Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 23, 02:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Na jūs ir duodat , aš naudoju induką nuo ramos pripilu apie 5mm H2O ir dedu FeCl3 ir visą induką ant pečiaus, dar pajamu PCB šone skylutę išgrežiu praveriu virvutę už kurios tabaluoju PCB po ramos induką ir man PCb per kokias nepilnas 10min švari, ant pečiaus įšyla iki 50C visas tiprpalas, je idarot šitą tai daryt taip reiktų Pasidaryti talpą iš stiklo(kaip akvariumą ar panašiai ką nors) tada einam į akvariuminę parduotuvę perkam šildytuvą kaina apie 30lt įšildyti max galės iki 32 berots, po to burbuliatorių, jo kainos nepamenu, bet už 15lt turėtumėt nupirkti. Minusas tas, šildytuvas storas vadinasi pilsit daugiau H2O ir reikės dėti daugiau FeCl3, neina įkaitinti pakankamai(optimaliausiai berots apie 50C). Ar apsimoka tokį daryti? Jei tik kelias PCB per savaitę geriausiu atveju gaminat?
Siaip man irgi tokia mintis buvo kilus... Bet as galvojau kad kaip nors FsCl butu galima silpna srove pilti i PCB tik reiktu siurbliuko Nu zodziu padaryt begaline grandine
na šiaip ir su 'navarotais' galima pigiai padaryt.
pvz burbuliatoriaus nereik, svarbu, kad vanduo judėtų, tai imam varikliuką iš kiniško žaislo už litą, ant jo maunam bet kokį neapvalų daiktą (gerausia propelerį), apvyniojam izoliacija, kad atsitiktinis užtiškęs lašas nesugraužtų ir antgalį kišam į vandenį.
šildytuvas tai paprasčiausiu atveju spirale, jei nenorim arti sedet, tai ir valdymą reiktu padaryt (brangiausia dalis- ~20lt)
galima dar bandyt prie spiralės prilituot radiatorių, o tą radiatorių nulakuot/nudažyt ir tada kišt į vandenį, kad spiralės neliestų vanduo. tik tada valdymo garantuotai reikia.