|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 06:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Mano būsimas 6F3P SE
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 11:31 |
|
|
|
|
Joooooo hornas su bg 20 ir tvz trafu, Kaudio isjuoks, bet sikarta as irgi....
Turiu hornus su bg 20, paklausiau 10 minuciu ir islupau dinamikus o dezes dabar naudoju ogienem sandeliuot.............o klausiau su geresniu trafu negu tvz.............Daryk isvadas.............. |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 12:04 |
|
|
|
|
| Zym, o ką siūlai? Atskleisk paslaptį kokią akustiką jungi ant šio stiprintuvo, jei išvis jį naudoji. Taip pat gal galėtum detalizuoti kas ne taip? Ar nebus ta bėda dėl to, kad TVZ trafas kaip ir 4ohm apkrovai, o BG20 yra 8ohm? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 14:02 |
|
|
|
|
| assembled rašo: |
| Zym, o ką siūlai? Atskleisk paslaptį kokią akustiką jungi ant šio stiprintuvo, jei išvis jį naudoji. Taip pat gal galėtum detalizuoti kas ne taip? Ar nebus ta bėda dėl to, kad TVZ trafas kaip ir 4ohm apkrovai, o BG20 yra 8ohm? |
as darysiu su TVZ pabandymui, kol pats nesusivyniosiu ant Kaudio isjuokto OCM1, o veliau gal ir nusipirksiu kad ir Hammond (pradziai bus pats tas). Bet visa tai grynai eksperimentui, pazaidimui, nes nagai niezti, o mestis i brangius ekperimentus (tipo ant kiek geriau tas ar anas), kad paskui galeciau rasineti ilgus sutrumpinimus , kazkaip babkiu gaila. Geriau is pradziu pazaisiu su tuom, ko negaila susvilinti , atkalsiu bendrus principus, pvz shasi, isdestymas, maitinimas, garso reguliavimas ir pan.. O tada jau galima bandyti taikyti kokiu didesniu laipteliu aukstyn. TVZ vistik pagrindine beda- maza serdis, kas salygoja plonus laidu skerspjuvius, didesnes aktyvines varzas, mazesnius induktyvumus ir t.t. Mazu trafu ir nuostoliai didesni. Taip, kad jei neturi geresnio varianto, tai ilisk i tvr puslapi, ten yra TVZ trafu parametrai, pasiziurek kas ten tinka 8 omams. O del BG20, tai matyt zym turejo mintyse, kad skamba labai siaip sau.... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 14:21 |
|
|
|
|
| Rolandas3 rašo: |
as darysiu su TVZ pabandymui, kol pats nesusivyniosiu ant Kaudio isjuokto OCM1, o veliau gal ir nusipirksiu kad ir Hammond (pradziai bus pats tas). Bet visa tai grynai eksperimentui, pazaidimui, nes nagai niezti, o mestis i brangius ekperimentus (tipo ant kiek geriau tas ar anas), kad paskui galeciau rasineti ilgus sutrumpinimus , kazkaip babkiu gaila. Geriau is pradziu pazaisiu su tuom, ko negaila susvilinti , atkalsiu bendrus principus, pvz shasi, isdestymas, maitinimas, garso reguliavimas ir pan.. O tada jau galima bandyti taikyti kokiu didesniu laipteliu aukstyn. TVZ vistik pagrindine beda- maza serdis, kas salygoja plonus laidu skerspjuvius, didesnes aktyvines varzas, mazesnius induktyvumus ir t.t. Mazu trafu ir nuostoliai didesni. Taip, kad jei neturi geresnio varianto, tai ilisk i tvr puslapi, ten yra TVZ trafu parametrai, pasiziurek kas ten tinka 8 omams.
|
Skaitai mano mintis
| Rolandas3 rašo: |
| O del BG20, tai matyt zym turejo mintyse, kad skamba labai siaip sau.... |
Atidėkime šią diskusiją kitam kartui - tema ne apie tai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 14:41 |
|
|
|
|
assembled
Davyniok 58 vijas sujunk jas nuosekliai{kas padaryti labai paprasta} ir nušausi du zuikius. Trafas tiks 8om ir šioks toks sekcionavimas bus.
Nes vistiek tau jį reikia išardyti kadangi pagaminti jie švelniai pasakius nekokybiškai, todėl išardžius reiks dadėti trūkstamas plokšteles ir padaryti nemagnetinį tarpelį apie 0,05mm kuris nors ir turėtų jau būti bet dar nei viename nesu jo radęs. |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 16:07 |
|
|
|
|
| "Dėl mažo TVZ transformatoriaus induktyvumo ir didelės signalo ampitudės signalas <50Hz yra iškraipomas, dėl to 0,05uF kondensatoriumi nuo 60Hz iki 50Hz sudaromas kritimas -0,5dB." |
Taip ir yra, kazkada, kokiu 15metu atgal netgi ziurejau oscilografu ir stebejausi - kaip cia taip, sinusas i sinusa nepanasus, o groja geriau nei Amfitonas ir Suchovo UMVV. |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 18:37 |
|
|
|
|
Kur radai tuos grafikus? Kaip leidinys vadinasi? Gal turi pilną elektroninį jo variantą? |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 18:52 |
|
|
|
|
Knyga vadinasi "Ламповый HI-FI усилитель своими руками". 2005 m. Elektroninio varianto neturiu, nes knyga yra mano nuosava Pričiupau VGTU knygyne. O dvitaktė schema tai iš "Радио" žurnalo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 22:07 |
|
|
|
|
| tvr rašo: |
assembled
Davyniok 58 vijas sujunk jas nuosekliai{kas padaryti labai paprasta} ir nušausi du zuikius. Trafas tiks 8om ir šioks toks sekcionavimas bus.
Nes vistiek tau jį reikia išardyti kadangi pagaminti jie švelniai pasakius nekokybiškai, todėl išardžius reiks dadėti trūkstamas plokšteles ir padaryti nemagnetinį tarpelį apie 0,05mm kuris nors ir turėtų jau būti bet dar nei viename nesu jo radęs. |
Pasimatavau vieno iš trafukų induktyvumą - ~22,5H, 250ohm varža nuolatinei srovei, tada nuėmiau metalą - induktyvumas pakrito - 21,5H. išardžiau (E ir I plokštelės vientisuose, parafinu silipintuose gabaluose), žinoma intarpo neradau ir sudėjau atgal - induktyvumas ~9H. Surinkus su kita geležimi ir uždėjus metalą - 8,3H. Kur čia šiuo pakastas? Apvijos nepažeistos - varža ta pati. Su antrine irgi viskas tvarkoj.
Tiesa, buvau surinkęs su ta kita geležimi kaip paprastą transformatorių - induktyvumas ~32H. Originali geležis 0,6mm, o "naujoji" - 0,35mm ar bent tiek rodo mikrometras, nesurūdijusi, šviesi*.
*kažkur esu skaitęs, kad apie geležį galima spręsti iš spalvos. Ką ir kaip tiksliai galima iš tos spalvos nuspręsti? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 12, 23:21 |
|
|
|
|
| Duodu ~36-38V 50Hz ir matuoju įtampą ir srovę, U/I=R2. Varža nuolatinei - R1 ir (U/I - R1)/314. Rezultatas apytikslis ir krapštinėjant šerdį matosi kaip srovė kinta - nuo ~100mA išvis be šerdies iki ~4mA su "tranformatoriškuoju surinkimu". Gal meluoja įranga - rytoj reikės šviesia galva viską perjudinti iš naujo. Dėkui už pagalbą ir labanakt. |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 13, 11:30 |
|
|
|
|
Taip neidomu matuot ir neaiskus rezultatas, nusiperki testeri su induktyvumo matuokliu ir jokiu problemu............................
Siaip nejau toks mazas tvz gali tureti 30 henriu induktyvuma, niekaip negaliu to isivaizduoti???????????????????????????? |
|
|
|
|
|
 |
Mano būsimas 6F3P SE |
Parašytas: 2007 04 13, 11:57 |
|
|
|
|
| siandien skaitydamas audioportal vienoje temoje radau aprasyma, kad TVZ induktyvumas kazkur apie 9H. Panasiai , beje, turi ir Hammond 125SE |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |