|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 09, 03:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » del W
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 15:29 |
|
|
|
|
Tai va nusprendziau suzinoti ar mano kompo matinimo blokas dar pajegus stipriasniam procui, nusipirkau toki testeri
http://www.senukai.lt/LTU/catalogue.aspx?op=3&id=000050756966
Bet arba jis levas arba matuoja tik nuo 2A nes nieko nesuprantu parasyta lyg ir kad matuoja nuo 2A bet yra skaiciai po kablelio tai turetu ir mazesnius matuoti.
Beje kaip matuoti reikia laida i vidu ikisti tarsi transformatorius gautusi ar tiesiog kaip su replemis suspausti, kai suspaudziu rodo kazkur ,021
o kai ikisu ,007.
Bandziau su lygintuvu ir virduliu niekaip dauginant is 230v negaunu reikiamu W ta prasme tiek lygintuvo gaunasi koki 400 w nors uzrasyta 1KW su virduliu ir panasiai nors uzrasyta 2kw kame cia kampas? |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 15:44 |
|
|
|
|
idomu kaip tu galvoji testeru ismatuoti maitinimo bloko galinguma?
ten ju galingumai priklauso nuo vienintelio dalyko: koki lipduka kinietis uzklijavo toks galingumas ir bus.
laida reikai ikisti kad jis butu aip transformatorisu apvija, butina reples uzdaryti iki galo nes kitaip reaguos i zemes magnetini lauka.
nera aiskau kaip tas dalykas matuoja kintama itampa, pagal senuku reputacija, tai ko gero prietaisas slamstas pasitaike. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 15:52 |
|
|
|
|
o kas ce sunkaus? pasiemi koke ytampa )12V 3,3 V) pajungi ank kintamos varzos galingos y ja mazini iki tol kol apsdaugas suveiks ar ytampa nukris tavo manymu neleistinai , po to perjungi ant sroves matavima ir paziuri koke srove tek, su replem grandines nutraukt nreikes, po to paparasti matematiniai veiksmai ir suzinai a jis atiduod tike kiek tu noretum vatuku, y visks |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 16:32 |
|
|
|
|
nnera taip parasta, apsauga nesuveiks kol net 2 kartus nevisysi maksimumo, o termo apsaugos tai nera, po kurio laiko ivyks BUM ir tada galesi pagal dautus duomenis skaiciusooti kiek tas blokas atlaike
siaip tai nera didelio skirtumo koks bloko galingumas parsaytas, vistiek kompiuteris nei puses galingomo nesunaudos. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 17:17 |
|
|
|
|
Vat pvz. mano draugui 300 w niekaip neuztenka , nors ir kompiuteris nera super duper isidejo nauja vaizdo plokste ir iskart raso nors pilnam vaizdo plokstes veikimui reikalinga didesne galia.Tikriausiai tiesa sako  |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 17:25 |
|
|
|
|
| Mano matinimo bloaks 230W jo gali buti kad suda rodo gerai kad tevas rado is kazkur ampermetra sovietini va dabar ir ismatuosiu. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 17:33 |
|
|
|
|
| Mano matinimo bloaks 230W jo gali buti kad suda rodo gerai kad tevas rado is kazkur ampermetra sovietini va dabar ir ismatuosiu. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 17:58 |
|
|
|
|
| welniuzas rašo: |
Vat pvz. mano draugui 300 w niekaip neuztenka , nors ir kompiuteris nera super duper isidejo nauja vaizdo plokste ir iskart raso nors pilnam vaizdo plokstes veikimui reikalinga didesne galia.Tikriausiai tiesa sako  |
plokste negali zinoti kiek duoda tavo maitinimo blokas, jei taip sako vadinasi neikisai jai papildomo maitinimo laido, plokste bijo sudeginti motinines plokstes takelius ir riboja savo galinguma.
siaip kompiuteris negali imti daugiau kaip 200w. nes procesorus tai daugiausia sroves imanti detale, ir jis ima tik 60W. video plokste negali imti daug daugiau, o visa kita praktiskai neima jokios sroves.
nebent zinant kinietisku burzuju metodus kur uzrasas 300w reiskia 150W tai reikia pirkti su uzrasu 600w kad ten butu bent 250W  |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 18:11 |
|
|
|
|
digix, procas ima iki 100W, vaizdo plokste ima daugiausiai is visu komponentu kompe, apie 130-150W...
Aisq, vaizdo plokste ne tokia uz 200lt... O maitiako galia galima nustatyt pagal jo svori  |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 18:27 |
|
|
|
|
| Pentium 4 Prescott - ima 130W galios... Mano pirktas procesorius "Intel Core 2 Duo" ima 65W nors yra žymiai galingesnis už P4.. |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 18:44 |
|
|
|
|
toks procesorius plokste sulydyti turetu
va p4 galingumai
http://balusc.xs4all.nl/srv/har-cpu-int-p4.php
visi mazdaug p0 60-70w daugiau nebent kokie nenormalus uzturbinti procesoriai ima.
ziuriu pats didziausias galingumas 120w
amd ima panasiai tiek pat
del video plokstes pagalvokite kiek reiketu ja vedinti jei tai butu 150W?
paskui 150w 12V tai bus 12 amperu srove, tiek josk maitinimo blokas nelaikys ant 12v. prie 5v tai butu >25A
tikrai tiek negali buti.
nu gal tos po 1.5 tukstancio kainuojancios ir ima gana daug bet vistesk net ir taip sudejus 120+150 gauname Maziau 300w o visa kita kartu neims net 30W.
tiesiog normaliam kompiuteriui daugiau kaup 250w nereikia, o jei perki koki uz 4000lt monstra tai koks skirtumas tie keli litai. ir vistiek nepanaudori daugiau kai 350w |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 18:57 |
|
|
|
|
pas mane sukasi 420W ir man per akis...
Beje, dar kur "tiuningo" elementu maitinimas? m? Ventiliatoriai po 1A siurbia, visokios neonkes, ir kiti shudukai... (pas mane ner tiuningo, pas mane tik 2 ventiliatoriai, nemegstu uzesio is pc) |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 19:03 |
|
|
|
|
nu ventiliatoriui 1A tai jau virs normos, nebent nori kompiteri i ora pakelti.
Visokiek tie sudukai daug labai neima, o tai to tiuniguoti monstor naudotojas negales sedeti prie 100W galingumu melynai sviecancio ir 20 ventiliatoriu sukancio kompiuterio  |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 19:05 |
|
|
|
|
| Tai va pamatavome su ampermetru sovietiniu rodo apie 200 kartais ir iki 230 pasoka nors maitinimas 230 gal nevisai tiksliai matuoja, dabar turiu klausima kur galima nusipirkti gera ampermetra kuri butu galima visada pajungus laikyti nes sovietinis skirtas pamatuoti jie negali visada veikti kas turite kokiu minciu noreciau prisijunkti ir matyti visada ampermetro parodymus. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2006 12 31, 19:13 |
|
|
|
|