|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 14, 08:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Lempute, uzsideganti, varikliui pasiekus "x" RPM
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Lempute, uzsideganti, varikliui pasiekus "x" RPM |
Parašytas: 2008 01 19, 22:41 |
|
|
|
|
| JonasK rašo: |
| Niekada nereikia daryti sudėtingai, kai galima paprastai. |
Shitas argumentas buvo jau ishnagrinetas diskusijoje apie tachometrus. Tau paprasta komparatoriai - o ash prie vieno tranzo visa vakara galiu prasedet. Per ta pati laika 5 skirtingus softus galiu tam atmeliui parashyt. Analogine elektronika - elektronikams, mikrokontroleriai - programeriams . Ir sheip ju daryt nereikia, jie ten viduj sudetingi - ishoreje 20 kojychiu, prilituoji ka reikia prie ju ir pasineri i softa .
Esu ne karta bandes lituoti visokias tokias gudrias schemas su daug varzhu, kondiku bei tranzu, rezultatas beveik 100% atveju apverktinas (ishskyrus mikrafo stiprintuvus, tie kazkodel veikia ). Vat tau ir paprastai... Lygiai taip, kaip programatoriu, reikia tureti oscilografa, 5 milijonu nominalu detaliu, kruva patirties bei zhiniu.
O skaitmenos praktishkai visos ima ir veikia , jei neveikia, perputi softa, ir veikia. Ir debuginant nieko lituot nereikia, nes labai daug ka gali padaryti su emuliatorium.
Mano variantas yra ant tiek grubus, kad bishki toks gedingas siulyt kazkam pakartot, bet veikia, ir man to pakanka.
Kiekvienam savo. Tiesiog maniau yra kazkokiu rimtesniu argumentu, kaip temperaturinis stabilumas, kokios nors parazitines itampos mashinoje, etc.
Naudojant industrini tiny ish evitos, tai visaip bandzhiau kankint (starteruot su ijungtu, "kibirkschiuot" maitinimu - nepasidave veikia ir tiek .
Sau |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 20, 11:12 |
|
|
|
|
| to kwlw : man paprasta ir komparatoriai ir kontroleriai ir programavimas. Tačiau be mūsų yra dar ir kiti. Todėl duodant patarimą dar reiktų atsižvelgti ir į oponento galimybes, kurios labai gerai matyti perskaičius klausimą. Kad daugiau nebediskutuoti štai pavyzdys: sugedus kontroleriui reikės ne tik patyrusio elektroniko, bet ir programos ir programatoriaus. Neprogramuojamą elektroniką pataisys ir mažiau patyręs meistras. Štai vienas iš Merfio dėsnių: kas gali sugesti-sugenda, kas negali sugesti- vistiek sugenda. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 20, 15:00 |
|
|
|
|
JonasK: blogai sakai, kontroleris yra viena detale o komparatorius varzos tranzistoriai kondensatoriai kiekvienas yra atskira detale.
vadinasi shema su kontroleriu paprastesne nei shema nus 20 atskiru detaliu.
----------------------
nors pagal uzduota salyga gal ir galima apsieiti be viso sito.
uztenka jautrios reles ir varikliuko naudojamo kaip generatorius.
jei nori kad veiktu tyliau tai galima panaudoti zingsnini varikli nuo flopiko
tada dar papildomai reikes diodinio tiltelio.
va ir bus paprastas tachometras o norina isijungimo greiti galima nsutatyti nuosekliai pajungus varza. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 01 21, 08:30 |
|
|
|
|
... Cia siaip viskas labai gerai ir grazu... Siaip dar karta pasikartosiu - esu zalias cia... Kai klausima uzdaviau tikejausi keleto atsakymu tipu, kaip pvz: "nesamone - pigiau is ebay toki dalyka uz 200 LTL parsisiust", arba "paprasta kaip du pirstus... - nueini i lemona, nusiperki "bla bla bla" ir su ratuku reguliuoji prie kokiu apsuku tau paduodama itampa"... Tai va tokio tipo atsakymai manbutu labai naudingi ir aiskus ir nedviprasmiski... Bet supratau jau po keliu pirmu postu, kad man cia nelabai ka suprast eina... Tai va... Ir siaip meginau cia zmoniu paprasyt paslaugos, bet toks jausmas, kad tie prasymai yra itin profesionaliai ignoruojami... JonasK, arba kwlw, gal galeciau tiketis kurio nors is jusu kontakto, arba abieju... ACIU! |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 10 25, 16:01 |
|
|
|
|
| caca rašo: |
naudok mvirsutine schema be pirmos dalies... |
Na virsutine radau, o "be pirmos dalies" tai nlb aisku kur cia, gal gali apibraukt? toliau lyg ir apytiksliai aisku
O kai daznis mazesnis mirkses? Kartais ne dideja daznis ant didesniu rpm? Butu gerai kad degtu pastoviai nuo kazkiek rpm, kur rpm butu galima nusireguliuot su potenciometru kokiu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 31, 03:44 |
|
|
|
|
ne, beda yra tai kad tu nesinai kad nesame aiskiregiai ir tavo proto skaityti nemokam.
ka tu i savo shema padavei ir kas joje gaunasi vis led sviecia ar tik dalis?
paskui ten tos dvi mikroshemos su led yra tiesiog voltmetras. tai pamatuok kas jos gauna per ta signalini laida , tada zinosi bent kursioje shemos puseje problemos ieskoti.
gali pabadyti sibnala paduoti su peotencioetru tai kad galetum valdyti itampa ir paziurek tada kaip tie led degiojasi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 31, 12:17 |
|
|
|
|
I "gnd" pajungiau -12V; i visus "+12v" ir "+v LED" pajungiau +12V; i "tach freq" kol bandau nieko nejungiu bet buvau pajunges is tachometro viskas tas pats kaip nepajungus.
Visi LED atrodo sviestu; as nevisus LEDus sulitaves bet mano manymu nebutina visu sulituot, ar butina?
Sugalvojau pamatuot varza +12V ir -12V vietose, rodo 4.2k tikriausiai taip neturetu but, jo? bet kad lyg viska gerai sulitaves tikrinau....  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 31, 16:24 |
|
|
|
|
| hotter rašo: |
I "gnd" pajungiau -12V; i visus "+12v" ir "+v LED" pajungiau +12V; i "tach freq" kol bandau nieko nejungiu bet buvau pajunges is tachometro viskas tas pats kaip nepajungus.
Visi LED atrodo sviestu; as nevisus LEDus sulitaves bet mano manymu nebutina visu sulituot, ar butina?
Sugalvojau pamatuot varza +12V ir -12V vietose, rodo 4.2k tikriausiai taip neturetu but, jo? bet kad lyg viska gerai sulitaves tikrinau....  |
is kur tavo shemoje -12v tu ja ka 24v uzmaitinai
Taip ir nepadarei ka sakiau. Kai patikrinsi tai galeism testi toliau. Varzu matavimas atsitiktinese vietose nera labai naudongas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 01, 11:45 |
|
|
|
|
Uzmaitinu 12V, masininiu akumuletorium. Kur buvau parases -12V tiesiog norejau pasakyt, kad jungiu prie minuso to akumuletoriaus...
| Digix rašo: |
Taip ir nepadarei ka sakiau. Kai patikrinsi tai galeism testi toliau. Varzu matavimas atsitiktinese vietose nera labai naudongas. |
Pamatavau tai tas SIGNIN rodo ~2.8V.
Varza matavau neatsitiktineje vietoje, o ten kur jungiu maitinimo saltini, cia normalu tokia varza? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |