|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 24, 22:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Šotki diodai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 06:21 |
|
|
|
|
Gal kas naudojot? MBR20100. RCL-e rašo 2x10x100v. Čiupinėjau-korpusas įtartinas, užrašai tuo labiau. 3 kojos, brudo. O datasheet-e:
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/B/R/2/MBR20100.shtml
1x20x100v. Tai kuo tikėti? Kas per velns tas diodas yr? Ar nupirksiu tik "KAŽKĄ" ar vieną iš dviejų tikrai? Ar jau ir RCL-as pradėjo dumblą vežti? Pinigų negaila, kapeikas kainuoja, bet kas bus su tuo, kurį maitinsiu? O 200 000 talpos užkrauti reikia jėgos nors ir kondai ELNA FOR AUDIO.
P.S. O gal patarsit kokius dėti, kokie bus garantuoti? Reikia 40A tilto. Daugiau 16 diodų tilte negaliu dėti, tad jie turi būti nuo 10A vienas. Ultrafast-ai atkrenta. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 10:51 |
|
|
|
|
Dek ne dvigubus:) MBR1060 SB-d 60V 10A jeigu 60V uzhtenka:)
EVITA: Diodas MBR1560CT (2xSchottky 60V 15A TO-220) 2.50
Diodas MBR20200 (2xSchottky 100V 20A TO-220) 3.00
Diodas SB1660 (2xSchottky 60V 16A TO-220)
Gal ten geresni? Arba gal ishvis rusishkus statyt kokius:) |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 11:04 |
|
|
|
|
| Tomka? rašo: |
Dek ne dvigubus:) MBR1060 SB-d 60V 10A jeigu 60V uzhtenka:)
EVITA: Diodas MBR1560CT (2xSchottky 60V 15A TO-220) 2.50
Diodas MBR20200 (2xSchottky 100V 20A TO-220) 3.00
Diodas SB1660 (2xSchottky 60V 16A TO-220)
Gal ten geresni? Arba gal ishvis rusishkus statyt kokius:) |
Pastatęs aš 16 КД213, idėja ta, kad dumblą pučia RCL-as. Parduoda viena, o kas realiai yra? 60v mažai, nes įtampa +-33v. Mažiausiai turi būti 70v. diodai. |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 11:32 |
|
|
|
|
kai uzkraunami dideles talpos kondikai kad nepramustu diodu, patogiausia daryti relini ijungima. IMO. pradzioj krauna per tarkime 30om varzas o veliau kai isijungia rele perjungia tiesiogini krovima. Nebus dideliu sroviu nekentes taip detales, ilgaamziskumas didetu  |
|
|
|
|
|
 |
Re: Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 14:14 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
| Reikia 40A tilto. Daugiau 16 diodų tilte negaliu dėti, tad jie turi būti nuo 10A vienas. Ultrafast-ai atkrenta. |
Ar 40A tau reikia,nes panasiai tiek stipras vartos?Ar del to,kad kondus uzkraunant nenusautu? |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 16:46 |
|
|
|
|
Dėl "minkšto užkrovimo" žinau senų seniausiai. O stipras vartoja max 2 A. Gal ir tiek nevartoja (abu kanalai) tiltas toks tam, kad ne tik kondus užkrauti. Tie kondai nėra juk tokie prasti. ELNA FOR AUDIO sakyčiau net truputi aukščiau vidutiniokų, bet tam, kad sumažinti maitinimo varžą. Iš stiprintuvo nepaimu daugiau 0,82A kanalui. Čia galiniams tranzams su ramybės srove, ji pas mane šalto 200mA. o pašilusio-120mA. Taip veikia mano mosfetai-atvirkščiai negu kiti. Trafas buvo 1,2 KW. dabar pakabinau apie 600W. Pardavinėjo čia forume, sakė apie pusmetį. Galvojau netriukšmaus, pasirodo bandyta buvo be apkrovos . Apkroviau-žviegia kaip kiaulė... |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 17:11 |
|
|
|
|
kažkaip nesupratau,kam tau kilovatinis trafas, kai tik tiek srovės ima stiprintuvas? Gal maitini 220V? paaiškink man, nesupratusiam. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 17:22 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
kažkaip nesupratau,kam tau kilovatinis trafas, kai tik tiek srovės ima stiprintuvas? Gal maitini 220V? paaiškink man, nesupratusiam. |
Varžai kuo mažesniai išgauti, juk aiškiai parašiau! Gal dar pridėti (jau turbūr šeštą kartą forume) koks pas mane traktas nuo iki?! Jokių tembrų ar pirminų-pradinių nenaudoju!
Tik kilovatas čia žinoma nereikalingas. Man pilnai užtektų ir 500w. tik kur rasti kokybišką trafą ir netriukšmaujantį? Reikės turbūt pačiam suktis. |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 17:43 |
|
|
|
|
nu tai valio daryk minksta ijungima ir nesuk cia visiem galvos, pradzioj per varzas pasikraus o kai reles suveiks bus pajungta tiesiai ir galesi dziaugtis maza varza nesuprantu kodel daromas is muses dramblys pas mane paty maitinime 12 kondiku po 8200mkf (zinoma ne elna for audio) ir as pasidares minksta ijungima nematau vargo, o stipras ir daugiau 2A nevalgo |
|
|
|
|
|
 |
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 19:53 |
|
|
|
|
| GSP rašo: |
nu tai valio daryk minksta ijungima ir nesuk cia visiem galvos, pradzioj per varzas pasikraus o kai reles suveiks bus pajungta tiesiai ir galesi dziaugtis maza varza nesuprantu kodel daromas is muses dramblys pas mane paty maitinime 12 kondiku po 8200mkf (zinoma ne elna for audio) ir as pasidares minksta ijungima nematau vargo, o stipras ir daugiau 2A nevalgo |
Matai jam trafas veikiantis triukšmauja, o vien tik įjungiant.
Praleidau apie tą mažesnę varžą.  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 20:45 |
|
|
|
|
| GSP rašo: |
A tu skaityti moki? Po... man tas įsijungimas-aš tokių nesąmonių gyvenime nedarysiu. Man reikalinga maža išėjimo varža!!! O maitinimas yra nuosekliai pajungtas kolonai. Kuo maitinimo varža žemesnė, tuo geriau. Kiek dar kartų tą patį kartot? |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 21:26 |
|
|
|
|
| na perskaiciau visa tema vel is naujo ir vistiek sunkiai isikertu ko tau reikia... tu nori pacio tiltelio vidine varza susimazinti???? del to nori naudoti daug (arba didelio amperazo) diodu? dabar teisingai supratau? |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 13, 23:16 |
|
|
|
|
Ziurejau diodukus. Didesnis amperazas visiskai nereiskia mazesnio itampos kritimo ant jo.
Geriau studijuotum itampos kritimus negu didziausia amperaza. |
|
|
|
|
|
 |
Šotki diodai |
Parašytas: 2008 01 14, 00:17 |
|
|
|