|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 18:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » 2 garsiakalbiai uz 100lt
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
2 garsiakalbiai uz 100lt |
Parašytas: 2007 04 18, 12:40 |
|
|
|
|
| DMS gal esi megines i automobili montuot visaton frs8 kaip aukstu ir viduriuku garsiakalbi ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 04 18, 12:59 |
|
|
|
|
Jei jungsi nuo automobilinio mago, tai reiktu sujungti taip
Mago priekinis kanalas - visaton FRS8
Mago galinis kanalas - midbasas (gali dėti pasyvų filtrą arba nedėti.., geriau aišku būtų su filtru...)
Galima būtų pasijungti ir nuo stiprintuvo, tik čia atsargiai su galia, nes labai kelia abejonių deklaruojami W ant to visatono...
Frs8, neesu klauses, bet manau, kad gros gerai, šeip geriausia būtų jo pasiklausyti...,nors atkūrimo arkos tikrai gražios... man iš visaton patiko Fr12, Fr13, šeip manau, kad ir kiti FRxx serijos visatoniukai turėtų groti gana smagiai ir teisingai.
Tai va giedriux bandyk ir papasakok savo įspūdžius, poto kitiem bus mažiau klausimų kuriant akustinę sistemą savo automobilyje... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 08 29, 13:50 |
|
|
|
|
Prikelsiu seną temą.
Vakar pasiskolinau iš savųjų horn adatų porelę FRS8, ir pasijungiau pabandymui mašinoje, vietoj stovėjusių tw6ng aukštadažnių. Frs'us jungiau be filtrų, duryse seni pioneer 16'tukai. Stiprintuvas clarion APA2104, magas JVS sh55. Jei kam įdomu, keli pastebėjimai apie rezultatą.
Pirmiausia frs'ai nepalyginamai tyliau grojo nei prieš tai stovėję tw6ng. Grotuve išjungiau bosų pastiprinimus ir pakėliau garso lygį. Pasigirdo kažkas panašaus į muziką. Viskas savo vietoje, aukšti švelnūs, balsai aiškūs. Iki vakar nebuvau savo mašinoje dar girdėjęs normalių vidutinų dažnių. Žodžiu rezultatas tikrai geras. Man, kaip klasikinio roko ir ramesnės muzikos mėgėjui, šis garsiakalbis tikrai tinka. Planuose midbassų keitimas i visaton WS17E, nes dabartiniai ryškiai gadina reikalą. Dar reikia sugalvoti kaip didžiulius frs'us patalpinti į podiumus statramsčiuose, rasti optimalų pakreipimo laipsnį, nes jiems grojant tiesiai į ausį scena nėra itin gera. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 08 29, 18:23 |
|
|
|
|
| Ploteris rašo: |
| ivolga tai ir ne per daugiause pasizymi tuo skambesiu bet jie tikrai uz savo kaina kokybe atgroja, jei nori gamyklines koloneles keisti tai be 400lt tai net minties nera, o jei kalbant apie kokybe tai bent 700lt uz komponentus reiktu aukoti uz 13cm skersmens jei nori kad jie grotu, o ne skleistu gars, tai jei nori keisti orginalus tai arba gerai pasitaupyk arba pasilik tuos pacius, nes tik del trupucio garsoi neverta investuosti!!! |
Ačiū Dievui, ne visada brangesni = geresni...
Tiesa už 100lt tikrai ne kažkas išeis.
Norint geresnės garso kokybės, patarčiau pirmiausia tinkmai susitvarkyti garso elektros instaliaciją, bei tuos pačius garsiakalbius susimontuoti, kad nebarškėtų.
Rezultatas tikrai bus geresnis nei nusipirkus naujus garsiakalbius už 100lt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 08 31, 22:25 |
|
|
|
|
| GieeDriuX rašo: |
Prikelsiu seną temą.
Pirmiausia frs'ai nepalyginamai tyliau grojo nei prieš tai stovėję tw6ng. Grotuve išjungiau bosų pastiprinimus ir pakėliau garso lygį. Pasigirdo kažkas panašaus į muziką. Viskas savo vietoje, aukšti švelnūs, balsai aiškūs. Iki vakar nebuvau savo mašinoje dar girdėjęs normalių vidutinų dažnių. Žodžiu rezultatas tikrai geras. Man, kaip klasikinio roko ir ramesnės muzikos mėgėjui, šis garsiakalbis tikrai tinka. Planuose midbassų keitimas i visaton WS17E, nes dabartiniai ryškiai gadina reikalą. Dar reikia sugalvoti kaip didžiulius frs'us patalpinti į podiumus statramsčiuose, rasti optimalų pakreipimo laipsnį, nes jiems grojant tiesiai į ausį scena nėra itin gera. |
tavo frs yra 8ohm ir labai mazo jautrumo, uztai ir grojo labai tyliai. As ruosiausi daryti projekta su frs8, bet buciau naudojes FRS8M 8ohm arba FRS8 4ohm. Niekaip neissirinkau kuri naudoti, tai ir neisigijau, o ir siaip vasara tu islaidu savaitgaliams daug
Kaip su aukstais, lyginant su tw6ng?
Man tikrai butu idomu pamatyri kaip sumontuosi frs'us i statramscius, juk ju dydis baisus, lyginaint su normaliais aukstadazniais. Dar viana beda su kuria susiduriau - neradau groteliu jiems. Kaip spresi dazniu sudurimo klausima? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 01, 07:39 |
|
|
|
|
Na pas FRS8M kiek girdejau negrazus pikas dazninej stovi, o 4 omu galios stokoja truputi.. Siaip su garsumu viskas tvarkoj ir normaliam klausymui galios tikrai pakanka. Auksti ,bent jau man, grazesni nei pas tw6ng, skaidresni, teisingesni, ne tokie astrus. Aisku ir tylesni. Na gal ne visiems patiktu toks grojimas, bet mane veza.
I statramscius montavimo tikrai atisakiau.. Ten juos padejus nebebus matomi pestieji, o ir pasibandzius juos ten pakelt garsas nenudziugino. Mano automobilyje jie geriausiai skamba laikant juos standartinese vietose ant peneles, siek tiek pakelus ir pakreipus tam tikru kampu. Taigi teks darytis podiumus. Del dazniu sudurimo dar per daug negalvojau, kai susidesiu normalius priesbosius tada. Tikriausiai frs leisiu nuo kokiu 200 Hz. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 03, 11:17 |
|
|
|
|
Na pas FRS8M kiek girdejau negrazus pikas dazninej stovi, o 4 omu galios stokoja truputi.. Siaip su garsumu viskas tvarkoj ir normaliam klausymui galios tikrai pakanka. Auksti ,bent jau man, grazesni nei pas tw6ng, skaidresni, teisingesni, ne tokie astrus. Aisku ir tylesni. Na gal ne visiems patiktu toks grojimas, bet mane veza.
I statramscius montavimo tikrai atisakiau.. Ten juos padejus nebebus matomi pestieji, o ir pasibandzius juos ten pakelt garsas nenudziugino. Mano automobilyje jie geriausiai skamba laikant juos standartinese vietose ant peneles, siek tiek pakelus ir pakreipus tam tikru kampu. Taigi teks darytis podiumus. Del dazniu sudurimo dar per daug negalvojau, kai susidesiu normalius priesbosius tada. Tikriausiai frs leisiu nuo kokiu 200 Hz. |
Tas negrazus pikas ant FRS8M yra dedant juos i Cyburg'o TQWP korpusa, o siaip daznine ne ka labiau duobeta nei kitu FRS modifikaciju. cia palyginimui:
http://www.visaton.com/bilder/frequenz/gross/frs8_4_fs.gif
http://www.visaton.com/bilder/frequenz/gross/frs8_8_fs.gif
http://www.visaton.com/bilder/frequenz/gross/frs8m_8_fs.gif
Tas pakilimas ant 10kHz nelabai turi itakos mano manymu, nes nebus klausoma "ant asies" kaip namie, as masinoje vistiek greiciausiai leisciau "nuo stiklo", tada situacija daznineje charakteristikoje, ypac paciam virsuj, labai stipriai keistusi. Mano manymu aktualiau, kad nebutu piku ir duobiu girdimiausiame diapazone. Tas 10kHz visgi jau labia auksti dazniai, kur groja lekstes etc. akustiniai instrumentai tiek netraukia, net ir puciamieji greiciausiai nelabai. I daznine virs 15kHz apskritai nekreipiu demesio, tai automobilyje negalioja ir viskas lieka montavimo suderinimui, nes kryptingumas siuose dazniuose labai didelis ir vos keliu laipsniu pokytis is esmes keicia situacija.
Tau truputi dekingiau su montavimu ant paneles, nes ten yra standartines audi montavimo vietos, o vat mano efke tokiu neturi, tai teks kazka burti Tai ir buvo dar vienas mano projekta pristabdes veiksnys, t.y. mano tautieciu kultura ir interesai. Realiai ziurint jei pasidarius kazkokius podiumus ant paneles jie labai akivaizdziai bus matomi visiems ilgapirsciams ir tikrai bylos apie rimtesnes garso sistemos egzistencijos automobilyje galimybes. Savaime suprantama pasikuite jie visko rastu automobilyje, ko man nelabai noretusi. Zodziu noretusi daugiau praktiskumo.
Dazniu sudurimas taip pat sakyciau nemaza problema, i kuria taip pat reiketu atsizvelgti. Sujungiant zemai (as galvojau apie 400-800hz) pasyviais filtrais gaunasi labai brangu, jei naudojant kokybiskus komponentus, naudojant aktyvius filtrus reiketu dar vieno dvikanalio ir paciu filtru arba keturkanalio su jais. Tai projekto kaina iskelia iki man siuo metu kosminiu aukstumu.
Einu ir as issiimsiu is koloneliu FRS8 ir pabandysiu masinoj. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 03, 12:21 |
|
|
|
|
| Na veliau parasyk ir savo nuomone apie ju skambejima. Podiumams turiu pasiruoses remelius nuo standartiniu audi garsiakalbiu, ant ju bus lipdoma forma, ir niekas nebus slepiama po grotelemis, nes sumontavus garsiakalbius taip, kaip montavo gamykloje, tikrai sioj masinoj nieko gero. Jei darysiu filtrus, tai tebus paprasciausias rusiskas alyvinis kondensatorius is tos neblogu atsiliepimu sulaukusios serijos (nepamenu, mbo berdos) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 03, 21:21 |
|
|
|
|
As naudoju FRS8M namie ir galiu pasakyt nuo FRS8 8omu skambesiu neatsilieka, tik auksti man mielesni, tikslesni tokie atrodo ir tas pikas tikrai nelabai jauciasi Bet uztat jautrumas tai tikrai neblogas O del skyrimo tai siulyciau naudot pirmos eiles aktyvius filtrus, pakankamai efektyvu ir labai patraukli kaina gaunasi  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 04, 10:50 |
|
|
|
|
| Na veliau parasyk ir savo nuomone apie ju skambejima. Podiumams turiu pasiruoses remelius nuo standartiniu audi garsiakalbiu, ant ju bus lipdoma forma, ir niekas nebus slepiama po grotelemis, nes sumontavus garsiakalbius taip, kaip montavo gamykloje, tikrai sioj masinoj nieko gero. Jei darysiu filtrus, tai tebus paprasciausias rusiskas alyvinis kondensatorius is tos neblogu atsiliepimu sulaukusios serijos (nepamenu, mbo berdos) |
Pabandziau jau masinoje FRS8, na pirmas ispudis mazdaug; "kur, po velniu, auksti dazniai!" Bet po kiek laiko ausys apsiprato ir isgirdau idomiu dalyku. Auksti labai kryptingi, atsukus garsiakalbius tiesiai i save, su ju kiekiu viskas tvarkoj, taciau garsas kazkaip per arti, ne erdvus. Padejus ant paneles ir grojant "nuo stiklo" situacija erdves, bei viduriniu dazniu spektre mazdaug fantastiska. Scena nuostabi, viduriu grozis stulbinantis, ypac turint galvoje kaina. Matthew Bellamy atliekamos gitaros partijos visom prasmem vercia is koto, neblogai pavyksta atskirti atskirus akordus, jei taip galima pavadinti garsus, kuriuos jis sugeba isgauti is savo gitaru. Andrea Bocelli vokalas dar niekada taip masinoje neskambejo, labai naturaliai skamba, atrodo, kad gyvai pas mene ant paneles atlieka, taip net siurpuliukai po kuna laksto The White Stripes dave draivo, tikrai sunku butu islikti abejingam tokiam sio dueto skambesiui, gitara kaip niekad neuzvelta, auksti dazniai maloniai ir detaliai skambejo, labai didele itaka tam turejo garsiakalbio pavertimo kampas, bet galima rasti padeti, kaip jie skambetu teisingai. Kiap ir tikejausi Davidas Bowie pranoko pats save ir priverte FRS8 uzgroti jo muzika nepriekaistingai
Visi cd buvo versti is APE, irasineti su plextor isoriniu rasymo irenginiu, naudojant vari-rec opcija. Zodziu jie skamba tikrai gerai.
FRS8 jungiau tiesiai nuo grotuvu, be filtru, durelese iki 3000Hz grojo priesbosiai, ateityje juos reiketu kirsti daug zemiau.
Del filtru pas mane labai panasi situacija, turiu susireinkes kelis MBGO kondikus, dar kazkokia rite lygiagreciai pakabinsiu gal. Priesbosiam greiciausiai teks vynioti nemaza rite.
Del aktyviu filtru pas mane atkrenta sis variantas, nes bus tik vienas dvikanalis.
Tas FRS8M man, kaip tikram lietuviui, keistai atrodo budamas pigesnis, nors parametrais lyg ir geresnis. Kazkaip linkstu link 4Ohm versijos, prie 4Ohm stiprintuvas atiduos daugiau galios ir gal garso lygiu sisilygins su priesbosiais. Aisku geriausiai butu palyginti skirtingus FRS kaip jie groja "nuo stiklo" ir butu aisku kuriu virsutine atkurimo dazniu dalis maloniausia, bet deja RCL tokios galimybes nesuteikia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 04, 11:55 |
|
|
|
|
Dziugu, kad atsirado bendraminciu sakyk kaip pasigavai scena? garsiakalbiai ziuri i stikla vertikaliai, ar pakreipti link stiklo vidurio, ar dar kaip? Pajungti tiesiai nuo grotuvo noreciau pabandyti ir as, nera mano stiprintuvas aukstos kokybes, tai tikiu jame palieka lb daug garso detaliu.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 09 04, 14:56 |
|
|
|
|
FRS 4omu jautrumas duodant tokia pacia itampa kaip ir 8 omu garsiakalbiui butu 88dB, del aktyviu tai galima mages 4 kanalus panaudot jei nors truputi vietos yra As tai viska(bent jau frs'us) nauo magelio galvoju jungt ir kaip nors igrust ta filtra i ja... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 04, 19:02 |
|
|
|
|
As tokia sistema daryt sugalvojau pries kokius metus, tik paskleidziau savo sumanymus pries pora menesiu. Rimtoms scenos paieskoms nebuvo salygu, kad galeciau garsiakalbi padet kaip noriu ir klausytis, labiausiai patiko garsiakalbis paguldytas ant paneles, paverstas truputi link centro ir truputi daugiau link salono, tam naudojau AAA elementa pakista po garsiakalbio magnetu Bet matai, pas mane priekinis stiklas stipriai lekstesnis, nei audi, tad pas tave situacija keistusi. O as kaip tik noreciau pabandyti pajungti nuo stiprintuvo, turiu Audison LR3062, manau garso nesugadins.
Del tu varzu tai kaip suprantu i 4ohm FRS padavus ta pacia itampa jis atiduotu 3dB daugiau, t.y. 82+3=85dB, o su ta pacia itampa FRS8M turetu 88db, vistiek jautresnis, nei 4ohm versija. O kaip grotuve idet aktyvius filtrus? juk ten stovi mikres, tai pries jas paimti signala nuo cd? man tai butu per daug sudetinga, bet tikiu, kad tai imanoma. Turiu grotuvus VDO 751X ir JVC HD-SH99. SH lyg ir turi filtrus, bet nemanau, kad gali prieki paleisti per HP, o gala per LP filtrus. Jei kazkas padetu butu gal ir galima galvoti apie aktyviu filtru idiegima i VDO, bet manau tai neverta. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 04, 22:01 |
|
|
|
|
| Na man tai labai baisu bus pirkti 4 omu frs8 arba frs8m ju nepaklausius, po tokio gero maniskiu frs grojimo.. Audison stiprintuvas tikrai manau nepagadins reikalo, nebegadintu ir maniskis clarion, tereikia truputi i ji ideti ranku.. saviskej "ubagelej" scena geriausiai pasijaute garsiakalbius kiek pakelus aukstyn is standartiniu tvirtinimo vietu, ir pakreipus juos i klausytoju ausis - desini i vairuotojo, kairiji i keleivio. telieka pasidaryt podiumus, apsisprendus kuri is 3 garsiakalbiu naudot.. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 09 04, 22:34 |
|
|
|
|
FRS8M yra kitoks garsiakalbio korpusas, rites apviju aukstis, galima sakyti, kad tik membrana tokia pati uztai truputi neramu, manau gali skirtis skambesio braizas, o FRS8 4ohm versija skiriasi tik varza. Aisku cia tik prielaidos, bet jei kazko butu labiau vertas FRS8M, ji butu naudojes ir Cyburgas, bei jo pasiekejai, kiek skaiciau adatose juos naudoja su notch filtru, kuris numusa jautruma iki FRS8 8ohm jautrumo, o garsas nera kazkuo geresnis. Masinoj aisku viskas kitaip, pas mane grotu mazdaug 0.1L turyje, o cia jau savi niuansai, neaisku ar isvis tokiame gali groti tolygiai.
o tai kaip suprantu pas tave groja tiesiai i klausytojus, ne nuo stiklo, ar ne? as artimiausiu metu pasidarysiu tokius ziedus, kad galeciau paversti garsiakalbius kaip noriu ir tada tik ieskosiu kur geriausiai groja, nes dabar tai tik preliminariai paziurejau kuria kryptim judet.
jei nerasiu daugiau argumentu isigyti FRS8M pirksiu 4ohm versija. |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|