|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 04, 21:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Padekite del radijo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 03, 19:16 |
|
|
|
Sveiki, kadangi as esu visiskai zalias, manau kad man reikia kreiptys butent i sia srity. Tai va as labai noriu atidaryti savo fm arba am stoti, todel noreciau paklausti ko visam siam reikalui reikia, is kur visa tai butu galima gauti ir ar brangiai kainuotu? Tikiuosi kad labai i suns dienas neisdesit ir is anksto dekoju. |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 04, 05:42 |
|
|
|
Sveikas radiste !
Kadaise tiepatys norai stvere ir mane. Ir prasidejo tada meistravojimai.
Tai gal pradziai issiaiskinkim, ar tu nori pasidaryti FM siustuveli ir leisti i
eteri tipo savo muzika, kad kaimynai tipo klausytu?
Ar pasidaryti stotele su draugu is gretimo namo pasikalbeti?
O gal nori tapti trumpabangininku, ir daryti rysius su bendraminciais is
viso pasaulio? Taigi viskas tavo rankose! |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 04, 16:27 |
|
|
|
Na as noriu kad mane girdetu kokio km spinduliu per savo paprastus radijo imtuvus pvz: muzikos centrus visi kas to nori. Na bet kiek trauks tiek uzteks? |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 05, 02:01 |
|
|
|
Kad tave girdetu per paprastus imtuvus reikia geros irangos ir reikalingu dokumentu. Visa tai tu tikrai paprastai negausi nebent turi keleta tukstanteliu pradziai Nebent busi nelegalas, kuri gali surast radio dazniu tarnyba ir gausi nemaza baudele:) Arba mesk sia ideja arba nusiteik kad reiks slapstytis:) |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 05, 17:28 |
|
|
|
Dokumentai nesvarbu man tiesiog reiia irangos. Bukit geri pagelbekit |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 06, 18:39 |
|
|
|
Seip siustuvais uzsienyje daug kas prekiauja ,kaina pradedant nuo 250-300 zaliu.Tik klausimas kaip atsisiusti.Jei tu gyveni kokiam nedideliam miestelyje gal taves ir neaptiks niekas (jei kas neprades skustis),jei dideliam mieste problemos garantuotos.Seip ,savaitgali kaip tik per LNK laida "Kruvinaja banga " rode kaip Vilniuje tokia nelegalia stoti uzdare. |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 06, 19:26 |
|
|
|
Atsisisiuntimo problema nedidele, sumoki pinigus ir patys atsiuncia As naudoju VB VISA Virtuon , jokiu problemu. Tik labai gaila uz siuntima nemazai babkiu moket + sušik... muitai. |
|
_________________ Skaitmeninis iki pat kaulu ciulpu:) |
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 06, 19:53 |
|
|
|
Na man 200 baksu per daug. As noreciau gauti koki shemyte butu gerai kad nebutu labai sudetinga. Ir butu gerai kad truputka atrasynetumet. O mane galima surasti irc niku domasj |
|
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 07, 00:42 |
|
|
|
Regis supratau, ketini truputuka papiratauti. Kagi valio!
Taciau jei gyveni Vilniaus centre ar panasioj vietoj gal tikrai neverta...
Tu kalbi apie 1km patikimo priemimo spinduli. Nematau cia didelio kriminalo
o ir techniskai tai nera labai sudetinga. Jeigu salygos leis naudoti lauko
antena sakykim dipoliuka tai 1km. apspinduliuos net visai paprastas blakes
tipo siustuvelis. Taigi doleriu griebtis nereiks.
Tau patarciau:
Nepulk iskart daryt stereo siustuvo. Nes paprastas (pigus) stereo-koderis
is esmes pablogins signalo kokybe, o veikimo nuotolis del paplatejusios
signalo juostos sumazes.
Pirma sumontuok ir suderink siustuveli, o stereo-koderi mano nuomone
geriau daryti kaip atskira konstrukcija ir montuoti sakykim mix-pulte...
Siulau pamastyti kur irengsi antena (nors paprasciausia bet maitinama
75 ar 50 omu kabeliu) i antena daugelis numoja ranka, o to daryti tikrai
nereiketu. Antenai naudojant paprasta laido galiuka ar koki virbala netik
zymei mazesnis veikimo nuotolis, paprastai stovincios bangos koeficientas
gaunasi labai didelis, 50Hz fonas garantuotas (maitinant is tinklo).
Kas del schemu, turiu ant popieriaus kelias... isbandytas... bet skaneris
uzsilenke o braizyti kompu nera ykvepimo. Gal kas kitas pagelbes, na
zodziu bus matyt...
PS.
Mieli kolegos, nepluskit manes labai kad as palaikau sia "piratavimo"
ideja. Mano poziuris toks, radio eteris tai plika akimi nematomas nuostabus pasaulis kuris neturetu tapti kieno nors nuosavybe.
Manau kad eterije visada atsiras vietos dar vienai stotelei, o jei zmogus
eterije dergiasi kaip kiaule, tai tik parodo jo tikraji veida. |
|
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 07, 11:35 |
|
|
|
Kagi kolegos, as pats turejau pasidares siustuva kuris nese 3 kilus nors ir antena kambary buvo, buvau ir stereo pakures, bet jei turi mazai patirties elektronikoj tai tikrai pats ilgai ir nuobodziai kankinsies kol priartesi prie kazko panasaus i teisybe. Norint kad netrugdytu kaimynams reikia daryt zemutiniu dazniu filtrus kurie nufiltruoja 2 ir 3 nu aisku ir kitas harmonikas, o juos teisingai suderint tai jau reik but ivaldzius aukstaji pilptaza. Nuo to ir tavo buvimas etery priklauso, nes jei atsibosi kaimynams tai tikrai rysius iskvies, o tada jau sakes.
O siaip jie neturi aparaturos kuri pastoviai pelinguotu, jie atvaro jei kas geni meta. Taigi jei atstumas bus kad ir 2 kilai ir be galingu trugdziu tikrai niekas taves nejudins.
As gyvenu Kaune-Aleksote ir eteriuja prabuvau visa vasara ir niekas nei krust, siustuvas buvo visa laika ijungtas, kad daznis nelakstytun nors ir taip stabilus buvo. Galingumas 3W, stereo koderis buvo ant BA1404 bet labai nekokybiskas nepatariu jo naudot, geriau daryt vien ant diskretiniu elementu. Siustuvas buvo is 4 laipsniu : generatoriaus, rezonansinio stipro , kadsumazintu itaka generavimui ir padidetu stabilumas, rezonansinis priesgalinis stipras ir galas su "P" tipo filtru. derinant buvau apkroves 2W 50 Om varza tai jinai rukdavo kaip zertva nuo signalo.
Kiekviena laipsny atskyriau ekranais, kad sumazetu tarpusavio ytaka ir generavimo tikimybe, generatorius ant mazatriuksmio tranzo ir t.t. |
|
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 07, 14:49 |
|
|
|
Visiskai sutinku su isakytomis mintimis.Svarbiausi dalykai yra antena ,daznio stabilumas ir "P" konturas gale.Antena reikalinga butinai ,tada su kokia 0.5W galingumu kilometra tikrai patrauks.Geriau padaryti geresne antena ir mazesni galinguma negu atvirksciai .Aisku jei kabelis nebus per ilgas pvz.siustuvas 1 aukste o antena ant 12 auksto stogo. Stai viena nuoroda kur gauti schema http://hyperreal.info/pink/circuit/veronica_pol.html "VERONICA" tai laiko patikrintas siustuvas,kazkada Panevezyje bene 2ar3 tokie veike vienu metu.Nors as asmeniskai tokio nedaryciau. |
|
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 07, 18:33 |
|
|
|
visu pirma esu jums labai dekingas uz visa pateikta informacija. Na matosi jus tirkri profai, bet as nezinau net kas yra tranzistorius ar dar koks permzistorius Tai va gal kas sutiktumet nebrangiai toki paketeli paruosti kad transliuoti galeciau? as nupirkciau jei labai neuzsikeltumet kainos. Ir dar noreciau paklausti nu gerai tipo as turiu siustuva o kaip man reiks leist muzika ir tt negi jie jungiasi prie kompo ar dar ko? O as gyvenu mazam miesteli todel nemanau kad kas labai ieskos? kaip jus manot? |
|
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 07, 22:29 |
|
|
|
Jei gyveni toliau niu visokiu centru tai visai gali but atsigaves nieks taves nekrutys, jei pats kokiu malku neprisiskaldysi.
O muzika galesi leist per kurtik nori ar is kompo ar is pafo, cd ir jei dar ka sugalvosi naujesnio, geriausiai tai aisku butu kasetes )))
Ten paprasciausias linijinis yejimas kuris per tam tikra grandinele jungiasi prie moduliatoriaus, o tada jau....Na fsie cityri storany
Galeciau padirbt bet i pavasary, nes man dar sau bakalauriny reik pasidirbt, o paskui zaislai ))
Gal dar kas nors pades kas pvz dabar nieko neveikia ir tik rutulius stumdo )) |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 09, 13:03 |
|
|
|
Tik savo stoteis dazni pareguliuok kad ant kitu neliptu ,nes jei kas nors pasiskus kad yra trukdymu primti kitas radijo stotis tai gali tave susekti. |
|
|
|
|
|
Padekite del radijo |
Parašytas: 2004 01 09, 13:05 |
|
|
|
Beje gal kas zino koki saituka FM stereo siustuvui,nes ba1404 kristalo iki siol neradau. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|