|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 21:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Kiek galetu buti vatu?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 18:14 |
|
|
|
|
| Bent generatoriu turi? Is interneto virtualu parsisiusk. Paduok kokius 200Hz ir klausykis. Didini garsa, kol pradeda keistis tembras (riba dazniausiai buna labai aiski), tas ir yra maksimalus galingumas. 200Hz su paprastu testeriu pamatuosi. Tik ziurek, dazniu nesukinek, akustikos, nesupleskink. Beje, 50W ir 100W is klausos tikrai sunku atskirti. Ir dar, sitiem tranzistoriam tiltu galima jungti 4 omus, jei maitinimas nevirsija +-30V.Jei maitinimo daugiau, geriau jungti 8 omus |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 18:36 |
|
|
|
|
tarp kitko prie 30v ir 4 omu negausi daugiau negu 112W!
fizikos desnis
P=U^2 / 2R |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 14, 20:04 |
|
|
|
|
| Užtiltinti galima ,bet prie tos pačios U(mait) jie ryja daug I, nes galia padidėja. Taigi manau pas tave U nelabai bepakelsi, trafas gali būti persilpnas. Jei yra zapaso trafo geometri. tada dar su storesne vielą (I-II)išspausi, be to žiūrėk tranzų parametrus U(ke),I(k),( neturi išeiti už darbo zonos ribų (grafikas)). Pakeitus juo į tranz. su didesniu h21(stiprinimo koef.) ir Ik. galima tada ir toliau ekspirementuoti... |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 15, 10:30 |
|
|
|
|
| ok generatoriu turiuviska turiu, tik kad dabar kai tikrinu tai ant 200hz ir ant 100hz darant garsa nuo nulio iki dugno(ant stipriaus zinoma) garsas per kolonke ne kiek nekinta(neissikraipo) tik garseja ir viskas, bet groja svariai. ka tai galetu reikst???? dabar volotmetra reiktu jungt i stipriaus + ir - kartu su pajungta kolonke(lygiagreciai) ar nuosekliai?????? |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 15, 11:14 |
|
|
|
|
| bandyk didinti iejimo itampa kol atsiras iskraipymai. voltmetra lygegreciai ampermetra nuosekliai. |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2004 10 15, 11:49 |
|
|
|
|
ok, bet mano soob out (ant recyverio) jau max padaryta ir recyveris ant viso garso padarytas is soob out iseinancio garso uztektu ausinem per pora sek sudegint bet iskraipymu nera gal as durnas?????? yra dabar tik vienintele galimybe, y mano bosiny stpriu jungt tiesiai nuo kito sipriaus isejimo, bet kazkaip baisu  |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 06:48 |
|
|
|
|
| Daugiasu 40 elektrinių vatų nešlupsi niekaip. Nors ir kilovatinį trfą statyk. Geriau pasirūpink teisingu montažu, teisingom medžiagom ir t.t. Beje, kam buityje tiek vatų. Mano stipras(lempa) teturi 6,5 o pas kaimynus vazonai ant palangių važinėja, pilnu garsu klausant. Taip, kolonos labai jautrios, bet bandžiau ir su 91 db. jautrumo, rezultatas panašus. Galvok. |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 10:43 |
|
|
|
|
Gedux, Brigas ir neturi stipriai kaisti! Ten sudeti pakankamai dideli radiatoriai ir tikrai ne be reikalo. Senu rusisku tranzu negalima kaitinti! Jie gerai dirba tik kol korpuso temperatura nevirsija 50 laipsniu. Paimk KT819 duomenis ir paziurek kaip priklauso max galingumas nuo temperaturos. (kiek pamenu prie 20 laipsniu 100W, o prie 100laipsniu leistina tik 25W)
Kad stiprintuvas dirbtu kokybiskai ir patikimai is vienos KT 818/819 poros galima paimti apie 50-60W (ant 4omu). Nors buvo megeju,kurie dare ir 100W stiprintuvus. Taigi jei turi du tiltus,kiekvienas is keturiu stiprintuvu galetu atiduoti ~50-60W (ant 4 omu) sutiltuotas variantas isduos 100-120W bet ant 8 omu!!! Jei pajungsi 4 omus prie tilto yra pavojus viska sudeginti, nes tokiu atveju kiekvienas stiprintuvas bus apkrautas 2 omais!!!
Manau,kad KT818/819 tranzai tai nera ta vertybe prie kurios reiketu prisiristi. Mesk juos lauk ir daryk normalu stiprintuva su padoriais tranzais. Maitinimo trafa ,korpusa ir radiatorius verta pasilikti, o visa kita - senas slamstas,kuris vertes neturi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 11:43 |
|
|
|
|
na mane irgi sudomino ta tema... pasidariau stipriu
http://users.otenet.gr/~athsam/power_amp_300w.htm
tai pirmas mano stiprius gyvenime, kaip tik reikejo subui...
idejau i brigo deze, naudojau brigo trafa pervyniota. +-72V nuolatines uzmaitinau ta stipriu... padavaiu 200Hz i iejima, matavau su testeriu itampa ant mano subo kuris yra 350W (infinity cappa 120.3se). Testeris rode 45v buvau pasiekes 50v. bet jau subas ish dezes lindo ir virsijo savo slankiojimo maksimalia amplitude. Tai pagal blasterio paaishkinima prie 50v ir 4 ohm pas mane gautusi virs 600W galia stipriaus ? ar gali buti taip ? nes po to bandymo ishvis i kampa ilingau ir nebezinau kuo tiketi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 12:08 |
|
|
|
|
paprasciausiai garsiakalbio varza ne 4 omai (garsiakalbio impedansas priklauso nuo daznio), todel ir gaunasi nerealus galingumai.
Galingumas matuojamas ne su garsiakalbiu,bet su omine apkrova. Ir kai iskraipymai nevirsyja tam tikro dydzio (pvz 1% arba 0.001% - tai susitarimo reikalas) |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 12:46 |
|
|
|
|
wooow kokia sena tema tas zveris jau parduotas seniai seniai bet geras stipras buvo. buvo keturi kanalai patiltinti poromis. tai liko du isejimai. ir be iskraipymu atidave 40v (60hz) signalo prie 4om ir nesvilo nu zodziu zveriukas buvo. o kaito jis man (viena puse kiek pamenu) nes ten kazikas su tranzais buvo, tada pats nelindau, o meistrui nuveziau uz 50lt padare, pragrojo DAUG tusu dabar kazkokiu pradedanciu hip-hoperiu rankose ant vokalo pajungtas... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 12:50 |
|
|
|
|
Jodai
matai kai pries gerus tris metus buvau geras pyplys, kaip ir visam sveikam jaunimui rupejo bosas ysigijau du subus po 300w rms@92db ir man vistiek budavo mazai, nors po dvieju dainu ant max garso akys keistai elgtis pradedavo (nemoku nusakyt bet vaizdas labai smarkiai drebet pradedavo, jauciu netoli mirties budavau ) dabar kai truputy proto atsirado vienas subas jau parduotas, o kitas neleidziamas daugiau nei puse garso ir tai jau man per daug. Tai gi manau pats supratai kokia ytaka daro amzius ir praklausytos valandos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 13:31 |
|
|
|
|
| tas jausmas, kai akys kratosi, tai tas pats, kas pastatyk ant zemes kolonele, labai galingos nereikia, ir atsigules, pusiau atsisedes, atsiremk su pakausiu i ja, va taip pat ir kratysis akys. O del tu tranzu, tai dariau kadaise stipra su tokiais pat 2 galiniais tranzais., tai apie 40W tkrai buvo. ir veikimas labai patiko. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 14:22 |
|
|
|
|
| Galinguma reikia ne su kolonele matuot o su galinga varza (~50W), nes koloneles varza kinta priklausomai nuo daznio.Varza galima det i vandeni , kad neatsilituotu kontaktai :)) |
|
|
|
|
|
 |
Kiek galetu buti vatu? |
Parašytas: 2006 01 24, 14:36 |
|
|
|
|
Nenorejau kurti naujos temos, tai parasysiu cia :
Turiu stiprintuva :
http://www.elektroda.net/audio/mosfet400w.html
http://www.elekta.lt/~rollex/AV400.pdf
ir noriu nusipirkti zemadazni HERTZ HX250D, jie turi 450 W(RMS continuous), jis yra dvieju riciu 2x4 Ohm, as jas noriu jungti taip kad gautusi 2 Ohm. Ar atlaikytu tas stiprekas 2 Ohm apkrova numusus itampa iki kokiu +/- 50V ? Ar teks papildomai det laukinu ant galo ?
P.S.
as noriu is stipriaus gauti ~400W (RMS).
Aciū už rimtus atsakymus. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |