|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 26, 14:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Mini nesiojamas stiprintuvelis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mini nesiojamas stiprintuvelis |
Parašytas: 2007 01 25, 22:05 |
|
|
|
|
Žiurint kokia batarkė.
Beje, Zavas, tu padarei tą stiprintuvą su lm386? Aš sulitavau seniai, bet vis neprisiruošdavau į šitą forumą parašyt kas neaišku. Sulitavau, stiprina tikrai žvėriškai, bet labai daug triukšmų buvo. Tada perskaičiau kad reikia naudoti ekranuotą kabelį, nusipirkau, perlitavau su juo viską, triukšmų žymiai sumažėjo, bet vistiek daug, jei smarkiai prisuku potencą, tai triukšmų šiek tiek sumažėja, bet vistiek nešvarus garsas, daug visokių šnypštimų. Jei pagarsinu, arba paduodu signalą su žemais dažniais, tai sunku suprast ką groja pasidaro. Kas gali būt? Beje, kartais iš niekur nieko pradeda pypsėt per ausines jei atjungiu varžą ir kondensatorių kurie yra išėjime, tai pypsėjimas dingsta. O kartais būna taip, kad pajungiu tą varžą ir kond. ir garsas pašvarėja ir nieks nepypsi. Schema čia http://www.national.com/pf/LM/LM386.html |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 02 04, 20:46 |
|
|
|
|
| Na va, visus laidus perlitavau, ekranavau kiek galėjau, tai triukšmai sumažėjo. Dabar jei pajungiu stiprintuvą, bet įėjimo laidas būna niekur nepajungtas, triukšmų negirdėt (arba man su klausa blogai) bet kai pajungiu prie ausinuko etc. garsas iš kolonėlių aiškus, bet vistiek nešvarus. Ką dar galima padaryt? Gal kokį kondensatorių kur nors/kaip nors užkabint? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 02 05, 21:49 |
|
|
|
|
Kaip vadinasi angliškai koeficientas? Gal GAIN? Jei taip, tai dariau su gain=20, poto perjungiau į gain=200, bet ir su 20 ir su 200 buvo tų triukšmų.
Beje, dar datašyte radau parašyta kad iškraipymai (distortion) 0.2% |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 02 07, 19:04 |
|
|
|
|
| o kam to stiprintuvo ant plejario?pirma pagalvok apie ausines tarkim mano plejario standartines ausines man garso pilnai ustenka tik beda kad labai jau girdisi aplinkinems tas garsas.tai jai naudociau kokias koss in plug,arba se walkmanu.tada garsas vien eitu i ausi ir klausydamas 70% garso muzika grotu kaip ant orginaliu ausiniu uzleidus dugna. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 02 11, 20:39 |
|
|
|
|
Man to stiprintuvo reikia ne ausinėm. Turiu tokias mažytes kolonėles, bet jas ausinukas vos patempia. Noriu pajungt per kokį stiprintuvą nuo batarkių, kad grotų garsiau ir kolonkes būtų galima neštis į lauką (pavasaris artėja, artėja išvykos į gamtą, kur elektros nėr). Beje, pastebėjau kad per MTV grojamų klipų garsas būna toks pat kaip per mano kolonkes su tuo stiprintuvu Dabar MTV garsas pagerėjo, bet savaitės pradžioj buvo nekoks. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |