|
Forumas » Akustika » Zemu dazniu kolonelei deze geriausia daryti is...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Zemu dazniu kolonelei deze geriausia daryti is... |
| Zemu dazniu kolonelei deze geriausia daryti is... |
| Medzio drozliu plokstes |
|
13% |
[ 5 ] |
| Medzio dulkiu plokstes |
|
33% |
[ 12 ] |
| Faneros |
|
8% |
[ 3 ] |
| Naturalaus medzio |
|
16% |
[ 6 ] |
| Medzio drozliu plokstes+Faneros |
|
27% |
[ 10 ] |
|
| Iš viso balsų : 36 |
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 18, 20:31 |
|
|
|
|
Brrr-nesupratau, o kurioj vietoj tas centras aplink kurį turėtų "važiuoti" freza? Kai frezuoji skylę. Juk ji turi turėti atramos tašką ir judėti tiksliu apskritimu, kitaip gausis ne skylė, bet... kita skylė  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 20:36 |
|
|
|
|
| vancas rašo: |
| numanau, siaurapjuklis ir paskui 3 val nelygumu slifavimui |
Tikrai NE! Ten darbo... na tarkim skylė 16 cm. diametro garsiukui 20mm. storio faneroje. Darbo-1 minutė jei staklės ir 2...3 minutės jei drėlė (su drėle reikia įgudžių). Sufleruosiu-nėra ten grąžto. Teisingiau jis pjovime nedalyvauja O skylė gaunasi... drysčiau sakyti, kad net idealesnė negu su freza. Freza., kai sustapdai judėjimą, palieka nelygumą-mažytę įdubą. O čia-įdealu! Negi niekas nedasiprotėjo? Tik vienas žodis  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 18, 20:41 |
|
|
|
|
| su situo skiliu pjaut negalimas, as maciau montuojasi atskirai cm skale su vinuku, pragrezi priekines koloneles paneles dinamiko centras, uzmauni ant tos vinies ir suki priekine panele |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 20:58 |
|
|
|
|
| vancas rašo: |
| su situo skiliu pjaut negalimas, as maciau montuojasi atskirai cm skale su vinuku, pragrezi priekines koloneles paneles dinamiko centras, uzmauni ant tos vinies ir suki priekine panele |
Arba suki pačią frezą. Tą tai suprantu puikiai. Bet ką daryti, kai frezos atraminio stalelio diametras viršija puse pjaunamos skylės diametro? Juk to vinies po staliuku neįkalsi-jis turi būti stalo išorėje. Todėl ir sakau, kad mano matyta freza pjauna min. 22 cm. skylę. O šitas Skill-as toks pat, visos frezos panašios. Tik skylei pjauti prisukamas vienas strypas o ant jo galo tas "vinis".
Beje girdėjau nuomonę, kad Skill neapsimoka pirkti. Tos, kurių kaina arti 300lt. dar prastesnės už kitajskas. O mano matyta tikrai tvirtai ir akuratnai padaryta tik kainavo 60lt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 22:04 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
Brrr-nesupratau, o kurioj vietoj tas centras aplink kurį turėtų "važiuoti" freza? Kai frezuoji skylę. Juk ji turi turėti atramos tašką ir judėti tiksliu apskritimu, kitaip gausis ne skylė, bet... kita skylė  |
To centro nesimato,ant jo nuotraukoje užstumta freza,bet nebijok viskas ten yra Į reikiama plokštės gabala(kur bus skylė) įkalabas "vinis" ir ant jo užmaunamas šitas aparatas.Kiek cm mažiausia skyle eina išpjauti dabar nepamenu,bet tikrai to pakanka. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 22:18 |
|
|
|
|
| Edga rašo: |
| O kad skilas sudas,taj neskieskit.Jis užsavo kaina tikrai atidirba.Su visaj knipow ir nupower ner ko lyginti. |
Niekas ir nesako, kad "š". Tik kam mokėti 300, jei daikto reikia keliems kartams ir ne prastesnį gali už 60 nupirkti.
O video pažiūrėsiu kitą kartą. Prašo WMP, o pas mane tokių nelaikau kompe
Dabar jau ir taip supratau. Bet visviena, be dadarymo su freza 10 cm skylės neišpjausi. |
|
Paskutinį kartą redagavo saulele2211, 2007 11 18, 22:23. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 22:22 |
|
|
|
|
Sufleruosiu-nėra ten grąžto. Teisingiau jis pjovime nedalyvauja O skylė gaunasi... drysčiau sakyti, kad net idealesnė negu su freza. Freza., kai sustapdai judėjimą, palieka nelygumą-mažytę įdubą. O čia-įdealu! Negi niekas nedasiprotėjo? Tik vienas žodis  |
Tai kas ten tada atlieka patį pjovimą? Ar kažkoks peilis, kuris sukdamasis ir išpjauna apskritimą? Panašiai, kaip ant koordinatinių ištekinimo staklių? Ar kaip
Bet jei sukasi tik vienas peilis, tai gi turi būti didelė vibracija dėl masės disbalanso ir didesnei kiaurymei išpjauti, turėtų būti beveik neįmanoma rankose išlaikyti tos drėlės. Ar ne taip suprantu? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 18, 22:37 |
|
|
|
|
Supratai teisingai. Ten konuso formos peilis cirkulyje. Ir išcentrinė jėga sukelia vibraciją, bet kadangi centras yra, tai tikrai nieko baisaus. Pasitreniravus galima drąsiai pjauti skyles rankomis-drėle. Svarbiausia išmokti drelę laikyti statmenai, nenukrypstant. Dėl to centrinis "vinis" yra centimetru ilgesnis, kol jis sulenda peilis iš lėto pradeda kabinti kažkurį pjaunamos plokštumos šoną ir matosi kur reikia pakreipti drelę. Dirbi atsargiai ir iš lėto(pradžioje pjovimo) ir pjauni... pjauni... ir dar norisi Beje yra rizika paleisti iš rankų, bet kas nerizikuoja... Aš gi TIK taip ir pjaunu, nes staklių neturiu o ir kur statyti neturėčiau-"Žalgiriukas" ir tas vietos užima. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 20, 10:45 |
|
|
|
|
jeigu dar gryzus prie temos, tai man labiausiai tinka faniera. turiu galvoje ne jos akustinius parametrus, o grynai tvirtuma. su drozliu plokste esu turejes problemu, jos luzta arba trupa. o ta plauso plokste irgi minkstoka. labiau bijo dregmes negu faniera ir panasiai. o jeigu padarai storom sienom, jau svoris labai dideja. kai palyginimui, celestion orginalios koncertines zemadaznes kolonkes su 18" garsiakalbiais is fanieros 150l turio. tai pasemi ar rankose, ar ant peties uzsimeti, ir gali nestis, kad ir i ketvirta auksta. pas draugeli yra subas apie 100 litru su 15" garsiakalbiuku, is tos dulkiu plokstes. 2.4 storio ar pan, tai as ja vos pakeliu panest tai be sansu.
o jei del skambejimo, tai gal mano ausys perkreivos, nes kazkokio tai didelio skirtumo tame nejauciu. aisku visos galingesnes mano kolonkes vidui buna su pertvarom. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 20, 17:11 |
|
|
|
|
Pabandysiu savo trigrašį įkišti.
Iš ko gaminti korpusus reikia pagalvoti prieš tai apsvarsčius ko reikia iš tų kolonėlių.Vienam reikia ypatingos kokybės, tada aišku tik mediena.Kitam super žemų - tada daugiau reikia tokios medžiagos kad nesubyrėtų - plokštė bus kaip tik. Jei dar mažesni kokybės reikalavimai ir jei dažnai teks pernešti į kitą vietą- -tiks ir fanera.Kiekvienam - savo
Aš ką esu matęs ir girdėjęs "kažką tokio", tai prieš gerus dvidešimt metų Maskvoje parodoje taip vadinamų"liaudies pasiekimų" marmurines labai įspūdingų gabaritų kolonėles.Buvo grojama klasika, džiazas ir t.t. - įspūdis pritrenkiantis.Bet kiek tai realu pasidaryti namuose - sręskite patys.
Jei kas puls prieštarauti akmuo neskamba ir pan., siūlau prisiminti iš ko buvo padaryti antikiniai amfiteatrai, kas naudojama sienų atspindėjimui dabartinėse rimtose salėse.(čia ne apie siemens ir pan arenas). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 20, 17:50 |
|
|
|
|
Supratai teisingai. Ten konuso formos peilis cirkulyje. Ir išcentrinė jėga sukelia vibraciją, bet kadangi centras yra, tai tikrai nieko baisaus. Pasitreniravus galima drąsiai pjauti skyles rankomis-drėle. Svarbiausia išmokti drelę laikyti statmenai, nenukrypstant. Dėl to centrinis "vinis" yra centimetru ilgesnis, kol jis sulenda peilis iš lėto pradeda kabinti kažkurį pjaunamos plokštumos šoną ir matosi kur reikia pakreipti drelę. Dirbi atsargiai ir iš lėto(pradžioje pjovimo) ir pjauni... pjauni... ir dar norisi Beje yra rizika paleisti iš rankų, bet kas nerizikuoja... Aš gi TIK taip ir pjaunu, nes staklių neturiu o ir kur statyti neturėčiau-"Žalgiriukas" ir tas vietos užima. |
Turiu tokį įrankį, kur maunasi ant drelės. Geras daiktas ir kainuoja pigiai. Bet pasitreniruot tai reikia prieš imantis pjaut, ir sūkių daugiau duodu. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 20, 20:20 |
|
|
|
|
| Q rašo: |
kai palyginimui, celestion orginalios koncertines zemadaznes kolonkes su 18" garsiakalbiais is fanieros 150l turio. tai pasemi ar rankose, ar ant peties uzsimeti, ir gali nestis, kad ir i ketvirta auksta. pas draugeli yra subas apie 100 litru su 15" garsiakalbiuku, is tos dulkiu plokstes. 2.4 storio ar pan, tai as ja vos pakeliu panest tai be sansu. |
Na, pvz. buvau pasigaminęs 35ltr., su 16cm diametro garsiakalbiu, kolonėles iš faneros ir medžio dulkių plokštės. Viena svėrė 30kg. Bet svoris, man neproblema, kai kolonėlė tiesog stovi kambary ir groja...
Tačiau, net ir be jokių vidinių pertvarų, vibracijos praktiškai nesijautė.
Taigi, kiekvienam pagal poreikius  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |