|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 03, 21:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Apsaugos ir valdymo sistemos » Del sodo namelio signalizacijos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Del sodo namelio signalizacijos |
Parašytas: 2007 09 30, 13:04 |
|
|
|
Sveiki,
ziuriu cia daug nusimananciu zmoniu, kurie man turbut galetu pagelbeti... Esu visiskai zalias sioje srityje. Beda tame, kad noriu isitaisyti signalizacija sodo nameltje ir nezinau nuo ko pradeti. Noriu, kad ji butu tiktai vietine ir pradetu kaukti ant sienos esanti sirena, nes salia yra gyvenantys tevai, kurie visuomet isgirs.Kiek pasiskaiciau jusu forume tai suprantu, kad reikia pacios centrales, (beje ji jau buna su klaviatura ar reikia pirkti atskirai?), reikia pacios sirenos ir zinoma visu davikliu... Sodo namelis pas mane yra kaip normalus namas, su dideliu garazu, kuriames laikoma masina ir prekes. Tiagi yra pirmame aukste 2 patalpos, antrame aukste taip pat 2 kambariai ir didelis garazas. Ar uztektu man deti tiktai judesio daviksius ir viena davikli nuo duru lauko? Ar reiketu ir nuo langu duzio?
1. Kokia vietinei signalizacijai patartumete centrale?
2. Kokiu sudedamuju daliu reikes signalizacijai? (Ar uzteks centrales, sirenos ir tu davikliu?)
3. Paskaites forume, pamaciau,kad kazkaip jungiant tuos daviklius, reikalingos kazkur varzos. Ar galetumete placiau paaiskinti?
Pradziai tiek, bet manau cia tik pirmieji klausimai, kurie man iskilo.
Aciu uz supratima, Titas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 30, 13:43 |
|
|
|
centrale manau tau ir nereikalinga reik nagingo meistro ir tau padarys vietine su judesio davikliais, jei ypac salia yra kas viska girdi ir geriau + dar padaryti rysi su salia esanciais "sargais" |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 30, 18:35 |
|
|
|
AS maniau, kad reikalingos "smegenys" prie kuriu prijungciau 7 judesio daviklius ir 3 duru daviklius... Viso gaunasi 10. Tai maniau prie centrales visvien viska jungti reikia. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 30, 18:40 |
|
|
|
jei taip nutarei tai taip. tada paprastas vaiantas eini i apsugos prekiu parduotuve ir ten kruopsciai viska isiulys . siaip jei pinigu yra tai viskas imanoma |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 30, 19:24 |
|
|
|
Siaip pinigu nera kasyklos ir tikiuosi visi supranta, kad norisi kuo pigiau, todel ir noreciau bandyti pats montuoti ir darytis, o ne i kazkokia firma kreipiuosi.
Taigi ar yra dar minciu? Klausimai kaip ir liko neatsakyti... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 30, 19:31 |
|
|
|
supranti kaip yra, jei nelabai supranti tai manau gausis zymiai brangiau, geriau neskubant susirasti firmas ir tikrai zinant ko paciam reikia jiems pateikti uzsakyma, ir kuri tai atliks pigiau tai ir patiketi sia problema. zinoma visi komponentai turetu buti tie patys visais atvejais. arba viska isigyti paciam. o isigyjant manau nepajausi labai dideliu skirtumu nors ir tai gali issiaiskinti... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 30, 20:37 |
|
|
|
Taigi kokia patarsit centrale? pas mane bus 4 kambariai ir garazas. Tai taip gaunasi 5 zonos. O i viena zona galima jungti 2 daviklius nuo judesio? Beje kaip su tom varzom, kas gali prasiplesti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 04, 22:00 |
|
|
|
Turiu dar viena klausima apie laidus. Kokius naudoti jungiant is centrales i davikli? Koks storis ir panasiai? Reikia kiekvienam davikliui atskiro laido ar galima jungti kelis daviklsiu prie vieno? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 06, 11:36 |
|
|
|
Centralės: 'Spectra','DSC' gal dar 'Jablotron'.
Dar reiks vieno jutiklio ant įjėjimo durų.
Šiaip reiktų dar zonos savisaugai ('Tamper'iui).
Vertėtų dėti dar ir priešgaisrinį jutiklį.
Į zoną (lietuviškiau - spindulį) junk kiek nori jei tau atrodo kad bus patogu naudotis.
Į judesio jutiklį reikia nuvesti 6gyslį kabelį (su atsarga 8gyslį).Kabeliai signalizacijoms yra standartiniai,reikia žinot tik kiek gyslų reikia.
Kiekvieno spindulio (tolimiausiame jutiklyje) gale jungiama varža.
Prieš keletą savaičių čia atsakinėjau į panašius klausymus - pasirausk. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 06, 20:57 |
|
|
|
Labai aciu kad pagelbejai. Bet as buvau rades, kad naudojami 4 gyslu laidai ir man taip parduotuveje sake. ???? tai kaip cia suprasti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 06, 21:56 |
|
|
|
Titan rašo: |
Labai aciu kad pagelbejai. Bet as buvau rades, kad naudojami 4 gyslu laidai ir man taip parduotuveje sake. ???? tai kaip cia suprasti? |
Galima ir 4 laidais. Tamperį pajungti 4 laidais irgi įmanoma naudojant varžas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 06, 23:48 |
|
|
|
Taip, 'Spectra' turi tokią galimybę ,bet tau dar be patirties,nepatariu į tai orientuotis - į judesį vedi minimum 6gyslį,o jei galvoji kad ateity gali užsimanyt ką nors plėsti,jei yra rizika pažeisti kabelį ir pan. tai 8gyslis pats tas - kaina,rodos,ne taip smarkiai skiriasi.
' |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 08, 21:21 |
|
|
|
Idomu kas paprasciau: ijungti " tamper supervision", ar bandyti ieskoti po visa nameli kuriam davikly sabotazo kontaktai atviri(ar laidas trukes).
Teisingas pradenciojo poziuris |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 09, 21:47 |
|
|
|
M&M rašo: |
Idomu kas paprasciau: ijungti " tamper supervision", ar bandyti ieskoti po visa nameli kuriam davikly sabotazo kontaktai atviri(ar laidas trukes).
Teisingas pradenciojo poziuris |
Truputeli nesupratau kam si zinute skirta. TAi tavo manymu koki laida reikia vesti? Siaip firmoje, kuri prekiauja signalizacijomis radau tiktai 4 gyslu ir jokiais 6 ar 8 net neprekiauja  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 10, 00:50 |
|
|
|
turiu ir 6 ir 8 gyslu, kai nuiminejom visaip buvo pajungta, bet 4 tai neteko demontuoti niekur, gal seniau kitokie reikalavimai buvo . siaip kaip ir 6 turetu but maziausiai jei viska pajungineji, bet jei kuri savaip tai aisku kaz kur gali ta viena kita laida sutaupyti |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|