|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 21:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Tauro trafo išvadai ir jogalia, gal ką nors gero galima pada
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Tauro trafo išvadai ir jogalia, gal ką nors gero galima pada |
Parašytas: 2007 01 10, 10:24 |
|
|
|
Sveiki turiu trafą iš seno tauro TV ir nežinau išvadu gal kas galėtų pagelbėti, beto kios jis galios noriu stipruo maitbloki pasidaryti. Daba esu mokykloj tai nepasakysu, kas ant trafo parašyta, grįžęs parašysu, galvoju, gal ten visur vienodi trafai dedasi ir taip žinosite jūs?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 10, 15:19 |
|
|
|
Jei trafas is nespalvoto lempinio tauro tada jo galia 180w, jei is spalvoto tada ar ne apie 270W. Norint maitinti stipriaka reikes nuvinioti antrines apvijas ir uzvinioti naujas. Kiek ir kaip priklauso nuo tau reikalingos maitinimo itampos |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2007 01 10, 18:29 |
|
|
|
Štai maniškis tik va ant kiekvienos šerdies yra 21 išvadas(toks didžiausias skaičius ant kiekvienos šerdies parašytas ), preido ir nulis ten parašytas tai išvis 22 išvadai. Ant trafo parašyta TCA-270-1 ir kitoj eilutėj af0,470,028TV(pirmos raidės parašytos lietuviškai, bet ten buvo tokios rusiškos)ir taip ant abiejų šedžių. Koks TV buvo nežinau, tipo dėl spalvotumo.
Manau minį perdirbti šį daigą be šansų , perdaug išvadu turi. Jei pasisektų perdirbti galėčiau stiprą kokį susimedžioti 90x2W .
Beje ką turėjot omenyje pasimatuok? Tipo kurio varža didžiausia ten pirminė? Bet ten jug aukštinantis trafas turėtų būti rods tuomet neina šitaip. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 10, 20:10 |
|
|
|
BeveikElektronikas rašo: |
jei neklystu tai 270W trafas, kaip kazkas sake bus nuo spalvoto.
tos vijos man keistos kazkokios.. ne aliuminis laidas ten kartais?  |
Kaip suprasti AL laidas kur turit omenyje/ Ten tie laidukai velniai žino kokio metalo, bet legvai vyniojasi, o ritės tai varinės kiek įžiūriu, tai niekas nežinor kaip ten su tom vijo tipo neturit trafo schemos? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 01 10, 21:29 |
|
|
|
TCA ir reiskia kad transformatorius suviniotasis panaudojant aliuminio emaliuta laida - Трансформатор Силавой Алюминевый.
Laidas gelsvas del lako.
Kontaktai ir viju parametrai :
1 - 1` 220V 1,25A - pagal viska pirmine
4 - 4` 244V 0,35A
6 - 6` 141V 0,18A
5 - 5` 141V 0,18A
7 - 9 194V 0,06A
8 - 8` 33V 1,85A
10 - 10` 6,6V 0,9A
11 - 11` 6,6V 2,1A
12 - 12` 6,8V 2,95A |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 10, 23:03 |
|
|
|
Musėt nieko man nesigaus bereiką aš jį namo parsitempiau
O kur dingo kiti išvadai ten yra 18 21 14 ir t.t.? Bejeten kiti išvadai vienas su kitum sujungti pvz 11 su 16 abu ant kitų ričių tai va ar man nulituoti tus tokius laidus palikti plikas apvijas? Ir kaip daba daryti dėl antrinės apvijos, kur reikia nuvynioti laidą , kad galėčiau storesnį užvynioti? Nes daba suprantu, kad 1-1 išvaidai yra ant skirtingų tų ričių ir jie turi būti sujungti kažkokiu laidu , tai daba nebeaišku kaip antrą suvynioti? Aš galvojau, kad bus taip pirminį apvija ant vienos rietės, o aš paimi dailiai nuvynioju nuo kitos ritės laidus ir devynioju reikiamo storio laidą. Bet taip nėr. Iš kur jūs pešat tokį invo, gal būtų priedo ir trafo schemą gauti? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 01 10, 23:27 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
Musėt nieko man nesigaus bereiką aš jį namo parsitempiau
O kur dingo kiti išvadai ten yra 18 21 14 ir t.t.? Bejeten kiti išvadai vienas su kitum sujungti pvz 11 su 16 abu ant kitų ričių tai va ar man nulituoti tus tokius laidus palikti plikas apvijas? Ir kaip daba daryti dėl antrinės apvijos, kur reikia nuvynioti laidą , kad galėčiau storesnį užvynioti? Nes daba suprantu, kad 1-1 išvaidai yra ant skirtingų tų ričių ir jie turi būti sujungti kažkokiu laidu , tai daba nebeaišku kaip antrą suvynioti? Aš galvojau, kad bus taip pirminį apvija ant vienos rietės, o aš paimi dailiai nuvynioju nuo kitos ritės laidus ir devynioju reikiamo storio laidą. Bet taip nėr. Iš kur jūs pešat tokį invo, gal būtų priedo ir trafo schemą gauti? |
trafo schema? taigi parase kaip kas sujungta. jei zinai kuri pirmine, tai ir vynioji viska lauk iki pirmines. pirmines bus ant abieju tu barabanu. bus plonas laidas, antriniu storesni. kuo sroves daugiau duoda, tuo storesnis laidas.. pagal tai atsirinkti gali. be to vistiek jei nori max galios, tai mesk ta aliuma visa lauk ir susivyniok tiek pirmine tiek antrine is vario. |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|