Elektronika.lt
 2025 m. birželio 9 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 06 09, 17:03. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Pastabos ir pageidavimai » Rašykime lietuviškai
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 03 31, 20:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Greitai rašyti tai nereiškia gerai rašyti. Va čia Assembled siūlo " Greitai rašyti reikia mokytis ir tai nėra kažkokia utopija". Greitai ne visada bus gerai, čia panašiai kaip su moters pamylėjimu. O jei moki rašyti taisyklingai, tai rezultatas bus tokio pat greičio kaip ir šveplavimas. Mano įsitikinimu, pirštai turi eiti paskui mintį, o ne atvirkščiai. Atvirkštinių rašytojų čia pasiskaitome pakankamai.
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 03 31, 21:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
assembled rašo:
....tai pasakyk koks skirtumas spausti "s" ar per keletą centimetrų nuo jos esančią "š" raidę? Greitai rašyti reikia mokytis ir tai nėra kažkokia utopija.
....

Skaityk dar karta Exclamation Exclamation Exclamation

BENDRAUJU 4 KALBOM !!! ir kazkaip kazkarta jungineti skirtingas kalvas- iszknisantys dalykas ... O koks skirtumas tarp "s" ir "sh". toks, kad "s" spaudziu neziuredamas, protas atidirbtas iki automatizmo ..., o su "sh", velei reiks zvilgcioti i klava, varginti spranda, bei be reikalo sukti galva, beiskant tos "sh", aisku, veliau tas procesas irgi automatizosis ... bet penelyg prabangus malonumas, rashyti visom 4 kalbom(rusu, anglu, vokieciu, lietuviu), junginejant pasnekovui patogia klava ...

Man su lietuviu gramaka viskas ciki(as esu taipogi kitatautis, kaip ica buvo pasakuta, t.y. rusas Smile ) (y), jokiu problemu nera ..., bet vel gi,- cia ateinu ne rodyti savo filologistiniu sugebejimu(pasikartosiu, jei ikurtsite sia meno skyrelis, tai leisiu jumi galimybe pasiskaityti mano kurybos, bo kitaip - Razz Cool Very Happy), o pasiskaityti forumieciu diskusiju ... Cool

To circuit: taip, mano rashliava- istisinis jovalas, ta pripazistu ir atsiprasau ... dabar stengiuos tvarkingiau rashyti, cia nuo mokyklos laiku mano lyga tokai- painiti vietomis raides, atskairas zodziu dalis Embarassed Smile
Kas liecia komentavimo, visur bandantis protingai atrodyti zmogus- nera pastorojo protingumo pozymis Smile ... O kas liecia protingumo, tai gal geriau nelieskime sio opaus kalusimo ... Protingumas- dalykas reliatyvus(parodyk man protingumo etalona, ir save sukalibruosiu pagal ji) ir vargu ar koreliuotinas su lietuviskuju balsiu/priebalsiu vartosena.

Seip, contax is dalie yra tiesusu Smile

PranešimasParašytas: 2007 03 31, 22:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edvidas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Daug skaitau rusų kalba forumų, ten labai mažai kraipoma kalba. ten pasisako ir lietuviai, ir kitų tautybių žmonės visi jie rašo rusiškai. Klaidų būna, bet suprasti galima. Žinojau poliglotą, kuris mokėjo gerokai daugiau negu 4 kalbas ir bendraudamas kitomis kalbomis nedarkydavo tų kalbų. Toks darkymasis yra nepagarba lietuvių kalbai. Tokią rašliavą kartais sunku suprasti.
Parašei, perskaitei, ištaisei pastebėtas klaidas tada siųsk. Klaidų visi darome, ne filologai, bet stengtis reikia.
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 03 31, 23:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
circuit
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Dėl tų 4 kalbų:
OK, tarkim "default" kalba tavo kompiuteryje - anglų (ar ten rusų, visiškai dzin). Per tas kelioliką sekundžių įsimeti kitas sau reikalingas kalbas - vokiečių, lietuvių, rusų ar ten kokią kinų - taip pat visiškai dzin.
Toliau, nežinau kokią tu, Dmitrijau, ten OS naudoji, bet bent jau Windows XP puikiai atsimena kokiam langui kokia kalba buvo įjungta. Tarkim ten per kokį šūdskaipį (atsiprašau, nepradėkime diskutuoti šia tema, tai tik mano subjektyvi nuomonė) rašai rusiškai - na ir rašyk sau. Pasileidi browserį, užeini į elektronika.lt - nejaugi taip sunku paspausti alt+tab ir turėti lietuvių kalbą? Aktyvavus skaipo langą klaviatūros kalba automatiškai persijungs į tą kalbą, kuri buvo.

Man atrodo, kad tai tik vaikiški pasiteisinimai. Žinau ne vieną žmogų, kuris gyvena štatuose ir rašo labai taisyklinga lietuviška kalba, net kompiuterinėse nepasivargina per kelioliką sekundžių įsijungti lietuvių kalbą.
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 08:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Arunčikas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Vienas paprastas dalykas kuri pastebėjau realiam gyvenime, kuo žmogus protingesnis ( išsilavines) tuo jis kultūringiau rašo.
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 13:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Ziuriu,circuit sioje vietoje ,,uzsiciklino"(kaip ir as Very Happy ).Bet pries puolant y kova uz lietuviu kalba,vertetu pasiziuret y savo pacio ,,rasliavones"-skopas,trafas,linkas, flasinu,kondas-testi butu galima ilgai...O pabaigai ydesiu tavo paties ,,sedevriuka" :kazin ar neimtu rasalinis, nes jei ryskiai psauzdinu ant foto, man nuotraukos dziudavo pora paru, gal tiktu tam reikalui HP 940C printeris,
reikes expermenta padaryt,
O tai kas tau prilips prie plok ...
Belieka pacituot Sventa Rasta-,,svetimoj aky pastebi krisla,o savoj nemato rasto"
P.S. nespreskit apie zmones pagal ju rasta-daugybe pasauliny pripazinima pelniusiu zmoniu rasydavo klaikiai,net rasytojai,ne tik fizikai(apie tai galima paskaityti ju autobiografijose).
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 13:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ERROR
Administracija
Administracija
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Manau, tai individualus kiekvieno mūsų sprendimas. Spręsti pagal simbolius tekste - ar išsilavinęs žmogus, ar ne - gal ir ne visada geras kriterijus, tačiau taisyklingas tekstas - pagarba jį skaitančiam, o ir skaityti daug mieliau.

Represijų pas mus dėl rašančių ne lietuviškai nebus - vieni negali, kiti - nemoka, treti - jaučiasi „kietesni“ (jei labai neperlenkiama lazda) ir t.t. Man asmeniškai džiugu, kad atsiranda žmonių, kurie susigriebia - gimtąją kalbą nori išsaugoti ir vitrtualioje erdvėje. Tai netgi, sakyčiau, natūralus procesas - jei atsiranda grėsmė kalbai, prabunda ir tautiškumas.

Nesidėsiu dideliu patriotu - ilgą laiką buvau šveplas ir „mandras“, o dabar pratinuosi rašyti teisingai - sunku, bet malonu ir naudinga.

Aš už lietuviškumą mūsų forume. Tikiu, kad geri pavyzdžiai (kaip ir su tikromis nuotraukomis) „užkrės“ ir kitus dalyvius - taip bus daug maloniau ir solidžiau bendrauti, ko ir linkiu Smile
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 13:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dmitrij
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas
to cirsuit:
Naudoju Opera, kaip bebutu apmaudu ir gaila, bet ji neprisimena atskiro lango kalbos nustatymu .. reikia narplioti keisti nustatymu, bet ..... toliau nematau prasmes diskutuoti siuo kalusimu, nes ja esu sukonfiguraves, kaipo man patogu.

O kaip sake ERROR, teisiklinga rashliava- tai pagarba ji skaitanciajam. Aga, taip tikrai yra ... bet dar didesne pagarba- mano atsakymas i jo iskeltos temos kalusima(pats siame forume labai mazai klausineju)... Smile

O šeip, reiktų pabandyti rašyti teisiklingai, galu-gale, tai man nieko ne kainuoja, tik pažiūresiu kiek ištversiu(3 kurse atsrado lietuvių kalbos kultūra, tai bus man nebloga praktika egzui besiruošiant Smile ), bet lieku prie savos nuomones, kad žmogus kaip nori, taip ir raso- svarbu ne rašliava, o jos nešama mintis ... Aš sugebu be ypatingų pastangų iskaityti betkokios rašliavos....

Paskutinį kartą redagavo Dmitrij, 2007 04 01, 14:01. Redaguota 1 kartą

PranešimasParašytas: 2007 04 01, 14:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
circuit
VIP narys
VIP narys
gnt73, atsiprašau, bet tavo makalynėje man tikrai sunku atsirinkti kas kieno rašyta. Pasistenk parašyti dar kartą, tik šįsyk taisyklingai. O jei neišeina — numesk linką į tuos mano žodžius.

O kas apie sutrumpinimus, tokius kaip: linkas, trafas, tranzas ir panašiai - iš esmės tema yra ne apie tai. Aš nesu lituanistas ir nesiruošiu monitorių vadinti vaizduokliu, troleibusą - vielabraukiu, ir panašiai. Šios temos mintis - rašyti taip, kad kitam būtų lengva perskaityti. O lengva perskaityti būna kai:
1. Sakinys prasideda didžiąja raide;
2. Mintys skiriamos skyrybos ženklais;
3. Raidės nesukeičiamos vietomis. Keli tokie atvejai per šimtą žodžių yra normalu - visi juk esame žmonės, bet kai tuo pradedama piktnaudžiauti...
4. Naudojami tai kalbai būdingi simboliai (ąčęėįšųūž).

Visi elektronikai supranta kas yra trafas ir tranzas, nebūtina forume prie to kabintis. Jei matau, kad klausimą parašė visiškas žaliukas, tai ir šiuos pavadinimus parašau pilnus, t.y. transformatorius ir tranzistorius - pradedantysis jų gali ir nežinoti.

P.S. Rašant straipsnius vis tik reikėtų šių trumpinių vengti, ko kai kurie puslapio projektų autoriai nedaro.

Sėkmės kapstantis mano praeities

Beje, malonu matyti Dmitrijų rašantį lietuviškai. Per kurį laiką tavo rašytinė kalba ištobulės ir, pamatysi, tai bus ir tau pačiam į naudą.
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 15:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Darius
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Aš irgi už rašymą lietuviškai. Šiaip ar taip ateityje turbūt daugeliui vistiek teks ruošti įvairias ataskaitas su lietuviškomis raidėmis. Bus tada skaudu, kai koks senesnis dėstytojas nepriims ataskaitos, dėl neuždėtos nosinės Laughing
Be to pripratus visai lengvai ir lietuviškai rašosi . Na kartais būna pamiršti įsijungti lietuvišką klaviatūrą ir pasipyla skaičiukai.

Kaip ir kolegos rekomenduoju programas palengvinančias rašymą lietuviškai. Žinoma jos ne tokios tobulos kaip Juodos avys, bet vistiek parama rašant lietuviškai.

Firefox 2 tikrina rašybą
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 01, 15:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Dovydas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Aš visąlaik stengiuosi palaikyti Lietuviškai rašančiųjų pusę Cool

PranešimasParašytas: 2007 04 01, 21:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
JAULER
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką MSN Messenger
Darius rašo:
Aš irgi už rašymą lietuviškai. Šiaip ar taip ateityje turbūt daugeliui vistiek teks ruošti įvairias ataskaitas su lietuviškomis raidėmis. Bus tada skaudu, kai koks senesnis dėstytojas nepriims ataskaitos, dėl neuždėtos nosinės Laughing
Be to pripratus visai lengvai ir lietuviškai rašosi . Na kartais būna pamiršti įsijungti lietuvišką klaviatūrą ir pasipyla skaičiukai.

Kaip ir kolegos rekomenduoju programas palengvinančias rašymą lietuviškai. Žinoma jos ne tokios tobulos kaip Juodos avys, bet vistiek parama rašant lietuviškai.

Firefox 2 tikrina rašybą
šiaip stengiuosi visur rašyt su lietuviškom raidėm, bet kartais būna, kad kokį meilą ar šiaip ką reikia rašyt be lietuviškų, nes ten dar neskaito (oi nervina tokie dalykai) ir paskui ujau automatiškai pasirašo be lietuviškų, bet firefox`o klaidų taisymas, tikrai geras dalykas. Aš pritariu circuit, manau reikia išlaikyti lietuvių kalbą, na kam neišeina, tam neišeina, nepyksiu dėl to. Bet pasistenkite Wink

Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 03, 14:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Vikis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
na kartais be lietuvisku iseina .bet ir švepluojant matosi ziaurių klaidų.Vaikuciai,skaitykit knygas.Tada automatiškai iseis.Ir nepykit,kad vadinu vaikučiais,nes manau,kad aš čia vyriausias
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 03, 14:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
welniuzas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Vikis rašo:
na kartais be lietuvisku iseina .bet ir švepluojant matosi ziaurių klaidų.Vaikuciai,skaitykit knygas.Tada automatiškai iseis.Ir nepykit,kad vadinu vaikučiais,nes manau,kad aš čia vyriausias

Pas pati klaidu pilna...puse lietuviskai,puse be nosiniu...(apie save nekalbu del nosiniu) Very Happy
 Rašykime lietuviškai
PranešimasParašytas: 2007 04 03, 21:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
assembled
Senbuvis
Senbuvis
Vikis rašo:

Internete nėra tokio dalyko kaip amžius, yra tik kultūra žinios ir gebėjimas bendrauti.

P.S. Jūsų tekste - septynios gramatinės klaidos - ne koks pavyzdys "vaikučiams".
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps