|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 08:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega16 fusebit's, programatorius.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Atmega16 fusebit's, programatorius. |
Parašytas: 2007 11 18, 14:03 |
|
|
|
|
| Orionas777 rašo: |
| O kodel man iraso greitai, o veryfing eina gal kokias 5 minutes? |
nes irashineji nepilna flasha, o verifyinant skaito visa. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 18, 15:35 |
|
|
|
|
| Gal galit pasakyt kas simtu procentu zinot ir tai daret kokius fusebits reik keist pasmane yra varneles ant JTAGEN, BOOTSZ1, BOOTTSZ2, SUT0, CKSEL3, CKSEL2, CKSEL1 visur kitur varnos neuzdetos ka man dabar keist (uC nei karto neprogramuotas) |
o nenori paskaitinėti pilną datasheet ir pats išsiaiškinti? ten viskas parašyta ir būsi 100% tikras su informacija
nes aš tau rašiau ką rekia daryti norint paleisti ant kvarco, o tu vis tiek klausi to pačio  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 02, 20:16 |
|
|
|
|
Gal kas help taip buvo, kad nusprendziau pazaisti su Atmega16 bit'ais , nu ka, visiem tikriausiai zinoma klaida -24 . Buvau nuemes visas clockbit'u varneles ir uzdejau CKSEL3 kitu nedejau tada ir pasirode tas bairis. Kaip reikia prikelt uC? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 02, 21:35 |
|
|
|
|
Pagal datasheet'ą tau reikia "rc oscillator" 3-8MHz ruože. Gali bandyt mano kolkas dar neužpatentuotą būdą, dėt apseiliotą pirštą prie 10-13 pinų ir bandyt perprogramuot bitus, kartais pavyksta  |
|
_________________ Teorija - kai viską žinai, bet niekas neveikia,
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 02, 22:27 |
|
|
|
|
| geriau tiesiog pasiimk kitą µC su kokių 8 Mhz kvarcu ir tiesiog kaitaliok jame portą kurį nors be delay`iaus, ir į vieną iš XTAL kojų (kurią tiksliai nepamenu, bet datasheet`e parašyta), taip daug µC esu prikėlęs. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 02, 22:53 |
|
|
|
|
| Tai kokio daznio signala reikia paduoti? Turiu Attiny2313 bei 4Mhz, 10Mhz, 16Mhz kvarcus, seip dabar dar C kalboj dar nesu igudes tai programuoju BASIC'u o ten rasoma Waitms : ***** tai kiek yrasyt 0.00001 (ms) ? Koki dazni reikia paduot i Atmega, kad prikelt? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 02, 22:56 |
|
|
|
|
| Tai kokio daznio signala reikia paduoti? Turiu Attiny2313 bei 4Mhz, 10Mhz, 16Mhz kvarcus, seip dabar dar C kalboj dar nesu igudes tai programuoju BASIC'u o ten rasoma Waitms : ***** tai kiek yrasyt 0.00001 (ms) ? Koki dazni reikia paduot i Atmega, kad prikelt? |
delay`aus nereikia, tiesiog portus mirksink greitai, jokių waitms nereik. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 12 03, 17:23 |
|
|
|
|
Hm... As girdejas, kad reikia kazkokiu atitinkamu dazniu... Kas patogu ant BASIC, kad yrasai savo kvarco dazni it kiek laiko laukti tarkim 1000ms=1s , o prasukima skaicuoja pati programa . Reiks kazkada bandyt prikelt... |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |