|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 04, 01:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Prasau pagalbos reguliuojant RC sraigtasparni
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
 |
Prasau pagalbos reguliuojant RC sraigtasparni |
Parašytas: 2007 06 10, 20:04 |
|
|
|
|
Sveiki, esu visai zalias elektronikos srity, todel prasau pagalbos.
Radijo bangomis valdomo sraigtasparnio galinis rotorius sukasi pergreitai. Reik kazkaip sumazint jo apsukas. Valdymo pulte yra reguliatorius keiciantis galinio rotoriaus apsukas, bet nustacius ji ties minimalia riba rotorius vistiek sukasi pergreitai. To reguliatoriaus itampa tarp minimalios ir maksimalios ribos skiriasi mazdaug per 0.003V (jei teisingai ismatavau). Gal padetu prilituot rezistoriu kokinors. Dedu pulto schemu nuotraukas :
Galbut galima sureguliuot pulta pasukant sitas reguliuojamas dalis:
Nezinau, ka jos daro, bet, kaip jau sakiau, esu visai zalias.
Ar apsimoka paciam bandyti taisyti? Ar tvarkyti pulta ar pati sraigtasparni? Kur tiksliai reiktu lituoti detale\-es?
Is anksto aciu.
Dedu dar nuotrauku link'us, nes nzn ar jas rodys:
http://uosis.mif.vu.lt/~gici6103/4.jpg
http://uosis.mif.vu.lt/~gici6103/2.jpg
http://uosis.mif.vu.lt/~gici6103/3.jpg
http://uosis.mif.vu.lt/~gici6103/1.jpg[/img] |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 10, 22:25 |
|
|
|
|
| bijau patarti neteisingai bet manau paprasciausiais sprendimas butu prilituoti rezistoriu prie varikliuko kontakto,bet tam jau reiktu lyst i modelio visu,beto ir kazkaip issiaiskinti kiek omu rezistorius reikalingas.maniau tikslingiau nei kirpti mentes |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 11, 19:04 |
|
|
|
|
| Nezinau kodel reikia pradeti nuo aklo vienos varzos keitimo.... manau kad pirma reiktu issiaiskiti kokia tai mikrochema .... pabandyti nusipaisyti jos realia principine schema o po to lysti su varzu keitimais. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 11, 19:14 |
|
|
|
|
| Na, man tai dar toli iki schemu braizymo, nes as lituokli esu penkiskart gyvenime rankoj laikes. Tad ir prasau patarimu ir pagalbos sitam forume. Butu labai malonu, jei kasnors paaiskintu, kaip man susitaisyt sraigtasparni. As galiu nebent ideti jo viduriu nuotrauku ar pasistengt pamatuot itampas ar varzas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 11, 19:24 |
|
|
|
|
| Pabaksnoti su lituokliu i tai kas tau patinka.....taip nebus deja tai - juodas atidumo, ziniu, ir daug laiko reiklaujantis darbas. Norint issiaiskiti kur ir ka reikia su liktuokliu pabaksnoti. Paprasciausiai jus turite klausti. Kas toki turi ir turejo tokia pat problema ir kaip ja issprende.... tik ne baksnok su lituokliu be reikalo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 11, 19:33 |
|
|
|
|
ar jus nesuprantat, kad su siustuvu siuo atveju variklio apsuku nepamazinsi, jei jos ir taip nustatytos maziausios. nukirpti mentis nera taip sudetinga- pirma nukerpi bienos mentes maza gabaliuka, veliau ji prisidedi prie kitos ir pasizymi. per pasizymejimo vieta nukirpus bus tiksliai sutrumpintos abi mentys. tuo labiau, sraigtasparnis nera didelis, vibracijos vistiek nesijaus.
PS is karto matosi kad elektroniku forumas, visi iesko sprendimo siustuve. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 11, 19:43 |
|
|
|
|
| Na jus cia teisus.... elektronikai. Ir jeigu sekant to elektronine logika ir apsukos per dideles ju mazesniu padaryti neiseina .... reiskias reikai padidinti apkrova ir jos suksis maziau.... tai butu is mano varpines ..... Bet kodel jus sakote pakirpti mentis - jas pakirpus dar sumazes apkrova ir jos dar turetu dazniau suktis .... na tai is mano varpines ...gal ten su aerodinamika kitaip ir tas negalioja bet as atvirksciai padidinciau mentis - padidinciau apkrova ant menciu. Ar taip galima skarunaj ? i Svedija nenuskris? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 11, 20:28 |
|
|
|
|
Apkarpyti mentis butu sprendimas, bet nezinia, kaip tai paveks poto ju savybes, t.y. perdaug nupjovus truks spaudimo jegos, nelygiai nupjovus atsiras vibracija, kuri, mano manymu, butu labiau jauciama nei didesniame modelyje.
Del varikliuko apkrovos. Abejoju ar butu skirtumas truputi sumazinus mentes, o norint padidint reiktu kazka klijuot ant menciu. Tada atsirastu aerodinamikos ir balanso problemu.
Bet jei ner vilties suletinti ta varikliuka elektroniniu butu, tai teks tada turbut bandyt pjaustinet. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |