|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 27, 11:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » stiprintuvo beda
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 12, 19:55 |
|
|
|
Kokiu budu galima pabandyt surast bent dazniausiai pasitaikanti gedima stiprintuve? Turiu sena masinini stipriaka, bet nebeveikia jis. Su savo "elektronikos ziniom" sugalvojau pamatuot varza tarp + ir -. Varza yra, tai grandine lyg ir nenutrukus ) atsukus radikatorius nuo tranzu, jie visi siek tiek sudrėkę, bet juk visi negalejo pareit. Kondikai neissipute, o daugiau nelabai ka sugalvoju.
ka dar galima pabandyt? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 12, 21:05 |
|
|
|
kaspis rašo: |
Kokiu budu galima pabandyt surast bent dazniausiai pasitaikanti gedima stiprintuve? Turiu sena masinini stipriaka, bet nebeveikia jis. Su savo "elektronikos ziniom" sugalvojau pamatuot varza tarp + ir -. Varza yra, tai grandine lyg ir nenutrukus ) atsukus radikatorius nuo tranzu, jie visi siek tiek sudrėkę, bet juk visi negalejo pareit. Kondikai neissipute, o daugiau nelabai ka sugalvoju.
Visų pirmą tikrink ar su maitinimu viskas OK. Pažiūrėk ar saugiklis neperdegęs, ar įtampa ateina iki pačio stipro ir t.t. ir pan.  |
|
_________________ Mažiau karksėsi - daugiau sūrio liks!!! |
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 12, 21:58 |
|
|
|
Tikrinau maitinima su testeriu, srove yra. Kazkada dar kita stipriaka ilgai grojau ant daug vatu, irgi uzluzo. Tranzus paziurejau lyg visi sveiki is isores atrodo. Nunesiau i taisykla tai surado greit kad tranzas vienas perdeges. Bet kaip ju visu neislitavus patikrint? |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 11:02 |
|
|
|
Tikrinau maitinima su testeriu, srove yra. Kazkada dar kita stipriaka ilgai grojau ant daug vatu, irgi uzluzo. Tranzus paziurejau lyg visi sveiki is isores atrodo. Nunesiau i taisykla tai surado greit kad tranzas vienas perdeges. Bet kaip ju visu neislitavus patikrint? |
Prieš kokius metus man su Pioneer GM1200 būvo panaši problema Kadangi šitoje srityje nesijaučiu labai stiprus, bandžiau ieškoti pagalbos per forumus, bet... teko problemas spręsti pačiam Maitinimas buvo OK. Perėjau prie tranzų. Matavau varžą tarp kojyčių tokiu principu: 1-2; 1-3; 2-3. Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti
Analoų, tokiam senukui, nebuvo tai teko laukti mėn. kol atvažė iš olandų Perlitavau (lituoklis - 25W, termo pasta). Dideliam mano džiaugsmui - užsikūrė, ir netgi grojo  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 12:00 |
|
|
|
romeishka rašo: |
Prieš kokius metus man su Pioneer GM1200 būvo panaši problema Kadangi šitoje srityje nesijaučiu labai stiprus, bandžiau ieškoti pagalbos per forumus, bet... teko problemas spręsti pačiam Maitinimas buvo OK. Perėjau prie tranzų. Matavau varžą tarp kojyčių tokiu principu: 1-2; 1-3; 2-3. Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti
Analoų, tokiam senukui, nebuvo tai teko laukti mėn. kol atvažė iš olandų Perlitavau (lituoklis - 25W, termo pasta). Dideliam mano džiaugsmui - užsikūrė, ir netgi grojo  |
Bet peranksti aš apsidžiaugiau Maždaug nuo pusės garso, stipras atsijugėdavo apie 0,5s . Kadangi pagalbos ir vėl nesulaukiau, pradėjau galvoti pats. Priėjau prie tokios minties (nebūtinai teisingos): jeigu išsijunginėja, vadinasi trūksta maitinimo, už pastarąjį atsakingi kondikai, nu galvoju chana jiems - uždžiūvo Kondikų tikrinti nemoku, todėl pasukau sunkesniu keliu: išardęs stiprą (nes negavau schemos) nusirašiau didžiųjų kondikų duomenis. Nusipirkau krūvą nebrangių kondikų (tikiuosi profai, už tokį mano poelgį, labai nekeiks ). Perlitavau. Įsisijungiau... blyyyn nepadėjo... |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 12:58 |
|
|
|
Bet peranksti aš apsidžiaugiau Maždaug nuo pusės garso, stipras atsijugėdavo apie 0,5s . Kadangi pagalbos ir vėl nesulaukiau, pradėjau galvoti pats. Priėjau prie tokios minties (nebūtinai teisingos): jeigu išsijunginėja, vadinasi trūksta maitinimo, už pastarąjį atsakingi kondikai, nu galvoju chana jiems - uždžiūvo Kondikų tikrinti nemoku, todėl pasukau sunkesniu keliu: išardęs stiprą (nes negavau schemos) nusirašiau didžiųjų kondikų duomenis. Nusipirkau krūvą nebrangių kondikų (tikiuosi profai, už tokį mano poelgį, labai nekeiks ). Perlitavau. Įsisijungiau... blyyyn nepadėjo... |
... Piršosi dvi mintys: arba lievus kondikus nusipirkau, arba netoje užpakalio pusėje aš tų rakščių ieškau Pastaroji mintis buvo teisinga. Dar kartą perlituoti visus kondikus nebesinorėjo, todėl nusipirkau dar vieną tranzą. Perlitavau, vietoje to, kuris, kaip maniau, buvo geras Tai va, dirba puikiai po šei dienai, mano senukas-stipriukas  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 13:00 |
|
|
|
... Piršosi dvi mintys: arba lievus kondikus nusipirkau, arba netoje užpakalio pusėje aš tų rakščių ieškau Pastaroji mintis buvo teisinga. Dar kartą perlituoti visus kondikus nebesinorėjo, todėl nusipirkau dar vieną tranzą. Perlitavau, vietoje to, kuris, kaip maniau, buvo geras Tai va, dirba puikiai po šei dienai, mano senukas-stipriukas
SORRY, šita žinutė susidubliavo, nes inetas sudurniavo  |
|
Paskutinį kartą redagavo romeishka, 2007 11 13, 13:38. Redaguota 1 kartą _________________ Mažiau karksėsi - daugiau sūrio liks!!! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 13, 13:08 |
|
|
|
Visų pirmą tikrink ar su maitinimu viskas OK. Pažiūrėk ar saugiklis neperdegęs, ar įtampa ateina iki pačio stipro ir t.t. ir pan.  |
Bet norint patestuot tranzus, juos reikia pries tai islituot? nes kiek suprantu tai jei jie stovi mikruskej, tai gausi netikslius parodymus matuodamas? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 13, 13:35 |
|
|
|
Bet norint patestuot tranzus, juos reikia pries tai islituot? nes kiek suprantu tai jei jie stovi mikruskej, tai gausi netikslius parodymus matuodamas? |
Pala-pala tranzas yra tranzas, o mikruškė yra mikruškė Aš tikrinau ant pačios platos (neišlitavęs). Nors, kaip paaiškėjo veliau, ir teko keisti abudu tranzus, bet mano paieškos zona sumažėjo iki galinių Gal mano antras ir buvo geras, gal papraščiausiai šitoje poroje turi būti visiškai identiši tranzai, gal ne taip tikrinau, net nežinau. Ožiavosi tik vienas, bet tokios infos ir užteko  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 15:38 |
|
|
|
Oi verkia elektronikos ir radiotechnikos teorija jūsų net neskaityta.Taigi jūs net neturit elementarių žinių kas yra srovė , įtampa, varža ir t.t. ir kaip jas reikia matuoti.
Apie kokius "remontus" tada kalbam.Čia jūsų dialogas maždaug tokio lygio: aklas klausia kurčio parodyti kelią.
Nesupykit, bet jums dar ilgokai reikėtų pasistažuoti žaliųjų skyrelyje.  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 13, 17:56 |
|
|
|
ad rašo: |
Oi verkia elektronikos ir radiotechnikos teorija jūsų net neskaityta.Taigi jūs net neturit elementarių žinių kas yra srovė , įtampa, varža ir t.t. ir kaip jas reikia matuoti.
Apie kokius "remontus" tada kalbam.Čia jūsų dialogas maždaug tokio lygio: aklas klausia kurčio parodyti kelią.
Nesupykit, bet jums dar ilgokai reikėtų pasistažuoti žaliųjų skyrelyje.  |
O pats ar turi, tų žinių Tokie kaip tu "nežali" tai tik ir moka pezeti, o realios naudos neduoda Logiškai peršasi išvada: arba pats nieko nerauki, arba esi perdaug pasikėlęs, kad padėtum prašančiam Paprastas žm. pataria, pasko kur daroma klaida, o ne išdeda i šuns dienas Jei aš būčiau toks žalias (aš minėjau, kad nesu stiprus šioje srityje), kaip tu išsireiškei, tai nemanau, kad mano stipras dabar būtų veikiantis
P.S. Prašau neįsižeisti, ir priimti kritiką, kad kokia ji ir bebūtų  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 15, 11:47 |
|
|
|
Citatos ar elektronokos minties "šedevrai":
"1.Su savo "elektronikos ziniom" sugalvojau pamatuot varza tarp + ir -. Varza yra, tai grandine lyg ir nenutrukus
2.Tikrinau maitinima su testeriu, srove yra
3.Matavau varžą tarp kojyčių tokiu principu: 1-2; 1-3; 2-3. Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti
4.Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti
5.Bet norint patestuot tranzus, juos reikia pries tai islituot? nes kiek suprantu tai jei jie stovi mikruskej'
Sūnau, pas mane daugiau kaip 20 metų radio aparatūros remontininko stažas.Paskaityk mano komentarus kitose temose.Gal prieš pradedant įžeidinėti, reikėjo pasiskaityti.
Ką gali jums patarti jeigu jūs tokias nesąmones rašot?Jei yra noras galiu pakomentuoti kiekvieną iš tų sakinių.Jeigu būtumėt užvedę savo temą žalių skyrelyje ir prisipažinę tame kad esate absoliučiai žali, tada jums daug kas padėtų ir paaiškintų.Dabar gi rimtų temų skyrelyje jums aiškinti elektronikos pagrindus- nelabai yra noro.
Savo mintis "auksines" siūlau kur nors pasaugoti užsirašius ir po kokių 5 metų perskaityti, jei dar užsiiminėsit elektronika , tada suprasit dėl ko patraukiau per dantį  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 15, 13:39 |
|
|
|
To ad
Visų pirmą, niekas čia nieko neįžeidinėja O jeigu įkandau, vadinasi tiesos mano žodžiuose yra: "už teisybę visi pyksta" Betkuriuo atvėju nesiruošiu aš čia su nieko kariauti
... 3.Matavau varžą tarp kojyčių tokiu principu: 1-2; 1-3; 2-3. Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti
4.Kadangi viename galineme tranze varža būvo nepastovi, o kitame stabili, nutariau pirmąjį pakeisti ... |
Na, susivėliau čia biškuti , o kas neklysta Juk mynėjau, kad nesu stiprus šitoje sferoje, beto veiksmas vyko prieš metus ir tingėjau aš prisiminėti smulkmenas... Esmė tame, kad radau sugedusi tranzą
Taigi, ad pageidaujant, o man nuoširdžiai atgailaujant, atitaisau savo klaidą . Tranzus, su ometru, tikrinti reikia taip, kaip aprašoma (dėja tik rusiškai) čia:
http://www.tele-servis.ru/index.php?go=Files&id=159&in=view |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 15, 14:35 |
|
|
|
Na už teisybę aš tikrai nesupykčiau, bet už parašomas nesąmones - jau kitas reikalas.
Sprendžiant iš duotos nuorodos , tranzą pasitikrinti moki(bent jau jeigu kas gali pasiskaityti), bet visa kita.Kad ir tranzų tikrinimas neišlitavus -ar tikrai įsitikinęs kad išskyrus pramuštą emiterį kolektorių dar ka nors rasi?Šiaip tai neišlituotiems tranzas matuoti reikia turėti specialų priedėlį. O išsireiškimas "pamatavauvaržą tarp pliuso ir minuso" -pabandyk taip kaip pažodžiui skamba pamatuoti įjungto maitinimo šaltinio varžą.Kas kita jei matuoji stiprintuvo galus - tai yra tarp pliusinio , išėjimo ir minusinio išvadų nepadavus maitinimo.Tada bent taipo pat K ir E perėjimų pramušima rasti.Pikta dar ir dėl to, kad perskaitę už juūs abu dar žalesni , supras pažodžiui ir pabandys taip daryti.
Bet kad jau atgailauji , dar yra vilties  |
|
|
|
|
 |
 |
stiprintuvo beda |
Parašytas: 2007 11 15, 16:00 |
|
|
|
... "pamatavauvaržą tarp pliuso ir minuso" -pabandyk taip kaip pažodžiui skamba pamatuoti įjungto maitinimo šaltinio varžą ... |
Na, čia ne mano mintis, nežinau ką jis turėjo omenyje
... Kad ir tranzų tikrinimas neišlitavus -ar tikrai įsitikinęs kad išskyrus pramuštą emiterį kolektorių dar ka nors rasi? ... |
Kaip rašiau, man pasisekė O šiaip tai išlitavus reikia tikrinti dar kartą  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |