|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 14, 20:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Akustika » Kaip išpjaut apvalią skylę?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
Kaip išpjaut apvalią skylę? |
Parašytas: 2007 07 04, 09:27 |
|
|
|
Patarkit kaip ispjaut skyle garsiakalbiui. Nu niekaip nesigauna... Bandau pjaut siaurapjukliu su priedu apvalioms skylems. Bet kazko pjukleli vis traukia i sona ir siules pabaiga su pradzia nesueina gal per 5mm. Net rankiniu budu su raspiliu graziau gaunasi
Pasidalinkit patirtim, kokius irankius naudojat, nes isigijau labai idomius garsiakalbius ir labai knieti kuo greiciau susirinkt dezes |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 10:16 |
|
|
|
pirmiausia reiktu naudot spec. siaurapjūklį skirtą kreiveivėm, va taip atrodo
teoriškai dantukai turėtu būt ties galine pjūkliuko tvirtinimo briauna (lenktas atgal), bet taip nebūna, nes labai greit nulūžtu
ir geriausia ranka, pjaut nenaudojant priedų, reik ne vienu ypu išpjaut, o vis pavažinėjant atgal ir į šonus pasukiojant, pasidaryt vietos pjūkliukui suktis,
o jie nori idealiai, tik freza |
|
_________________ Kad ir ne reklama, bet skelbimams čia - ne vieta.
Tokį tekstą čia įrašė forumo administracija. Kaip manot dėl ko? |
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 10:18 |
|
|
|
Aš tam reikalui pasidarau grąžtą su "skriejančiu" peiliu. Centre gręžiu skylutę, o skylę palengva išpjauna peilis. Jis turi būti užgaląstas, kaip tekinimo nupjovimo peilis. Geriausia pjaut paeiliui iš abiejų pusių. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 10:29 |
|
|
|
Va kaip idomu. Net nezinojau, kad kreivems yra specialus pjukliukai. Reiks paieskot. Bet tikriausiai mano siaurapjuklis lievas. Pajudinau pjukliuka, tai jis sukinejasi apie vertikalia asi gal +/-5laipsnius. Tai ir krypti pats gali keisti
Skriejanti peili esu naudojes. Bet su juo galima pjaut tik nedideles skyles. O man kartais ir 35cm prireikia.
Apie freza ir as vis dazniau pagalvoju. Tikriausiai ir fanerai turetu tikti? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 10:40 |
|
|
|
mano ir pigus klibantis siauriapjuklis iš senuku už 55lt, bet vistiek kažkaip išsipjauna,
dar jei labai jau nesigauna, galima keliais milimetrais mažesnę skyle pjaut, kad liktu pjūkliukio ir už pjūkliko keli milimetrai "mėsos", po to perpjaut kokia reik, bet tai labai daug darbo
freza tiktu viskam |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 11:09 |
|
|
|
Su siaurapjūkliu tiesiai pjauti neįmanoma,nes pjūklo galas nešiojasi į visas puses,nes jis ganėtinai minkštas.Čia jau tas pats ar makita ar koks kniponas(made in china).Tiesiog lobzikas tam netinka.O va su freza kiti reikalai,viskas gaunasi puikiai.
P.S viską ka čia parašiau pats išbandžiau.Bandžiau su makita ir su tuo knipovu(kur senukose papigiai kainuoja).O va freza liux Freza reikia tik gerai susikalibruoti ir dildės rankose nereiks laikyti |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 11:36 |
|
|
|
Taigi, kad ir mano panasi patirtis. Rankiniu pjuklu graziau gaunasi negu siaurapjukliu... Nors tikrai maciau, kad imanoma pjauti graziai. Kai meistrai man dare laiptus maciau kaip pjauste 50mm storio azuolines lentas!
Matomai be frezos neisgyvensiu Kokiu priedu reiketu paziureti? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 11:38 |
|
|
|
Tokiu atveju tik freza
O gal kas zinot kur gauti frazai antgaliu, kad galetu i gylį pjauti apie 9-10cm? Paprasciausias frezos peilis, tik ilgas. Pats turiu, bet tik iki 5-6cm galiu ileisti. Senukuose tokių nemačiau, na gal blogai žiūrėjau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 12:12 |
|
|
|
neskleiskit erezijų galima ir siaurapjūkliu
neidealiai, bet milimetras +/- juk nieko nekeičia
prie ferzos šitam darbui reiks pirštinės frezos ir priedo skylėm pjaut, panašus kaip prie siaurapluklio,
nors galima verstis ir be jo
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 12:35 |
|
|
|
Amai, tau normaliai gaunasi. Del 1mm ir as nepergyvenciau. Bet man pluklas kartais 5mm i sali nuvaziuoja... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 12:54 |
|
|
|
na lyg normaliai, tos kolonkės dabar pas Jurą
kaip sakiau riek vis atgal grįžt ir prasiplatint pjūklo "vagą", atgal grįžus daugiau į vidinė puse užsukt ir taip kelis kart, kad išsitiesintu ir pjūkliuko galas nebūtu užlinkęs, reiktu iš abiejų pusių nusibrėžt apskritimą ir vis pažiūrėt kas apačioj dedasi...
ėch nemoku paaiškint |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 13:13 |
|
|
|
Na taip galima ir su lobziku išpjauti gerai,bet ne idealiai.Reikia pagįžinėti ir t.t Žinau aš visa šita reikalą,jis labai nervuoja ir ilgai užtrunka.Paskui kai rasiu arba nueisiu ir nufotkinsiu su kokiu priedu frezai aš skyles darau.
Hellmi,yra pirkti senukose tokiu ilgu frezų kaip tik skylėms daryti.
Stasy,gal meistrai naudoju kokį labai kietą pjūklą?Nes aš pats pažįstu žmogų kuris daro tokius visokius su medžiu susijusius darbus,tai irgi sakė,kad su lobziku gerai pjauti neina,kad ir koks jis butu,nes kaip sakiau pjuklo apacia linksta į visas puses ir ypač pjaunant kietą medžiagą. Beto su freza gali daug daugiau gerų darbų neveikti,kaip garsiakalbį įleisti gilyn ar kolonėles briaunas pagražinti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 13:37 |
|
|
|
StasysS rašo: |
........ Tikriausiai ir fanerai turetu tikti? |
Apie freza patariu GSP pasiklausti jis gerai ja ivaldes.
Fanerai tiktu !
O seip, apskritima kiek kartu esu pkoves siaurapjukliu, tai maziau nei 1mm sutilpdavau.
kad ir va
http://public.fotki.com/Dzymytch/sabwoofer/
sicia suejo apie 0.5mm tikslumu, jei ne geriau... naudojau paprasta kinietiska siaurapjukli uz 40lt.... pjukleli skirta MDP, MDF pjaustymui |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 14:09 |
|
|
|
nusibrezi apskritima, kurio spindulys mazesnis, negu turi buti skyle. Pagal jo perimetra prigrezioji skyliu 5-8mm diametro. likusius tarpus tarp skyliu sugalvosi kaip panaikinti. tada imi stambia pusapvalia dilde ir nupieluoji graziai krastus.
paprastesnis variantas: nueini i senukus ir ispjauna:) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2007 07 04, 14:17 |
|
|
|
kad senukai skylių nepjauna |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|