|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 21, 15:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Kas per tarybiniai garsiakalbiai?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kas per tarybiniai garsiakalbiai? |
Parašytas: 2007 11 06, 14:49 |
|
|
|
Senoj garažo spintoj užtikau pora įdomių tarybinių garsiakalbių. Gal kas galit patikslint modelį, nes iš antspaudo nelabai suprasi. Iš priekio panašūs į eilinius S-30 midbosiukus, bet didesnis magnetas. Gal sakau kam dar galima pritaikyt būtų - kad ir dvijuostėms kokioms lentyninėms. Tik su modeliu neaišku, tai ir parametrų neina sužinot. Viskas ką žinau, kad nepajungus prie apkrovos rodo ~4 omus. Štai kaip atrodo:
   |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 15:18 |
|
|
|
jo, cia tie patys is s30 . Na, nezinau ar kam pritaikysi . Gal kokiek kompiuteriniams monitoriukams jie netgi labai tiktu . O seip, labai jau negyvai jie groja viduriuka, nualintai. Seip, pajunk, pasikausyk be dezes. jei patiks, tai ir darykis . |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 15:30 |
|
|
|
lb panasus i s30, bet patiuninguoti senu laiku tiuningu, magnetas, kad prie teliko eitu det, o tas viduriukas irgi perklijuotas, gal kiek viduriai pagereje... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 15:38 |
|
|
|
Hm... šitie garsiukai mane sudomino. Jei nerasi kur panaudot ir jei bus gerai grojantys, paimčiau už 30 ar 40Lt abu. Čia tik pasiūlymas... Beje, čia toks originalus turėjo būti, nes modelis kiek keistas ir negirdėtas (antroje nuotraukoje, tik nelabai įžiūriu). |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 16:11 |
|
|
|
xumot rašo: |
Hm... šitie garsiukai mane sudomino. Jei nerasi kur panaudot ir jei bus gerai grojantys, paimčiau už 30 ar 40Lt abu. Čia tik pasiūlymas... Beje, čia toks originalus turėjo būti, nes modelis kiek keistas ir negirdėtas (antroje nuotraukoje, tik nelabai įžiūriu). |
jei gerai iziurejau, tai еут зфкфынеф 25gd-32  |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 16:44 |
|
|
|
Dabar kai parašėt 25GD-32, pavyko deramai suprast kas ten parašyta Dėkui. Su jaisdar eksperimentuosiu, tai jeisugalvosiu kada parduot, tai parašysiu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 11 06, 18:21 |
|
|
|
Senas ju pavadinimas buvo 10GD-34. Buvo naudojami berods Melodija 101 kolonelese.
Galima pasigaminti visiskai nedideles (4-6 litru) dvieju juostu koloneles. Daug kokybes ir daug garso nebus, bet zemus atkuria. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 11 07, 10:17 |
|
|
|
StasysS rašo: |
Senas ju pavadinimas buvo 10GD-34. Buvo naudojami berods Melodija 101 kolonelese.
Galima pasigaminti visiskai nedideles (4-6 litru) dvieju juostu koloneles. Daug kokybes ir daug garso nebus, bet zemus atkuria. |
Ne tik šiose bet ir daugiau:kai kuriose s-30, 15as ir pan.bet ne apie tai.Kažkuriame radio žurnale apie 85-87 metus buvo aprašyta kaip juos perdaryti.Na tikslas sudvigubinus magnetus padidinti garso slėgį.Netgi forume porieš kelis metus buvo nuoroda kažkurioje temoje į rusų internetą.Ten gana neblogai aprašyta kaip kas daroma.Taip kad čia matyt vienas iš tų samopalų, nes pramoninių tokiais magnetais nesu matęs.
Aš su jais kažkada esu bandęs sudvigubinti garsiakalbius statant vienas prieš kitą, kas irgi viename iš radio žurnalų tų metų buvo aprašyta.Būtent toje ilgoje melodijos kolonėlėje apie kurią StasyS rašo.Man nelabai patiko tai kas gavosi ir nebedariau.Šito varianto su dvigubu magnetu nesu nei bandęs nei girdėjęs kaip groja, todėl nekomentuosiu.
Tik apie šių garsiakalbių kokybę mano nuomonė neypatinga, dar kol ėjo kaip6GD6 su popieriniu difuzoriumi buvo pusė velnio, kai perėjo prie "guminės" technologijos kokybė labai nukentėjo.Yra tekę maždaug iš 15 vnt atrinkinėti porą su vienodais parametrais.Spekit iš trijų kartų ar pavyko
Vienintelė kolonėlė kur jie gana pakenčiamai skambėjo buvo toks vadinamas "akustinis agregatas\" prie senų lempinių spalvotų telikų (lyg tai horizont).Ten po telikų statydavosi maždaug 70cm ilgio, 16 cm aukčio ir 45 cm gylio dėžė su stiprintuvu viduje.Be šito dar aukštadažnis 3gd31(visiškas mėšlas ).Tai dar šitas aparatas kažkur skambėdavo ir tai su tais senais popieriniais geriau.
Jei nereikalinga ypatinga kokybė o labiau garsas,gali kažką su jais bandyti daryti.Esu tokio rusų inžinieriaus Batj būtent mažo gabarito kolonėlę kažkada daręs (iš v pomošč radioliubiteliu),kaip StasyS sako- kokybė nelabai o ir žemų mažoka.Vis tik norint gauti pakenčiamus žemus reikia didinti tūrį.Na mano nuomone(labai nekritikuokit, nes čia daugiau iš praktikos) ne mažiau 10-15l.Ir siūlyčiau arba pasieškoti rusų internete arba skaičiuoti.Mano supratimu reikėtų kažkur virš 1m aukšio,apie 20cm pločio ir apie 30 cm gylio dėžės ir dar būtų neblogai viduje tokį primityvų labirintą iš kelių pertvarų padaryti.Buvo kelios temos su nuorodomis anksčiau. |
|
|
|
|
 |
 |
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|