|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 18:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Mano kiumpiuteris siunčia SPAM, ką daryti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Mano kiumpiuteris siunčia SPAM, ką daryti? |
Parašytas: 2007 12 20, 09:22 |
|
|
|
|
| Prieš kelias dienas užpuolė virusai, trojanai, su keturiom antivirusinėm ir windowsų perinstaliavimu pavyko daug atsikratyti. Dabar viskas veikia, antivirusinės tyli, bet iš kompo siunčiami spam laiškai. Nenorėčiau formatuoti disko, ar galima kaip nors be drastiškų priemonių sunaikinti spam parazitinį softą? Dėkui. |
|
_________________ 10 metų tarp elektromobilių |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 23, 14:31 |
|
|
|
|
| As naudoju Nod32 antivirusa ir kartais, kai kyla itarimas, paleidziu is cdromo Hirens boot cd antivirusine Mscafe. Kaip suprantu, Mscafe "praciuzina" failus, o Nodas sudoroja virusus. Ta pati dariau ir sunaus kompui, jis teige, kad Kasperskis apsaugo idealiai, bet paleidus Mscafe, aptiko kruva minitrojanu, kuriu iki tol Kasperskis nepastebejo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 12 23, 16:09 |
|
|
|
|
Kasperskis tai iš vis kažkoks išsityčiojimas iš AV.
Autoriui: Instaliavus daugiau nei vieną AV jos visos trukdo viena kitai ir iš vis negauni jokios apsaugos.
Deja realybė yra tokia, kad jei jau pasigavai virusą, nėra jokios garantijos, kad jį panaikinus tavo sistema liko švari. Rimtose įmonėse po tokio nutikimo daromas švarus disko formatavimas.
Galų gale, kai dabar yra Acronis True Image, OS perinstaliavimas nebėra bėda: instaliuoji švarią OS, sumeti visus updeitus, AV. Tada darai sisteminio disko atvaizdą ir išsisaugai kur nors. Atsiradus menkiausiai bėdai bet kada galima atstatyti OS į pradinę padėtį per maždaug 5-10 min.
O šiaip tai nereikia prisigaudyti tų virusų. Nežinau kaip jūs tai sugebat, gal maigot viską iš eilės, su viskuo sutinkat, instaliuojat absoliučiai bet ką ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 12 23, 17:18 |
|
|
|
|
windows padaryti taip bjauriai kad ten milionas vietu programom paleisti.
sunku net suskaiciuoti visus galimus varinatus.
jei kompiuteris iuncis spama ar kitaip uzsikrete manau protingiasuai butu daryti system restore, visos tos antivirusines bevertis slamstas stabdanti kompiuteri baisau nei virusas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 23, 21:52 |
|
|
|
|
Hirens boot turiu, tas nieko nepadėjo. Įtariu, kad spamas įsėdo giliai į pačius windowsus ir antivirusinės iš vis jau bejėgės. Sugaišau daug laiko, išbandžiau keletą kitų patarimų, bet ko gero teks formatuoti diską. Prieš kiek metų buvau irgi pagavęs spamą, tai nieks nepadėjo, joks restore, joks perrašymas, tik suformatavus diską viskas baigėsi.
Bet, galvojau, gal kas žinos ką kitaip galima padaryti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 23, 22:17 |
|
|
|
|
pries formatavima dar isbandyk tada Combofix teks per google paieskoti
negarantuoju kad tikrai pades, bet ji man iveikia beveik vius virusus |
|
|
|
|
|
 |
Re: Mano kiumpiuteris siunčia SPAM, ką daryti? |
Parašytas: 2007 12 25, 16:04 |
|
|
|
|
| Markas rašo: |
| Prieš kelias dienas užpuolė virusai, trojanai, su keturiom antivirusinėm ir windowsų perinstaliavimu pavyko daug atsikratyti. Dabar viskas veikia, antivirusinės tyli, bet iš kompo siunčiami spam laiškai. Nenorėčiau formatuoti disko, ar galima kaip nors be drastiškų priemonių sunaikinti spam parazitinį softą? Dėkui. |
o is kur tu zinai kad tavo kompas siuncia spama?? |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Re: Mano kiumpiuteris siunčia SPAM, ką daryti? |
Parašytas: 2007 12 25, 18:44 |
|
|
|
|
| poxuystas1 rašo: |
| Markas rašo: |
o is kur tu zinai kad tavo kompas siuncia spama?? |
Visada atkreipiu dėmesį ar siunčiumi duomenys, kada jie neturi būti siunčiami. Visada laikau įsijungęs local area conn ikonėles. Jei kyla įtarimas,
žiūriu kas vyksta programu pagalba, kad ir TPCview. Pavyzdžiui, antivirusinė avast skanuoja ir rodo issiunciamu laisku adresus ir kieki.
Combofix nieko lyg nesugriovė, viskas veikia gerai. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |