės, bet ar tai turi kokią įtaką? Su fizika man sekėsi sunkiai, visko, ką dabar moku, išmokau skaitydamas šitą forumą, domėdamasis elektronika internete ir praktiškai, tačiau vidurinės mokyklos fizikos kursas ir vadovėliai man nedavė jokios naudos
Maitinimas stiprintuvui bus 2x35V ar truputį daugiau nuolatinės. Man tik neaišku, kokių galių varžos reikalingos toje schemoje. Ir kaip suprantu, kondensatoriai ten nepoliariniai? |
Jeigu su stiprintuvu bus naudojama 4 ir 8 omų apkrovos siūlyčiau pirmiausia paskaityti LM3875 datasheet'ą kiek pamenu priklausomai nuo apkrovos skiriasi max maitinimo įtampa. IMHO
Jau pažiūrėjau grafikas vadinasi "Output Power vs Supply Voltage"
Ten yra trys kreivės -> su 4, 6 ir 8 omų apkrovomis. Sėkmės studijuojant.  |
Žinau tuos grafikus, studijavau ne kartą ir ne du, bet ta proklausomybė man nelabai ką sako. Su 2x35V maitinimu esu pajungęs vieną mikroschemą prie 4 omų apkrovos, tai iki dugno atsukus dirba puikiai, neatsijungė. Prie to paties maitinimo ir 2 omų apkrovos dugno nebandžiau, bet jaučiu jau suveiktų apsauga (sprenžiu iš "Output Power vs Supply Voltage" grafiko). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 18:53 |
|
|
|
|
Dmitrij
| Citata: |
Emano stipriake esant potencikui krastutineje kairiojoje padetyje(t,y, maziausiai garsa, arba dydziausia varza)- nuolatine dedamoji yra "-81mV"
esant potenciko padeciai krastutineje desiniojoje padety(daugiausia garso, arba maziausiai varza- retkarsiai siiekia paie +41mV.... tad nera del ko baimintis |
Tai yra BAISU! Garsui tai peilis. O tu apie varžas. Jų nepajausi su mikroschema. Tavo patencas 3x prastesnis negu varža. Jei tokia pastovi stiprui tylint, tai kokia jam grojant?! Jei mano stipruose būtų daugiau negu 1mv. išėjime ramybės būsenoj-pasikarčiau.
Beje, sukiojant rankenėlę pas tave turėtų būti apie voltą.
Mano stipre, ne mikrūcha, žinoma, priekyje 1 ir 1 kom. Patencas 10k. Priešais (CD grotuve) OPA637. Galvoju apie BUF. Tada dėsiu precizinį vielinį patencą. Rusiškas kažkoks, nepamenu. Didžiausia jų varža 2,2 kom. Dėsiu 1 kom.
Beje, išėjime įkaliau 4 omų ir 400 w. vielines varžas lygegrečiai lizdams! Girdėjai apie tokį "fintą"?
P.s. Kur dingo tavo pypkė?!  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 19:22 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
Dmitrij
esant potenciko padeciai krastutineje desiniojoje padety(daugiausia garso, arba maziausiai varza- retkarsiai siiekia paie +41mV.... tad nera del ko baimintis |
Tai yra BAISU! Garsui tai peilis. O tu apie varžas. Jų nepajausi su mikroschema. Tavo patencas 3x prastesnis negu varža. Jei tokia pastovi stiprui tylint, tai kokia jam grojant?! Jei mano stipruose būtų daugiau negu 1mv. išėjime ramybės būsenoj-pasikarčiau.
Mano stipre, ne mikrūcha, žinoma, priekyje 1 ir 1 kom. Patencas 10k. Priešais (CD grotuve) OPA637. Galvoju apie BUF. Tada dėsiu precizinį vielinį patencą. Rusiškas kažkoks, nepamenu. Didžiausia jų varža 2,2 kom. Dėsiu 1 kom.
Beje, išėjime įkaliau 4 omų ir 400 w. vielines varžas lygegrečiai lizdams! Girdėjai apie tokį "fintą"?
rasineji visiskas nesamones,kaip koks 15'likmetis |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 19:23 |
|
|
|
|
Tai yra BAISU! Garsui tai peilis.
|
nuu, nezinau... pasiziuresiu. Pabandysiu ivertinti(as savo strato klausiausi su 100mV pastoviaja isejime, nes jis beveik be ngr' dirbo(su labai, labai nedideliu.). aiku, tai nera gerai, bet pabandysiu ivertinti kas prie ko
| O tu apie varžas. Jų nepajausi su mikroschema. Tavo patencas 3x prastesnis negu varža. |
Nera prasmes isviso kalbeti apie si stipria kolkas, nes nera pas mane geru elektorlitu, juk minejau, kad bendras maitinimas abims kanalams, su 2 -jei elektrolitais yra padarytas.
Jei tokia pastovi stiprui tylint, tai kokia jam grojant?!
|
lygiai tokia pat, signalas yra paslinkatas tiesiog nulio atzvilgiu ir tiek. t.y. garsiakalbio membrana siek tik yra pastumta rimties padieties atzvilgiu. Esant didesnems poslinkiams, gali nukenteti kokybe, nes teorikai- membranos poslinkis nulio atzvilgiu turetu iskraipyti atkuriama signala, nes jos eiga pasidaro asimetriska(del gofro ir voriuku atsiradusio netiesiskumo.. cia jau nuo konkretaus gargaliuko priklauso), o praktiskai pagyvensime- paziuresim . ... saulele, jei jau praktikas esi, tai turetum suprasti apie ka as ...
| Jei mano stipruose būtų daugiau negu 1mv. išėjime ramybės būsenoj-pasikarčiau. |
patikinu 99.9%, kad tokia paza dedamoji labai menkai itakoja garsini signala.... nes: viso pirma, tai nuolatine dedamoji, siganlo spktra ji neturi keisti, antra, jei del 1mV atiradusio tranzu darbo tasko poslinkis yra tiesiog nniekinis... tad veltui bijai. aisku, kad tai tavo teise .
|
as tau minejau,kad maksimum "-81mV"... .
Beje, išėjime įkaliau 4 omų ir 400 w. vielines varžas lygegrečiai lizdams! Girdėjai apie tokį "fintą"?  |
O veltui.... zinau zinau... pirma, tu kazkurperkaitei apie isejimo varzos itaka(ir tikriausia pravedei lygiagrecia analogija su lempiniu stirpiaku isejimo varza, kuri siekia kelis omus kartais, bent jau taip internete sako, nes as pats su lempiniai reikalu mazai turejau), o antra, pasikaiciuok kaip toksai rezikas padidina pilnutine gargalo kokybe(jei pajunginesi prie gatavu koloneliu, tai girdesi pika zemu dazniu diapazone).... ir seip, yra toks bendras konstravimo principa, kurio deretu prisilaikyti- nauduoti kuo maziau komponentu. ... aisku, tia neturetu proto ribas perzengti .
pypke kolkas padeta i tolimaji stalciuka  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 19:43 |
|
|
|
|
Pamiršai apie fazę. Kai yra pastovi ir ji "laksto" priklausomai nuo signalo lygio, kai integratorius, ar kita dalis stipro, kuri atsakinga už "0" išėjime, bando tą "0" atstatyti, tau gali taip tą fazę vartyti, kad iš mono padarys dolbi surraundą kubu
Beje, kažkada buvau sumetęs tokią schemutę iš K155 berods, serijos + pora tranzų, jau nepamenu. Atrodo tilto principu rodo tikslią pastovią išėjime, be jokios kintamos dedamosios. Tai jeigu 10 milivoltų prie "0" signalo, tai esant 10 voltų kintamos išėjime, pastovi išėjime siekia net 0,95 volto! Kas pas tave tada? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 20:02 |
|
|
|
|
Pamiršai apie fazę. Kai yra pastovi ir ji "laksto" priklausomai nuo signalo lygio, kai integratorius, ar kita dalis stipro, kuri atsakinga už "0" išėjime, bando tą "0" atstatyti, tau gali taip tą fazę vartyti, kad iš mono padarys dolbi surraundą kubu  |
biski neikertu apie ka tu ... tu nori paakyti,kad jei stipriakas dirba amklase rezime, tai jo faze yra iskraipyta ?
antra, kodel prikauso nuolatine dedamoji nuo signalo lygio ? ji juk priklauso nuo to, kaip subalansuotas diff. kaskadas yra. . o ne nuo signalo lygio.
| Beje, kažkada buvau sumetęs tokią schemutę iš K155 berods, serijos + pora tranzų, jau nepamenu. Atrodo tilto principu rodo tikslią pastovią išėjime, be jokios kintamos dedamosios. Tai jeigu 10 milivoltų prie "0" signalo, tai esant 10 voltų kintamos išėjime, pastovi išėjime siekia net 0,95 volto! Kas pas tave tada? |
issitraukiau oscilografa, paziuresiu apie ka tu kalbi idomumo delei  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 20:56 |
|
|
|
|
| nusistaytai oscila i padeti ~- ir jei kyla nuolatine dedamoji, visas signalas keliasi aukstyn arba zeyn priklausomai nuo dedamosios zenklo |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 21:11 |
|
|
|
|
| GSP rašo: |
| nusistaytai oscila i padeti ~- ir jei kyla nuolatine dedamoji, visas signalas keliasi aukstyn arba zeyn priklausomai nuo dedamosios zenklo |
teisingai, tik pries tai patogiau oscilografo stiprintuvo ta slankikli nustatyti i zemes padeti, nustatyti "zalia linija" ties ekranonuliu, o jau veliau kaip minejo Gedas pervesti i ~- . ir pamatysi, kad siganlas su visa sinusoide kyla aukstin...
bet pas mane siuo metu kiek kitokia problemele.... visgi labai jau jautrus tas gainklynas paitinimui, nes vel visgi dar yra susizadinimas nedidukas(ar seip kazkokis balaganas) ties 20-60Mhz. tad nematavau nuolatines, bet apie 20-+ mv... labai grubiai ziurejau... . panasu, kad kazka tiksliau paakysiu, kai nusipirksiu geru elektrolitus . nu nes susizadina ir tiek, kad ir truputuka, bet visviena susizadina . |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 30, 22:17 |
|
|
|
|
| Juztas1989 rašo: |
su silmic pas mane nesizadina  |
aga, visko gali buti, jis su belenkokiais kondikais nesusizadintu, bet belenkokius nenoriu kabinti. Dabar skaitineju apie kondikus(tiek vintaginius, tiek naujus). Pas mane del paciso kontrukcijos susizadina(pakabini apkrova, susizadinimas dingsta... zodziu, veliau vika sutvarkysiu, kai detales isigysiu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 01 30, 23:59 |
|
|
|
|
| o kaip nustatai kokiam daznyje zadinasi? ir kaip matai ta zadinimasi? pastorejusia linija oscilografo ekrane ar kaipnors mandriau? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |