|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 00:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » TDA8560Q Stipras. Klausimai , problemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 4 iš 4 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3, 4 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
TDA8560Q Stipras. Klausimai , problemos |
Parašytas: 2007 06 22, 12:24 |
|
|
|
|
| mindaugas rašo: |
Gerai plesia stipras pavalges sociai ?  |
Nesuprantu kieno klausi... Manęs? Man stipras tai liux , bet akustikos nėra padorios. Jis skirtas 2 ar 4 omų kalašėms , o pas mane 6omų kalašė Apie 10W sakyčiau max išdrožtų stipriukas , bet kai ant sound control užmeti maximum garsą , tada atsiranda nežmoniškas cypimas Net nežinau iš kur jis. Montažinę kitą padariau , dabar veidrodinio varianto neužmiršau , konderius vietoj 0.22uF istačiau 0.44uF. Net nežinau kas nuo to pasikeis Bl dar pjūklą užlenkiau galutinai kai korpusą dariau tai tėvas turėtų nauju asirūpint... Žodžiu jeigu pasidarysiu žmonišką korpusa bus liux , nes dabar baisu , su koja netyčia kokį laidą prilieti ir kolonėlė sproginėja
O į tavo klausimą ar gerai plėšia tai galiu atsakyt taip : jeigu čia 1 tavo stipras tai plėš belekaip , bet jeigu išgirsi kito stipro veikimą , man atrodo šitas atrodys kaip subinė , nes aš jau supratau , kad čia pigus šlamštas. Nebent į mašiną kokiam bosavykui patampyt būtų neblogai Namie su tokiu nieko nepadarysi , reik 4-8omų stiprą darytis.... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 22, 15:08 |
|
|
|
|
Vakar pakeičiau reziska kuris yra prie iėjimo (jungiu per ausiniu jungti) iš 46Kom pakeičiau i 43Kom ir garsas padidėjo stipro ,bet nedasukus puse garso atsiranda ryškus garso iškraipymai.kas dėl to kaltas per silpnas maitinimas ar iėjimo rezikas Anksčiau nebuvo iškraipymu bet buvo garsas ženklei mažesnis. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 22, 18:41 |
|
|
|
|
Vakar pakeičiau reziska kuris yra prie iėjimo (jungiu per ausiniu jungti) iš 46Kom pakeičiau i 43Kom ir garsas padidėjo stipro ,bet nedasukus puse garso atsiranda ryškus garso iškraipymai.kas dėl to kaltas per silpnas maitinimas ar iėjimo rezikas Anksčiau nebuvo iškraipymu bet buvo garsas ženklei mažesnis. |
Aš asmeniškai naudoju 22kOmų rezika. O kaip su garsu? Švarus jis pas tave? Nėra ant žemų šnypštimo nedidelio? Koks korpusas? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 23, 22:25 |
|
|
|
|
Schemos nematau, bet greiciausiai keisdamas rezistoriu padidinai stiprinimo koficienta. Del to ir atsiranda iskraipymai nedasukus puse garso... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 05, 19:08 |
|
|
|
|
| Sveiki, dariusieji si stipra kaip susitvarket su maitinimu? Pajungus pirma kart sitpra nuo pc maitblokio garsas buvo puikus, jokio pasalinio uzesio ar fono, taciau pajungus kita transformatoriu atsirado uzesys. Bandziau leisti per lm317 reguliatoriu, vietoj stabilizatoriaus, uzesys siek tiek sumazejo, bet liko. Koki jus maitinima naudojat? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 06, 00:12 |
|
|
|
|
| Pas mane irgi yra bedu su maitinimu del silpno maitinimo nera galingumo bet pas mane nera jokio fono ar triuksmo nuo maitinimo.Naudoju trafa diodu tilteli kondika elektrolita.beje kokius ten paslaptingus mokslus kremti? minex'ui |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 11, 16:14 |
|
|
|
|
| Klausykit, o ar galima pajungti mikroschemos korpussa prie minuso? pas mane radiatorius tures kontakta su korpusu, o prie korpuso pajungtas minusas. Ar nieko blogo nebus?skambinau su testeriu, tai beveik su visom kojelem korpusas turi rysy per varzas... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 12, 17:20 |
|
|
|
|
| minex rašo: |
| Klausykit, o ar galima pajungti mikroschemos korpussa prie minuso? pas mane radiatorius tures kontakta su korpusu, o prie korpuso pajungtas minusas. Ar nieko blogo nebus?skambinau su testeriu, tai beveik su visom kojelem korpusas turi rysy per varzas... |
O ką tu įžemint normaliai nori ar ką? Manau kokia lipnia juosta izoliuok pcb ar montažinę nuo korpuso. O jeigu -12 susilies su mikroschema tai nemanau , kad ji po to veiks. Geriau neeksperementuok
Klausimas : vienas kanalas šiek tiek atsilieka , o ant kai kurių dainų girdisi toks neaiškus dainos iškraipymas , lyg ji būtų prastos kokybės. Rca antgalius apkeičiau vietom ir viskas lyg tvarkoje. Kas galėjo būti blogai? Aišku dabar viskas gerai ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 25, 18:33 |
|
|
|
|
Nuo ko grajinat savo stipriu? nuo pc? man pavyksta tik su mp3 ir nesiojamu cd grotuvu paleisti ji. jungiant prie kompo pasirodo kibirkstys ties kistuku ir net isjungtame stipre traksteli kolonkes. kame gali but reples? kompas? ant iejimo nera jokiu varzu ir nuo mp3 grotuvo kuo puikiausiai ir svariausiai groja, buvau uzdejes 22k varza bet vistiek rodosi nemazos kibirkstys jungiant prie pc... gal yra minciu? dariau pagal sio portalo schema...
EDIT: Problemos issprestos..  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 29, 11:45 |
|
|
|
|
Turiu bėdą. Stipras veikė , kol netyčia nenukrito ir tada suvariau potencą. Nusipirkau naują , įėjime laidus kitus įdėjau , bet veikia tik kairysis kanalas. dešinysis irgi veikia , bet traška šnypščia ir labai tyliai girdisi muzika , kurią normaliai groja kairysis kanalas. Schemoj klaidų nepadariau , įėjimą žiūrėjau , viskas tvarkinga.
Ar gali būti kad nepilnai dirba dešinysis kanalas dėl to , kad kontaktinės kaladėlės nebuvo nuvalytos ir buvo užmestas naujas lydmetalis?
Ar gali būti kad nepilnai dirba dešinysis kanalas dėl to , kad schemoje dešiniojo kanalo + ir - laidai yra gan ilgi ir prasilenkia su kitais laidas , (generacijos nėra , bet jie prasilenkia)?
Žodžiu ir šiaip kas susidūrė su tokia problema tai būtų labai gerai , kad padėtumėte man , nes aš išbandžiau viską |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |