|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 09, 12:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Kaip jauciates kai nesiseka ?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Kaip jauciates kai nesiseka ? |
Parašytas: 2007 06 29, 13:47 |
|
|
|
kaip jauciates kai ilgai darytas ir daug kainaves pinigu projektelis paima ir neveikia . man ty norisi teksht ji i siena ir daugiau elektronikos nematyt akyse (zinoma po pabandymo pataisysti). Man idomu kaip jus ieskote klaidu ar nuleidziate rankas ?
P.S Atsiprasau kad rasau cia bet forume nera skilteles "NE i Tema!" |
|
|
|
|
 |
Re: Kaip jauciates kai nesiseka ? |
Parašytas: 2007 06 29, 17:05 |
|
|
|
Pauka rašo: |
kaip jauciates kai ilgai darytas ir daug kainaves pinigu projektelis paima ir neveikia. |
Tikras projektas visada kažkiek veikia. O jeigu tu tiesiog susiradai kažkieno darytą schemą (ir pagal ją nesugebi surinkti veikiančio daikto), tai tikrai ne projektas, o tik šiaip surinkimas ir dar su klaidom. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 29, 17:23 |
|
|
|
Sukandu dantis, ir sėdu mokytis. Galvoju, kaip aš galėjau kažką daryti, nesuprasdamas kaip tai veikia?
Kiekvienas centas, sutaupytas projektuojant , atima litą derinant. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 29, 19:32 |
|
|
|
Atidedu kitai dienai, paskui nuodugniai patikrinu viską.. A čia klausimas, kaip jaučiuosi? Sumautai nustebęs.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 29, 19:44 |
|
|
|
man ty norisi teksht ji i siena ir daugiau elektronikos nematyt akyse |
Nedaryk to. Elektronika tai ne panelė, jei su ja protingai elgsies - niekada neapvils |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 29, 21:25 |
|
|
|
kaip jauciates kai ilgai darytas ir daug kainaves pinigu projektelis paima ir neveikia . man ty norisi teksht ji i siena ir daugiau elektronikos nematyt akyse (zinoma po pabandymo pataisysti). Man idomu kaip jus ieskote klaidu ar nuleidziate rankas ?
joa kartais viena klaideli suknisa viska tada norisi nusirauti plaukus. Ash tai dar atrandu savyje jegu kashkaip ir vel viska "blusineju" ish naujo  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 01, 17:36 |
|
|
|
circuit nevaidink labai! nejaugi niekados nesi padares schemoj klaidos? |
Niekas ir nevaidina, klaidų visi darome, ir darome gana daug. Bet suprantant ką darai iškart paaiškėja kas blogai. Na o neturint žalio supratimo ir aklai renkant pagal kažkieno darytą (nebūtinai teisingą) schemą tik tiek ir belieka - mest ir daryt kitą. Niekada taip nedariau ir nesiūlau praktikuoti, bet... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 07 01, 21:08 |
|
|
|
Ir kaip jus siulot suzinot schema su klaidom ar be? |
Pabandyt sugalvot kažką panašaus pačiam. Galvojan iškyla klausimas: O dėl ko čia kitaip padaryta? O jei niekas neaišku, tada geriau ko nors paklausti. Matau čia, forume kietų vyrų netrūksta.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 01, 21:26 |
|
|
|
tas man buna 95% atveju kai ka nors gaminu.
yra toks Merfio desnis.
jei darbas pavyko is pirmo karto vadinasi cia kazkas netaip.
pagaminus dazniausia reikia daug ir ilgai derinti ir taisyti klaidas.
blogiausia ne kai neveikia o kai sujungta shema islakto i gabalus su ugnimi ir trenskmais.
beje cia zinoma kalbu apie savo shemu konstravima o ne apie akla surinkinejima. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 01, 21:42 |
|
|
|
Na, man paprastai viskas iš karto veikia, geriau ar blogiau (jei pats schemą konstruoju). Po to sėdu, niurkau su prietaisais ir išspaudžiu viską kas iš jos įmanoma. Tiesa, vieną kartą pasiutau, kai ilgai kankintą sudėtingą trafą ne taip suvyniojau, sumaišiau kryptis, savaitė darbo katinui po uodega  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 07 01, 23:00 |
|
|
|
Aš, jei man neveikia, dažniausiai klaidų ieškau, pagal tą blogą maitinimą, nes beveik niekad nebūna, kad neveikia visiškai, ta prasme tas pats, kas nesurinkta. matosi ten, sakykim buvo kažkada problemų su uart pakūrimu (po kiek laiko paaiškėjo, kad ten ųC turėjo problemų...) tai pažiūriu šalutinius poveikius, kurie turi būt kad veiktų, sakykim pažiūriu ar TX koja turi + ir t.t. na čia pavyzdys, taip dažniausiai išrenku klaidas, bet kai kuriuos dalykus atidedu, nes nevisada viskas pasiseka taip...
P.S. kadangi daugiausia schemų yra susijusios su ųC pas mane, tai schemos iš galvos būna ištrauktos, todėl klaidų neretai pastaiko. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |