Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 21 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 21, 21:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso aparatūra » TV "Tauras " kolonel;iiu galingumai ir kita
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 TV "Tauras " kolonel;iiu galingumai ir kita
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 07:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
zygimantasLaurutis rašo:
Turimturim toki garsu dedule Smile Am, uzsiminet apie Vermona koloneles, gal pas ka matet? Labai jau patinka jos man Smile O pazinsit pabaliuos is to, kad zalias/pilkas varzas ir popierinius kondus pirksiu SmileSmile

Na įtariau, kad iš tos giminės Laughing
O dėl vermonų tai jei dar kas ir turi , tai vestuviniai ir vakarėlių muzikantai.Bet kad iš jų be šansų išprašyti.
Tai sakai teks man visą dieną stovėti ir kiekvieno perkančio varžas laukti Question Laughing Laughing
Kad greičiausiai bandysiu į Latvijos pajūrį savaitgalį patraukti, nebent lietus būtų didelis, nors dažniausiai ten kaip tik nelyja.
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 07:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Contax rašo:

Tai panašus principas yra senose radiolos Simfonija kolonėlėse. Iš išvaizdos niekaip nepasakytum, kad jos taip gerai gali groti. Ten viduje yra dvi akustinės kameros, rezonatoriai, suderinti skirtingais dažniais. Ir grodavo jos su silpnučiu lempiniu Simfonijos stiprintuvu gan neblogai.

Na simfonijai akustiką latviai ne patys sumąstė o "numušo" nuo vakarietiškų firmų.Nors toks akustikos principas jau labai senai buvo žinomas.Na maždaug "LAUŽYK GARSO BANGAS IR TURĖSI GERĄ KOKYBĘ"
Tarp kitko simfonijose buvę ovaliniai garsiakalbiai buvo vienas iš RRR(Rigas radio rupnica) labiausiai vykusių kurinių.Dar porą tokių turiu, bet vis niekaip neprisiruošiu korpusus pagaminti.Brėžinius kažkuriame rusų forume buvau radęs.Atsiliepimai neblogi tų kas darė, ypač su lempinukais.
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 08:28 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
ad rašo:
Na simfonijai akustiką latviai ne patys sumąstė o "numušo" nuo vakarietiškų firmų.Nors toks akustikos principas jau labai senai buvo žinomas.Na maždaug "LAUŽYK GARSO BANGAS IR TURĖSI GERĄ KOKYBĘ"
Tarp kitko simfonijose buvę ovaliniai garsiakalbiai buvo vienas iš RRR(Rigas radio rupnica) labiausiai vykusių kurinių.Dar porą tokių turiu, bet vis niekaip neprisiruošiu korpusus pagaminti.Brėžinius kažkuriame rusų forume buvau radęs.Atsiliepimai neblogi tų kas darė, ypač su lempinukais.

Tai kaip jie galėjo "nenumušti" kai latvių radio gamyklose dirbę inžinieriai buvo Hitlerio laikais mokslus baigę Vokietijoje. Pas Telefunkeną specializavosi. Smile Keista viena, kaip jie išliko iki to laiko, kai Simfonijas pradėjo gaminti. O kas per ovaliniai? Pas mane apvalūs, 6GD2. Gal naujesniuose modeliuose ovaliniai?
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 09:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kaudio
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Giedriusonline rašo:
tai va as to tauro garsekalbiuko pasidariau adata. tai garsas abai fainas
zemi ytin gerai jaucisi
faina
dabar ketinu pirk frs8 ir gamintis normaliais adatas pagal normalius brezinius o ne savo ismastytus

Tas frs8 bent 5 kartus prastesnis uz televizorini,o 6gd2 zymiai geriau ir uz Visaton high-end B200 Very Happy
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 12:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Contax rašo:

Tai kaip jie galėjo "nenumušti" kai latvių radio gamyklose dirbę inžinieriai buvo Hitlerio laikais mokslus baigę Vokietijoje. Pas Telefunkeną specializavosi. Smile Keista viena, kaip jie išliko iki to laiko, kai Simfonijas pradėjo gaminti. O kas per ovaliniai? Pas mane apvalūs, 6GD2. Gal naujesniuose modeliuose ovaliniai?

Na dėl to galima ir pasiginčyti, nes simfonijas apie kurias buvo kalbėta, darė jau sovietiniais laikais ir techninis personalas jau buvo daugiau įtakotas rytų brolio.Pas mane 5gd1 ovalai(gal dėl tikslaus skaičiaus ir klystu , reiks per išeigines užlipti į palėpę pažiūrėti).Nors šiaip aišku latvių lygis vis tik buvo aukštesnis už bendrą sovietinį.Nežinau ar esi buvęs p. Zenono muziejuje(jei nesi tai patariu apsilankyti),bet pas jį labai gerai matosi sovietinės aparatūros "pakilimas" po karo , kai aparatūros modeliai su visom komplektuojančiom detalėm buvo iš Vokietijos ir kt. Europos valstybių vežamas į Rusiją kaip karo trofėjai ir čia produkcija jau leidžiama savo prekiniu ženklu.Aiškiai iš modelių matosi netgi perėjimas prie savo kompektuojamos bazės, kaip krito net išorinė kokybė.Kol savo akimis nepasmačiau, kažkaip irgi nelabai įsivaizdavau.Po to daug kas pasidarė aiškiau, tame tarpe ir vėliau atsiradęs įprotis"skolintis" įdėjas, schemas ir t. t.
O apie latvių senąją elektroniką esam kažkur diskutavę.Man nemažai teko pas juos gamyklose lankytis,žinau kad ypač RRR telefunkeno tradicijos ilgai gyvavo , nors ir VEf su philipso vardu prieš karą daug ką gamino ir net po karo dar daug ką naudojo iš tų laikų. Ir su tais senais inžinieriais keliais teko kalbėti, kai ką yra pasakoję apie tuos laikus.
Bet -pasikartosiu, sovietinė sistema,ypač taip vadinama unifikacija,( kai pagal vieną schemą būdavo gaminami kelių pavadinimų aparatai),padarė labai daug neigiamos įtakos ir latviams.
Taip 6gd2 aš taip pat vertinu kaip vienus iš geriausių tų metų garsiakalbių.Jei klįstu pataisyk, bet kiek atsimenu,atrodo kad ir 8gd buvo latvių kūrinys(turiu galvoje tuos kur eidavo į pirmasias kolonėles latviškas, 35AS prototipus))
.Aš jau nekalbu kad latviški aukštadažniai buvo vieni iš geresnių.
Blyn, kažkokia nostalgija latviams pajutau, gal dėl to kad žadu važiuoti pas juos prie jūros savaitgalyje Laughing

Paskutinį kartą redagavo ad, 2007 08 10, 12:22. Redaguota 1 kartą
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 12:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Tarp kitko 6gd ovalas stovėjo festival radioloje. Irgi RRR darbo. Wink
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 13:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
StasysS
VIP narys
VIP narys
Nezinau kiek cia teisybes, bet kazkuriam rusiskam forume buvo informacija, kad rusai i Ryga suveze ir idarbino daug Telefunkeno inzinieriu. Ir jie ten dirbo daug metu. Taigi Rygos radijo zavodas kaip ir tapo Telefunkeno filialu. Todel nekeista, kad ir gaminiai buvo neblogi.
Tik i pirmasias Simfonijos koloneles buvo dedami ovaliniai garsiakalbiai. Dauguma Simfoniju su apvaliais viduriu dinamikais (ir as tokias toriu). 6GD-2 visur labai giriamas, bet kazkodel rusai rekomenduoja ji naudot tik iki 200-300Hz. Nors jo daznine siekia 5kHz.
PranešimasParašytas: 2007 08 10, 14:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
StasysS rašo:
Nezinau kiek cia teisybes, bet kazkuriam rusiskam forume buvo informacija, kad rusai i Ryga suveze ir idarbino daug Telefunkeno inzinieriu. Ir jie ten dirbo daug metu. Taigi Rygos radijo zavodas kaip ir tapo Telefunkeno filialu. Todel nekeista, kad ir gaminiai buvo neblogi.
Tik i pirmasias Simfonijos koloneles buvo dedami ovaliniai garsiakalbiai. Dauguma Simfoniju su apvaliais viduriu dinamikais (ir as tokias toriu). 6GD-2 visur labai giriamas, bet kazkodel rusai rekomenduoja ji naudot tik iki 200-300Hz. Nors jo daznine siekia 5kHz.

O kokie žmonės pradėjo temoj pasisakyti Surprised
Tai kad dar prieš karą tiek RRR tiek VEF labai sėkmingai bendradarbiavo su vakarais.Tie fabrikai "anų" iniciatyva ir buvo įkurti.Žaliavos ,detalės ėjo iš vakarų ir sudarė nemažą procentą.Inžinieriai buvo ruošiami irgi ten, po to grįždavo į Latviją dirbti.O žinant latvių ryšius dar nuo senovės su vokiečiais gal tik rusams taip atrodė kad surinko vokiečius.Man vienas latvis inžinierius yra šiek tiek minėjęs kad bandė 44 bėgti į vokietiją(tiksliau vokiečiai evakavo laivais), bet buvo apšaudyti sulaikyti ir kas liko gyvi gražinti.Kai ką net iš Sibiro lagerių gražino į gamyklas nes buvo poreikis.Tiesa tada buvau dar labai jaunas, daug ką pro ausis praleisdavau.Jei kas turėtų rimtų faktų, būtų labai įdomu.Čia gal p. Zenonas Langaitis daugiau padėtų. Wink
O dėl garsiakalbių ovalinių aš taip pat atsimenu kad 6gd buvo ir ovaliniai.Netgi turėjau.
Bet kažkaip labai giliai nukrypom nuo temos Wink Kalba buvo apie telikinius.
PranešimasParašytas: 2007 08 11, 10:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
ad rašo:
O dėl garsiakalbių ovalinių aš taip pat atsimenu kad 6gd buvo ir ovaliniai.Netgi turėjau.

Tai gal tie ovaliniai kiek kitaip vadinosi, ne 6GD2? Festivalyje, kiek pamenu buvo ovaliniai. O Simfonijoje apvalūs, va kaip čia:
http://www.radiopagajiba.latbs.lv/RRR/simfon2.htm
Turiu dar tokias kolonėles, stovi kaime, nuvažiavęs paklausau Smile
PranešimasParašytas: 2007 08 11, 13:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Ovaliniai 6GD1-RRR (,,Festival", pirmosios ,,Simfonijos")
Jie dar buvo be raidziu RRR-gamino kazkur dar sovietu sajungoj,ne Rygoje,parametrai pagal zinynus skyresi,grojimas,matyt irgi-ir vargu,ar i geraja puse...
PranešimasParašytas: 2007 08 12, 14:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
StasysS rašo:
......... kad rusai i Ryga suveze ir idarbino daug Telefunkeno inzinieriu. ...

Jei teisingai pamenu, tai sita informacija galejote nuziureti sicia:
http://www.aml.nm.ru/
rodos, kad sicia uzmates buvau sia info Smile.

PranešimasParašytas: 2007 08 12, 16:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Dmitrij rašo:
StasysS rašo:
......... kad rusai i Ryga suveze ir idarbino daug Telefunkeno inzinieriu. ...

Jei teisingai pamenu, tai sita informacija galejote nuziureti sicia:
http://www.aml.nm.ru/
rodos, kad sicia uzmates buvau sia info Smile.

Na, Lichnickis tai visiems žinomas magas-iliuzionistas. Didelės dalies jo rašinių negalima rimtai traktuoti.
PranešimasParašytas: 2007 08 12, 21:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
Contax rašo:

Na, Lichnickis tai visiems žinomas magas-iliuzionistas. Didelės dalies jo rašinių negalima rimtai traktuoti.

Na taip, perskaites dali jos traipsniu, lilnksciau sutikti su siuo teiginiu, bet dali savo pateiktu straipsniu sis zmogus visai rimtai ir orgumentuotai pateikia... bet geriau nepradekime apie ji, nes vel ims visi ji kaltinti silpnaprotyste, kaip dazniauai atsitinka kituose mano lankytuose forumuose, ir ta daro zmones, ne paciso auksciausios kompetencijos, svelnia tariant ir nieko gero is to neisies. ... geriau toliau diskutuokime apie tuos senuciukus garsiakalbius Smile.

PranešimasParašytas: 2007 08 13, 07:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ad
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Contax rašo:
ad rašo:

Tai gal tie ovaliniai kiek kitaip vadinosi, ne 6GD2? Festivalyje, kiek pamenu buvo ovaliniai. O Simfonijoje apvalūs, va kaip čia:
http://www.radiopagajiba.latbs.lv/RRR/simfon2.htm
Turiu dar tokias kolonėles, stovi kaime, nuvažiavęs paklausau Smile

Blyn,matyt prieš važiavimą poilsiauti galvelė mano ne į tą pusę dirbo Crying or Very sad
Taigi šnekam apie tą patį tik iš skirtingų pozcijų, aš turėjau galvoje monofoninę simfoniją, o čia eina kalba apie stereo radijolą Crying or Very sad Specialiai pažiūrėjau penktadienio vakare savo "kolekciją" palėpėje.Būtent 6GD1 etiketė nuo magneto nusilupus, o štampiukas ant korpuso be įmonės pavadinimo, o dar yra 5GD tai tie tikrai RRR.Tiesa 2 iš jų labai suvarytais difuzoriais, gaila bet 6GD taip pat suvargęs.Gal kada nors užsiimsiu...
Žygimantui: turiu kelis gana neblogos būklės televizorinius, jei reikia galėsiu padovanoti.Buvau prieš išvažiuodamas tame pabalių turgelyje, tai kad nebėra kaip aš vadinų tų praporščikų su senienomis.Matyt vasarą kitur"verslą"suka Wink
O senajame turguje mačiau pas vieną bomželį 3GD40, beveik tokie pat , tik yra tvirtinimo kampiukai.Tiesa irgi suvarytu difuzoriumi Crying or Very sad
PranešimasParašytas: 2012 03 23, 18:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
Atradau tinkamą seną temą. Smile
Šiandien pavyko pagliaudyti porą senų lepinių telikų. Ir sename Taure radau 2vnt neblogai išsilaikiusių garsiakalbių. Pats neatrenku kas čia per.... Išmatavimai 9,7x15,5cm. Gal kas pažystat iš matymo ar iš štempelio ant korpuso? Smile

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu