Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 04, 12:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
sveiki,
mane vis grauzia klausimas kaip i HDD yra irasomi duomenys? juk ten tik du plieniniai diskai i kuriuos zulinasi 4 adatos. kaip ten tuose diskuos duomenys uzsilaiko?
Mano išmastymai: ten aliuminiai (ar panašaus lydinio) diskai padengti nesunkiai įmagnetinama medžiaga . Ta medžiaga yra labai trapi ir kieta. O toliau viskas vyksta kaip sy flopiku (tik "truputį" greičiau)
o tai kaip manai, kodel hardai yra metaliniame korpuse?
Prikisk magneta prie flopiko (dar geriau jei greiciau pajudinsi) ir paskui bandyk nuskaitinet. Man taip keliu flopiku ir suformatuot nebeisejo
Be to kad hardo pavirsiu imagnetinti, reikia salyginai nemazo magnetinio srauto (tankio), todel galvute sliauzia taip arti disko pavirsiaus (ant oro pagalves).
beje zinau atveji, kai hardas buvo palaikytas ant kolonkes ir trecdalis sektoriu pavirto BAD'ais...
manau didele itaka padare vibracija nuo kolonkes, del ko medziaga lengviau imagneteja.
Gali pabandyt paimti kokia didele vini, nukreipti siaures kryptimi ir siek tiek i zeme. Tada gerai stuktelti plaktuku. Bent jau kompasas tikrai parodys, kad vinis siek tiek isimagnetinio (nuo zemes magnetinio lauko!)
todel galvute sliauzia taip arti disko pavirsiaus (ant oro pagalves)
pirmą kartą girdžiu,šiaip kiek žinau oras yra įvairių dujų mišinys,o HDD diskai sukasi vakume,buvau kažkada pradures plėvelę,netyčia,tai visa info dingo ir vietoje NTFS 80GB atsirado RAW 18GB,vilniuje kažkur išsiurbė ora ir viskas čiki,kainavo 80 lt. Seni laikai..
ne akmens amziaushardai be duju viduje neveiks, nes galvutes ir pacio disko pavirsius yra labai lygus. To pasekoje galvute tiesiog prilimpa prie disko (del molekulines traukos ir pan.). Tam netgi yra galvutes "parkavimo" zona, kur hardui sustojus nuleidziama (ten pavirsius nebelygus).
Gali harde buti ne oras, o kitos (dazniausiai inertines) dujos, bet jei hardas hermetiskas, tai atsiranda bedu kintant atmosferos slegiu (hardas gali deformuotis).
Bet kokios dulkes, patekusios i vidu gadina harda, nes subraizo pavirsiu. Yra kazkas bandes "tiuninguot" harda, dangteli pakeiciant organiniu stiklu. Deja tas hardas veike nebeilgai...
Aš tai kiek ardžiau (maždaug apie 20 HDD),tiesa ant tų senu po kelis MB nepamu ar buvo kokia izoliacija,bet tuose naujesniuose beros buvo,gali būti,kad ir kokios inertinės dujos,bet jos atskirtos nuo aplinkos..