Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 05, 22:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Blemba, net galva užkaito, nes susimaišiau ir visai pasimečiau bemąstydamas apie tokį elementarų dalyką. Pvz. tarkim turim 2 saugiklius - vieną 12V, 5A, o kitą 220V irgi 5A. Ar bus koks nors skirtumas, jei grandinėje vietoj 12V saugiklio dėsiu saugiklį pritaikytą 220V įtampai??
220 V sudeges saugiklis savo konstrukcija garantuoja , kad srove per ji grandineje nebepratekes.12 V saugiklis 220 V grandineje to uztikrinti negali - ne tam darytas.
yra automobiliniai saugikliai skirti 12v, yra standartiniai sauguikliai kurie laiko iki 250v, yra ir aukstesnems itampoms skirti, bet tai jau atskira tema ...
manau automobiliniu saugikliu neikas nesugalvos kisti i 220v grandine, o standartiniai saugikliai kisi kur nori tiek i 220v tiek i 12v vat ir visa matematika jums
Nu tai aš irgi taip galvoju, kad paprastam saugikliui niekas kitas apart srovės neturi rūpėti (nežiūrint į tai, kad kokį nors smulkų saugiklį aukšta įtampa gali tiesiog pramušti), o senukų "specas" man ryškina, kad 220V saugiklis man niekur automobilyje naudoti netiks
Saugiklių įtampa reiškia, kad perdegus saugikliui saugikliui neišsivystis el lankas. Kai įtampa žema, lankas neišsivystis. Kai įtampa aukštesnė ir srovė didesnė daugiau kaip 10-20A svarbu atstumai tarp kontaktų. Didesnėms srovėms naudojamų saugiklių korpusai užpildomi smėlių slopinti lankui.