|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 20, 08:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Koki UPS pasirinkti
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2006 06 02, 09:54 |
|
|
|
Pats turiu Ablerex Vesta VT625. Tikrai nieko upsiukas, kaip už tokią kainą... |
|
_________________ Of all the things I've lost, I miss my brain the most ... |
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 10:56 |
|
|
|
Sveiki. Norėjau paklausti: Mano kompiuterio maitblokio galia 300W o UPS'o 200W... Reikia kad atitiktų UPS'o ir maitblokio galios ar galiu jungti ir šį UPS'ą? |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 14:06 |
|
|
|
200w tau sunkiai uzteks, tuo labaiu kad ten raso ne vatais o VA kad butu daugiau.
bet siaip kompiuterio maitinimo bloko galingumas su jo imamu galingumu nieko bendro neturi. jei tavo monitorius lcd tai uzteks tu 200w |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 16:45 |
|
|
|
Ten rašo 400Va/200W. Pas mane monitorius ne LCD... Tai jis netaip gerai apsaugos mano kompą nuo įtampos šuolių? |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 17:21 |
|
|
|
O VA yra ne tas pats , o daugiau negu W |
|
_________________ SMD - stebinančiai mažos detalės
Aš pažeidžiau forumo taisykles ir naudojau animuotą avatarą. |
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 17:25 |
|
|
|
UPS ne tam kad saugotu nuo itampos suoliu (kuriu niekada nebuna) o tam kad saugotu nuo itampos dingimo.
jei tu nori nuo tu itampos suoliu saugoti (reikia nebent jei kaime gyveni) tai tau nereikia jokio UPS uztenka pailgintuvo su keliais varistoriais. |
|
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 17:52 |
|
|
|
ignasx rašo: |
O VA yra ne tas pats , o daugiau negu W |
Skiriasi - įtampos ir srovės fazės nesutampa, taigi esant įtampos pikui, srovė nebūna savo pike. Del to tikroji galia mažesnė ir apskaičiuojama P=UIcos(fi)
UI = "VA".
Digix rašo: |
UPS ne tam kad saugotu nuo itampos suoliu (kuriu niekada nebuna) o tam kad saugotu nuo itampos dingimo. |
Visko pasitaiko ir mieste. O be to yra bent dvi UPS rūšys.
1. paprastas UPS apsaugantis nuo įtampos dingimo - dingus įtampai tiesiog persijungia išėjimą prie akumuliatoriaus su keitikliu.
2. UPS, kuriame nuolat veikia SMPS ir išėjime duoda stabilią ~230V įtampą nepriklausomai nuo to, ar įėjime įtampa dingo, ar ji yra normos ribose ar iš vis yra gerokai padidėjusi. Šie upsai brangiausi... |
|
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 18:52 |
|
|
|
Citata: |
nebent jei kaime gyveni |
Taip, gyvenu kaime ir jei koks kaimynas įjungia svarkę ar malūną, pas mus namie šviesos prigesta (kaip suprantu įtampa krenta, ar kažkas panašaus ) visa tai nemanau, kad į sveikatą mano kompui... Bet grįžtam prie esmės, norėjau sužinoti ar 200W galios UPS'o užteks apsaugoti mano kompą ir paprastą, ne LCD monitorių. |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 20:53 |
|
|
|
nezinosi ar uzteks neabandes. jei nori buti garantuotas pamatuok imama srove ir zinosi.
o kitaip tai tik speliojimai, galingumas nuo labai daug ko priklauso. |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 21:20 |
|
|
|
Deja neturiu kaip išmatuot Jei UPS'as per silpna mano kompiuteriui ir monitoriui apsaugoti, tai kas blogiausio gali nuotikti? |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 06, 21:28 |
|
|
|
jei bus per silpnas bus ismesti pinigai ups tiesiog atsijungs pasakes kad jis perkrautas.
o negi tu testerio neturi?
tada skaiciuk bent pagal skaitriuko greiti, palaikyk ijungta kompiuteri 10 min arba valanda is suskaiciuok kiek energijos sunaudojo.
nelabai tikslu bet tiks |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 07, 11:43 |
|
|
|
Kompas ne tiek jau daug ir naudoja elektros. Pas mane upsas 800VA, max 480W apkrovima rodo 24-25% taigi apie 120W. Kompo maitblokis 350w, 1400Ghz + 17" CRT pajunges ir 5.1 kolonkes. Kaip matai visas kompas su CRT moniku ir kolonkem isnaudoja tik ketvirtadali UPS'o galingumo. Nusipirk 400VA ir tau jo uzteks su atsarga. Tokie nuo 100 lt kainuoja. |
|
|
|
|
|
Koki UPS pasirinkti |
Parašytas: 2007 05 07, 21:59 |
|
|
|
Kažkada naudojau kompiuterį (amd barton 3200+, vga 6600gt), su per silpnu upsu (200W). Viskas lyg ir veikdavo, bet jei išjungdavau arba ijungdavau monitorių, upsas persikraudavo (kompiuteris irgi). Kai pajungdavau upsą tik ant kompo dėžės - upso galios užtekdavo. Žodžiu jei monikas CRT, ieškok galingesnio upso. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|