|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 26, 22:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » oro kompresoriaus automatinis ijungejas/isjungejas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
oro kompresoriaus automatinis ijungejas/isjungejas |
Parašytas: 2006 06 29, 23:49 |
|
|
|
|
Na aciu uz patarimus. tai dabara viska reikia sukonkretinti: pas mane yra magnetinis paleidejas. kontaktinio monometro reles turetu pakakakti paleisti magnetiniam p. ar geriau yra deti slegio rele (kaip siule vaidas2) ir atskira monometra? dar reikalingas apsauginis voztuvas ar tai tas "vokietukas".
Klausimas: auksto slegio slangoje matuoti slegi negalima? cia vietoj to, kad grezti skyles resyveryje.
Dar girdejau, kad i resyveri sukamas sulenktas kilpa vamzdelis ir tik i jo gala tvirtinamas monometras (kad rodykle nesokinetu ir kad tiesioginio slegio negautu). ar tai tiesa?
Taigi, tam kompresoriaus junginejimui reikia: slegines reles su monometru, arba kontaktinio monometro su paleidimo relemis, apsauginio voztuvo ir viskas?
dar karta dekui uz atsakymus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 30, 07:25 |
|
|
|
|
| rolikas rašo: |
gerbiamas ad ,vairuoju B,C,E jau ir nemazai meteliu ir teko matyti kaip ir kelyje sprogsta ir kaip lankai lekia ir kad 4 atm jau sis beitas, bet tu man pasakyk turintis tiek kategoriju koks slegis sunkvezimio padangoje i kuria yra ipusta 4 atm ir kuri pakrauta virs 24 tonu ? (na nepridejus temp. inercijos
O ten "tik" 4atm.
ir kuriame vandentekyje yra 4 atm ? na jai turi omenyje geriamo vandens vandenteky, na tada sorry.... |
Na dėl pakrautos mašinos ir padangų slėgio sąveikos nesiginčiju Na faktas toks kad ir pučiant sprogsta
Dabar dėl slėgio vandentiekyje.Dauguma stambesnių įmonių(aš prieš baigdamas elektronščiko karjerą dirbau keliose maisto pramonės įmonėse) ir kai kurie daugiabučiai namai turi savo boilerines, šiluminius punktus ir t.t.Aš sutinku, kad miesto vandentiekis tik magistraliniuose vamzdynuose palaiko didesnį slėgį, kuris pakeliui pas vartotoją "nugaruoja" Bet aš mačiau kaip "išsižergia" senų boilerių korpusai, kaip nulaksto senesnės sklendės ir t.t.Nors tuo metu sistemoj sakykim savirašis prietaisas "paišo" kad buvo "tik" 4 na daugiaausiai 6 atm.O su hidrauliniais prietaisais kaip yr?Kokius svorius kelia kelios atm :wink:Taip kad ir porą atm- tai jau jėga  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 30, 11:24 |
|
|
|
|
| mafia666 rašo: |
Na aciu uz patarimus. tai dabara viska reikia sukonkretinti: pas mane yra magnetinis paleidejas. kontaktinio monometro reles turetu pakakakti paleisti magnetiniam p. ar geriau yra deti slegio rele (kaip siule vaidas2) ir atskira monometra? dar reikalingas apsauginis voztuvas ar tai tas "vokietukas".
Klausimas: auksto slegio slangoje matuoti slegi negalima? cia vietoj to, kad grezti skyles resyveryje.
Dar girdejau, kad i resyveri sukamas sulenktas kilpa vamzdelis ir tik i jo gala tvirtinamas monometras (kad rodykle nesokinetu ir kad tiesioginio slegio negautu). ar tai tiesa?
Taigi, tam kompresoriaus junginejimui reikia: slegines reles su monometru, arba kontaktinio monometro su paleidimo relemis, apsauginio voztuvo ir viskas?
dar karta dekui uz atsakymus. |
Na iš esmės mąstai teisingai.Matai dar priklauso kokio galingumo variklis, koks pats kompresorius ir t.t.Dėl kilpos prieš manometrą irgi teisybė.Jei pats bandysi susukti, tai ant 6-10cm diametro kokio vamzdžio padarai kilpą.Tik stenkis monometrą vertikaliai pastatyti.Tai kam dar tą skylę resyveryje jei šlangą vis tiek ant kažkokio antgalio mausi? Bereikia perėjimą su trišakiu prieš tai pajungti ir bus vieta manometrui.Atbulinis vožtuvas aišku ant kompresoriaus išmetimo, prieš resiverį sureguliuotas šiek tiek didesniam negu darbinis slėgiui ir būtų gerai kad jis būtų su avarinio nupūtimo vamzdeliu ar kas nors panašaus.
Jei nelabai skubi, tai savaitgalį užvažiuosiu pas motiną, paieškosiu savo senų popierų, ten turėjo būti tipinės pajub
ngimo schemos, tada pabandysiu nuskanuoti ir galėsiu atsiųsti.Bet čia tik kitą savaitę. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 07 01, 00:32 |
|
|
|
|
| na dar prideki atstoinika,jei ruosesi dazymams ir beveik turesi pro kompresoriu 9 atms ir jai dar talpa didele, na nezinome pacio kompresoriaus ir jo galingumo, bet jai pompresorius is kokio nors ZIL tai dar siulyciau ideti paprasta ciaupa zemiauseme rezervuaro taske (auksto slegio kranely) ir pro reta isleisti susidariuse emulsija .sekmes |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 12 05, 01:40 |
|
|
|
|
| O jei ruošies naudoti dažymui,tai reikalingi du resiveriai ir tarp jų reduktorius ,sumažinantis slėgimą antrame resiveryje maždaug du kartus.Tada išvengsi susikondensavusio vandens šlange. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 12 05, 13:15 |
|
|
|
|
kas liecia vandeni, tai pas mane bus taip : kompresorius stoves garaze, resiveris ~1 m3 stovi lauke uz koki 3 metru. is resiverio eis pagrindinis tiekimas y kita garaza uz ~7 metru. tai gal to vandens ir taip pavyks isvengti...?
As to kontaktinio manometro nepirkau, tiesiog gavau ir tiek. jis yra rusiskas berods iki 16 amt. su 3 laidais. kaip ji man pasijungti? gal kas zino kur tos schemos ieskoti? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 12 05, 13:45 |
|
|
|
|
| remus rašo: |
kas liecia vandeni, tai pas mane bus taip : kompresorius stoves garaze, resiveris ~1 m3 stovi lauke uz koki 3 metru. is resiverio eis pagrindinis tiekimas y kita garaza uz ~7 metru. tai gal to vandens ir taip pavyks isvengti...?
As to kontaktinio manometro nepirkau, tiesiog gavau ir tiek. jis yra rusiskas berods iki 16 amt. su 3 laidais. kaip ji man pasijungti? gal kas zino kur tos schemos ieskoti? |
O ką ten ieškoti?Testerį turi?Tada elementariai praskambini kontaktus.
Manometro principas toks: turi būti minimalus slėgis, prie kurio turi įsijungti, ir maksimalus -prie kurio išsijungti.Tai reguliuojama su slankiojančiais kontaktais.Na abu nusuki į dešinę(čia kai nėra slėgio), po to vieną iš jų gražini atgal į skalės pradžią, ir žiūri su testeriu, kurie susijungia.Tas sakykim bus min.Tada tą patį darai su kitu ir jis tampa max.Pasirenki ribas kiek tau reikia darbinio slėgio, ir viskas, tik belieka sujungti valdymo grandines, kas ten pas tave bus ar tarpinės relės ar koks gatavas valdymo blokas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 12 07, 10:57 |
|
|
|
|
| schema paprasta- ar esi mates magnetinio paleidiklio shema su 2 knopkemis- viena paleidimui, antra --stopas? tai tavo atveju vietoje knopkiu bus" minimalus" manometro kontaktas, o stopui-" maximalus" |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 12 10, 14:18 |
|
|
|
|
| Vikis rašo: |
| Vandens 100 % išvengsi tik mano siūlytu būdu |
o kaip ta paaiskinti teoriskai? ir tarkim, kokio antro resiverio dydis turetu buti, kai pirmas ~1 m3 ?
Gal kas gali parekomenduoti pati kompresoriaus bloka?koks patikimesni,kur geriau pirkti? manau man reikia ~800 l/min efektyvaus... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 12 11, 22:20 |
|
|
|
|
Teoriškai santykinis vandens drėgnumas priklauso nuo slėgio.Suslėgus ,tarkime, 80 % drėgnumo orą ,jo santykinis drėgnumas viršys 100%. T.y. tai,kas virš 100% iškris vandens pavidalu.Sumažinus slėgį vėl,santykinis drėgnumas sumažėja.Antras resiveris gali būti daug mažesnis,gal 100 l.
O su 800 l/min. perlenkei ,manau,100 kartų. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |