|
Forumas » Elektronika žaliems » kaip pajungti LED prie ~50V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
kaip pajungti LED prie ~50V |
Parašytas: 2007 07 06, 21:15 |
|
|
|
|
| xina rašo: |
O kodėl ne abu ledai (aš už efektyvų energijo naudojimą).  |
Zinoma,gali but ir du LEDai,cia kaip kam konkreciu atveju patogiau. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 06, 22:59 |
|
|
|
|
| aš puikiai supratau ką circuit pasakė... tačiau kažkaip čia kitaip su tuo mėlynu LEDu yra. be to diodo nuosekliai jis neveikia. tik iš pradžių sumirksi. tai man jį ten butinai reikėjo įkišt |
|
_________________ Elektronika - tiesa slypi kažkur anapus . . .
Parduodu parašiuta, beveik naujas, vieną kartą naudotas, nei karto neišsiskleidęs  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 07, 10:26 |
|
|
|
|
| agent008 rašo: |
| aš puikiai supratau ką circuit pasakė... tačiau kažkaip čia kitaip su tuo mėlynu LEDu yra. be to diodo nuosekliai jis neveikia. tik iš pradžių sumirksi. tai man jį ten butinai reikėjo įkišt |
Žinoma, kaip jau buvo minėta, galima dėti du diodus: vieną nuosekliai ir vieną lygiagrečiai - dvigubai sumažės rezistoriaus kaitimas.
Bet kas ten pas tave su tuo mėlynu LED negerai taip ir nesupratau.. Gal lygiagrečiai diodo nepakabinai? Tada nieko nuostabaus, džiaukis kad iš vis dar veikia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 08, 14:35 |
|
|
|
|
| nu su kitais pvz raudonu žaliu ar geltonu LEDu tai tik su rezistorium švietė. o mėlynas tik sumirksėdavo ir tiek bet kai įdėjau diodą nuosekliai jis šviečia ir niekas nekaista. O kai diodą pajungiu lygegrečiai LEDo tai šviečia tačiau rezistorius jau po 5 sekunžių būna labai karštas. |
|
_________________ Elektronika - tiesa slypi kažkur anapus . . .
Parduodu parašiuta, beveik naujas, vieną kartą naudotas, nei karto neišsiskleidęs  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 11, 22:18 |
|
|
|
|
Gnt raso:
To Iernius:taip,gali jungt ir prie rozetes,reiks varzos kokiu 10---22kOhm ir butinai dar vieno dijodo-perskaityk dar karta circuit posta
O tai kiek i ir u tada gausiu ,taip iseina varza panaudot vietoj trafo jeigu tarp lituoklio det led nuosekliai ,varzos turbut nereiktu nes kaitinimo elementas viska sunaudoja ,nereik stabilizot itampos ,kad normaliai sviestu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 16, 15:23 |
|
|
|
|
sitas diodo pajungimo variantas yra geresnis, nei jungrti dioda lygiagreciai LEDui , nes balastine varza kais 2 kartus maziau.Bet siuo atveju diodas turi buti pakankamai aukstos itampos( bent 2 kartus virsyti maitinimo itampa) ir jo atbuline srove turi buti maza.Tiks 1N4004 ar pan
Jei nejungti jokio diodo, tada LEDas (kalbu apie raudonus ir zalius) vistiek sviecia, bet gana greitai degraduoja- jo sviesos srautas sumazeja, paskui visai nusibaigia.
O kas del labai mazos sroves, kuri tekes per LEDa atbuline kryptimi, tai abejotina, ar ji taip jau ir sugadins LEDa.( jei jau tokios abejones labai kankina, pajunkite dar viena dioda lygiagreciai LEDui, bet elementu bus daugiau.Tam tiks koks nors 1N4148) |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |