|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 22, 23:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Informacijos kaupikliai » Hdd paruošimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 08, 17:57 |
|
|
|
Norėčiau sužinoti kaip reikia tinkamai paruošti nauja hdd naudojimui?Aš visą laiką harda su windows'u kompkatu perskeldavau ,suformatuodavau ir fsio Šiandien teko kalbėti su kompiuteristu ir jis sakė,kad taip daryti negalima,kad tai nerimta ir nepatikima.Sakė nusipirkus harda reikia,jį pajungti prie kito pc ir padaryti krūva procedūrų,bet kokiu nesakė.Tai va būtu įdomu sužinoti kokios tos procedūros.Ai dar sakė jeigu formatuosiu ir skelsiu harda su win kompaktu ir windowsai po kiek laiko sudurnius,tai failus atstatyti mažai šansu,bet aš taip visada darau ir viskas man čiki piki veikia Taigi kiek jis čia tiesos sakė? |
|
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 08, 18:03 |
|
|
|
Nezinau ko jis cia tau pripasakojo! daug kas daro kaip ir tu ir nesigirdi kad jau kas blogo atsitiktu! as tai manu kad jei neturi zmogus ka veikti tai ir prisigalvoja instaliuot skelt ir dar neaisku ka daryti su visokiom programom! daryk kaip dares ir viskas bus gerai! |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 08, 18:09 |
|
|
|
Aš,tai irgi taip manau.Bet gal męs klystam. Tarp kitko man taip sakė Abaite. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 10, 21:54 |
|
|
|
Jungti prie kito pc gal ir neverta (tipo testus daryt), bet windows cd disko tvarkymo priemonės tikrai nėra geriausios. Manau naujas diskas perkamas mažiausiai keletui metų, tai bent jau vieną kartą galima ir geriau padaryt. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 11, 09:51 |
|
|
|
Tai pasakok kaip geriau padaryti |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 06 11, 17:27 |
|
|
|
Geriausia naudotis gamintojo siūlomu (rekomenduojamu) softu, o šiaip visai patogu užkrauti kompa iš cd ir sutvarkyti kokia profesionalia programa (norton partition magic ar pan.). Iš principo net win98 diskeliu diskas skeliasi geriau, nei winxp kompaktu. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 11, 20:48 |
|
|
|
kazkoks plugas ne meistras tau pasitaike. imi nauja harda, jei yra jumperiai(IDE jungtis pvz), nustatai atitinkamai master ar slave, ikisi maitinimo laida ir hardas paruostas isoriskai. jungi kompa, eini i bios ir nusistatai tam tikrus dalykus aisku jei nori. ten buna nuo BIOS priklauso pvz "Enable block mode" arba "Usa Ultra DMA" ka nori savo nuoziura sujungi ir tiek. skaldymas nekenkia nic niekuo, bent jau geleziai, nes tai tera paprasta skaitymo rasymo operacija |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 11, 21:00 |
|
|
|
Esu isbandes kruvas softu, taip pat portation magicu ir jokio skirtumo nematau. To dar betruko, kad kas nurodinetu, kokias progas naudoti, gal dar neleis i diska irasyt ka nori. Meistras nori lengvu pinigu, uztai taip ir kalba. Diskas skirtas dirbti su windows, tai kuom blogi windu softai? |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 11:38 |
|
|
|
siai aplamai windows yra viena didele klaida, bet ner is ko rinktis ir naudojam. Meistrelis norejo kad paliktum hdd, suskeltu taippat kaip tu o pajamtu kaip uz rimta darba |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 11:44 |
|
|
|
Aš tai jam ne bučiau palikęs niekada,čia aš su draugeliu pas ta "meistra" buvau,pirko nauja hardai tai tas ir pradėjo burti apie hdd paruošima bet kas blogiausia tas draugas ir patikėjo.... |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 11:50 |
|
|
|
Edga rašo: |
Aš tai jam ne bučiau palikęs niekada,čia aš su draugeliu pas ta "meistra" buvau,pirko nauja hardai tai tas ir pradėjo burti apie hdd paruošima bet kas blogiausia tas draugas ir patikėjo.... |
Nieko tokio neatsitiko, isskyrus pinigus. Yra vienas dalykas, kai seno kompo biosas mato ne visa harda, bet windai sia problema issprendzia. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 16:13 |
|
|
|
nemanau kad windoze prieina daugiau nei BIOS palaiko. bios'as skirtas motininei plokstei ir jos irenginiams sukonfiguruoti. BIOS'e galima daug visokiu optionsu nustatyti, taip pat sukonfiguruoti kiek vietos turi hardas ir pan. tad jei biosas rodo kad harde yra 20gigu nors is tikro ten yra 160, windoze matys 20 |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 19:20 |
|
|
|
Tik ne xp. Xp windai patys pasiima dali bioso funkciju. Tarkim hardas 140 gb, biosas mato 120. Uzkrovus windus, atsiranda dar vienas 20 gb diskas. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 12, 23:30 |
|
|
|
Normalios OS nesirūpina tuo ką mato BIOS. Sėkmingai su 450MHz PII kompu naudojau 250GB diską..
Windows XP CD particijų skirstymas turi tik vieną pastebimą problemą - lieka nepanaudoti 8MB
Na o meistriukui reiktų dantis išmalti.. |
|
|
|
|
|
Hdd paruošimas |
Parašytas: 2007 07 13, 08:11 |
|
|
|
circuit rašo: |
Normalios OS nesirūpina tuo ką mato BIOS. Sėkmingai su 450MHz PII kompu naudojau 250GB diską..
Windows XP CD particijų skirstymas turi tik vieną pastebimą problemą - lieka nepanaudoti 8MB
Na o meistriukui reiktų dantis išmalti.. |
Tie 8 Mb yra stipriai naudojami. Netycia suformatavus diska, informacija atkuriame is ju. Tuo sekmingai naudojasi spec tarnybos. Teko girdeti (beje, ir matyti) programa, kuri mato 8 pakopas. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|