|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 13:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » TDA stiprintuvai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 15:41 |
|
|
|
|
ten kur 8 omai, tai tiltuotas variantas, galia bus apie 40W, ir varzos geriau nemazinti manau. O 4 omai ir 20W tai yra visai normaliai ir nemazai. Pasidarysi ir dziaugsies. O ta nuoroda kur idejai tai neveikia man kazkodel  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 19:54 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
ten kur 8 omai, tai tiltuotas variantas, galia bus apie 40W, ir varzos geriau nemazinti manau. O 4 omai ir 20W tai yra visai normaliai ir nemazai. Pasidarysi ir dziaugsies. O ta nuoroda kur idejai tai neveikia man kazkodel  |
Šitas šito musėt neatidarė
Daba galvoju apie TDA2050
http://digilander.libero.it/nick47/50wm.htm ten ir maitblokio schema yra tik klausimas kiek A jam reikia r tipo iš stipro galios išsireikšti kiek A reikia 50W/44v=1,3A tai gan nedaug o kaip ten su kita maitblokio schema kaista kažkokia +44v ir 0 jug stiprams reikai dvipolio maitinimo, gal mikrėj koks keitiklis yra ar kaip čia, ir dar ten ant trafo rašo 32v 0v ir 32v tai ar neturėtųsi gautis per viršutinių ir apatinių išvadaų 64v ?
Šeip jei darau sakykim ant TDA2050 ten rašo galia 50W ant 4ohm man pakanka, o ant kito kanalo pajungiu 8ohm(bosos norio) galia krenta iki 25w ir viskas turėtų ok gautis, ar teisingai samprotauju? O gal abi kolonkes dėti 4ohm tik kokį tembrų bloką pasidaryti(jis rods į bosus muša)? Bendrai ten kiek suprantu ant 50w net 10% iškraipymai biski daug. Bet ten irgi neaiškiai parašyta, tai ar gerai suprantu jei lesiu ant 28w muziką tai iškraipymai 0,5% jei ant 32w iškraipymas 10% jei ant 50w tai iškraipymas 10% tai kokius gargalus pirkti? 50w manau tik jei leisiu ant 28w muziką ar negros pertyliai?
P.s. su tom kolonkėm aliai nei bumbum reik teorijos pasikapstyti.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:08 |
|
|
|
|
Paprastas patarimas: pamirsk visus tuos maksimalius galingumu, o dar geriau, nusiteik, kad bus truputi silpniau, nei parasyta. aisku, jei paduosi stipru signala i iejima, maitinima iki maksimumo padarysi, kolonke bus maziausios varzos, tai ir gausi paskui 50W traskesiu ir bezdalu visokiu. matei, toj schemoj diodus maitinime? Iki 8A laiko, vadinasi daugiau sroves neims nei 8A. Uzteks tau ir tu 20W, nenorek pigiai ir daug. Geriau manau su dvipoliu daryt, aisku (maziau sroves turetu imti), jei nera kaip, daryk su vienpoliu. Taigi, nusprendem, savaitgali nusiperki, ir pasidarai, paskui papasakoji, kaip ispudziai. Laukiam rezultatu.  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:32 |
|
|
|
|
Jo jūs laikiat rezultatų, o man neiškumų daug su trtafu koki nusipirkti, visą lemonos katalogą išnaršiau Tai man reikia 17x2v trafo bet kiek A jei 8 a tai kainikė olialai bus , o gal nusipirkti 34v trafą atvynioti kiek reikia ir atšaką per vidurį padaryti? Vieną trafą radau Transformatorius toroidinis TST 2x17V 2x1.47A INDEL vnt. 50.00 Lt tiks nors ir kaina gan gera(nepratęs tiek mokėti) ir kokius gargalus pirkti pradžiai vieną nusipirkti 4ohm o kiek W kokia 30w pakaks? Oar užtektų 4ohm 15w gargalo testavimui tipo ar gerai veikia? |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:35 |
|
|
|
|
Jo jūs laikiat rezultatų, o man neiškumų daug su trtafu koki nusipirkti, visą lemonos katalogą išnaršiau Tai man reikia 17x2v trafo bet kiek A jei 8 a tai kainikė olialai bus , o gal nusipirkti 34v trafą atvynioti kiek reikia ir atšaką per vidurį padaryti? Vieną trafą radau Transformatorius toroidinis TST 2x17V 2x1.47A INDEL vnt. 50.00 Lt tiks nors ir kaina gan gera(nepratęs tiek mokėti) ir kokius gargalus pirkti pradžiai vieną nusipirkti 4ohm o kiek W kokia 30w pakaks? Oar užtektų 4ohm 15w gargalo testavimui tipo ar gerai veikia? |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:35 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:38 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:38 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 20:56 |
|
|
|
|
| uztektu ir 14V antrinej. Pabandymui bet koks tinka tiek trafas, tiek garsiakalbis. Trafa gali idet bet koki silpna. Pabandysi ant silpnesnio garso, gal nepatiksnet, tai bent ant trafo nebusi ismetes. tik stipra susilituoji ir bandai ant ko turi... |
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 23:04 |
|
|
|
|
| uztektu ir 14V antrinej. Pabandymui bet koks tinka tiek trafas, tiek garsiakalbis. Trafa gali idet bet koki silpna. Pabandysi ant silpnesnio garso, gal nepatiksnet, tai bent ant trafo nebusi ismetes. tik stipra susilituoji ir bandai ant ko turi... |
Daba turėjot omenyje ant šios schemos http://digilander.libero.it/nick47/50wm.htm tą 14v trafuką su antrinę apvija? Ar abt TDA2009? Bet jei čia kalba ėjo apie TDA2050 tai tuomet ten reikia ir 0 oiškur aš jį paknisiu, tuomet trafo reikiasu trikais išvadais 2x14v ar pakatų per visus išvadus, kad būtų 14v
Daba gerai pagalvojus jei trafo aš neturiu man nelabai rods ir apsimoka gaminti, pigiau visą stiprą nusipirkti , namie turiu tauro TV trafa gal žinot kas kur pirminė apvijas ir kiek A leidžia jis imti> Gal geriau iš MOSFET tranzų sumesti galia bus apie 160w, o kanalo kaina atsieis kokia 30lt ir geriausiai tuomet gausis.
Vien žodžiu reik apsimastyti su turiamom detalėm (trafais)
P.s. Nepykit už tiek daug postų, nes PC pastrigęs buvo ir jų neina man ištrinti kažkodėl, reiks į admin kreiptis, kad pravalytu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 23:19 |
|
|
|
|
| turejau omeny tda2050. Dvipoli po 14V. Arba vienpoli gauk apie 28V, tuomet pasidarysi lengvai dvipoli po 14V. Bet koki stipreka darydamas neapsieisi be maitinimo bloko. Transformatoriaus reikes vistiek. Sakau, pabandyk is pradziu su bet kokiu silpnesniu trafuku. Na manau rastum stipra pirkt nebrangiai, o darydamas isleisi panasia suma, juo labiau, jei nori dar ir isvaizdos grazios. Dauguma cia esanciu daro del kokybes, ar hobio. tipa ka, spresk pats. Tai pradzioj nusipirk tda2003 ir pasidaryk tiesiog ant "snargliu", pamatysi koks jausmas, kai veikia pacio darytas stiprintuvas,. atrodo skamba graziausiai pasaulyje, ir niekam nei parduotum nei atiduotum. Jei trafuka koki turi, tai ir bandyk ieskot schemos pagal jo itampas. |
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 09, 23:35 |
|
|
|
|
Kažką tokio kaip minojot ir reiks ieškoti paga ltrafukus, reiks visus paungti ant paskrudino, o iš lempinio TV trafo nieko gero musėt nes aukštinantis rupužė yra . O kaip su PC maitblokiais ten yra +12v berots rašo 6a ir -12v bet ten rašo0,5A (bent pas mane taip rašo jei gerai pamenu. ) Kai savo stipras tai aišku, kad muzika gera yra nors ir klerkia biški , jei dėl kokybės tao MOSFET reikia manau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 11, 14:48 |
|
|
|
|
| jos siaip gan neblogos yra. Telikuose atrodo anksciau budavo. Placiajai visuomenei kaip sakoma. Normaliai ekranavus laidus, jokio fono nera kolonelese nors iejimas pilnai atviras, ir kas geriausia, ka dju iejimo jautrumas yra didelis. Zodziu is TDA serijos tai man jos labiausiai patinka. |
Pritariu siems zodziams, tda istikruju kokybiska ir galinga, bet didziausia jos problema jautrumas, reikia kuo geriau ekranuoti laidus ir kuo geriau izeminti tada gaunamas super garsas. Bet jau man geriausia TDA1562Q super dalykelis  |
|
|
|
|
|
 |
TDA stiprintuvai |
Parašytas: 2007 01 11, 16:06 |
|
|
|
|
dariau ir su ta, bet nebuvau paleides...  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |