|
Forumas » Įvairūs » kas laimes kara ?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 20, 00:51 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
| smulkias sakas as pudau ... as labiau energetikas. |
Atsilikęs pūzrų "energetiks". Matei, į energetiką sueina visos šakelės, nuo kelmo iki pat viršūnės, o tu kaip atsilikėlis, supūdai, nesugebi sutvarkyti, kad iš jų būtų gaminama šiluminė energija ... būtų mano valia aš tokių atsilikėlių, švaistančių energetinius išteklius, net į jų nuosavą mišką neįleisčiau ... tokie atsilikėliai, ne tik energetinius išteklius nesugeb tvarkyti, bet ir gamtai kenkia - pūdant prigamin CėOdu ir metana, per tokius, rupkenas, atsilikėlius planietas klimats baisingoj grėsmėj.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 09:29 |
|
|
|
|
| rammas rašo: |
| smulkias sakas as pudau ... as labiau energetikas. |
Atsilikęs pūzrų "energetiks". Matei, į energetiką sueina visos šakelės, nuo kelmo iki pat viršūnės, o tu kaip atsilikėlis, supūdai, nesugebi sutvarkyti, kad iš jų būtų gaminama šiluminė energija ... būtų mano valia aš tokių atsilikėlių, švaistančių energetinius išteklius, net į jų nuosavą mišką neįleisčiau ... tokie atsilikėliai, ne tik energetinius išteklius nesugeb tvarkyti, bet ir gamtai kenkia - pūdant prigamin CėOdu ir metana, per tokius, rupkenas, atsilikėlius planietas klimats baisingoj grėsmėj.  |
durniau didysis kaimo anargetikos akanamiste rammai. medziu sakeles yra oro veziojimas. panasiai kaip ir siaudu "ala pazangios katilines". ENERGETISKAI pervezime prasme yra, kai vezioji energetini resursa, kuris KELIAIS kartais didesnis nei sunaudojama energija tam kurui pervezt.
jei tu ten asmeniskai prisirases kazkokiu debiliniu sutarciu su pareiga prigamint atatinkama kieki "zaliojo kuro", ir nebesugebi ju ispildyt be krumu ir zoliu cepsejimo - cia nera energetika. cia tik rammo anargetika.
visokiu sapu ir siaudu kurenimas - cia irgi is serijos kai "prikisau daug "anargijos" - o katilas net nesusilo... cia nabasniku anargetika, kai su zvake nama sildo ir grabe pats guli. kad jei susaltu mirtinai - butu iskart pasiruoses akalogiskai padvest  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 12:00 |
|
|
|
|
| . medziu sakeles yra oro veziojimas. |
Tai apie tai ir rašau, kad atsilikėlių į mišką negalima įleisti, nes atsilikėlis su minivenu nuvažiavęs į žabakštyną, su žaisline piela nukirtęs kirvamalkę, jos neįkiš į miniveną, nei ant miniveno neuždės ... atsilikėlis pradės šakas genėti, o tai jau ir papildomas laiko gaišimas ir gamtos teršimas, nes aišku, kad atsilikėliui nuostolinga tas nugenėtas šakas rinkti, į miniveną kišti ir vežti .. tokius atsilikėlius ne tik į mišką negalima įleisti, dėl nesugebėjimo mišką tvarkyti, gamtos teršimo ir energetinių išteklių švaistymo, iš #,13zdabolskinių atsilikėlių reiktų miškus atimti, kaip kompensacija jiems būtų planietas klymata stabylyzacija ir Lietuvos energetinė nepriklausomybė.
Per dvi žiemas, kaime, iš išvalytų žabakštynų, berods beveik 7 priekabas pridrožė skiedrų. Žiemą pilnų priekabų nekrauna, pakrauna apie 80 kubų, tai iš viso miesčionėms į katilines atidaviau virš 500 kubų skiedrų ... atsilikęs #,14zdabolska tai supūdo ... rupkena, visiškas parazitas.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 13:20 |
|
|
|
|
Tai apie tai ir rašau, kad atsilikėlių į mišką negalima įleisti, nes atsilikėlis su minivenu nuvažiavęs į žabakštyną, su žaisline piela nukirtęs kirvamalkę, jos neįkiš į miniveną, nei ant miniveno neuždės ... atsilikėlis pradės šakas genėti, o tai jau ir papildomas laiko gaišimas ir gamtos teršimas, nes aišku, kad atsilikėliui nuostolinga tas nugenėtas šakas rinkti, į miniveną kišti ir vežti .. tokius atsilikėlius ne tik į mišką negalima įleisti, dėl nesugebėjimo mišką tvarkyti, gamtos teršimo ir energetinių išteklių švaistymo, iš #,13zdabolskinių atsilikėlių reiktų miškus atimti, kaip kompensacija jiems būtų planietas klymata stabylyzacija ir Lietuvos energetinė nepriklausomybė.
Per dvi žiemas, kaime, iš išvalytų žabakštynų, berods beveik 7 priekabas pridrožė skiedrų. Žiemą pilnų priekabų nekrauna, pakrauna apie 80 kubų, tai iš viso miesčionėms į katilines atidaviau virš 500 kubų skiedrų ... atsilikęs #,14zdabolska tai supūdo ... rupkena, visiškas parazitas.  |
durniau. mano miskas nera didelis. gal ~1500 kubu isvis po 10-20 metu gal sukaups iki 2000 kubu. mikro miskas. jei pas tave vien skiedru IS SAKELIU 500 kubu kas met - tai pas tave minimum desimtys ha. o krumai LETAI PRISIAUGINA mase - jei plynai iskertama. ten lapai pagrinde, o ne mediena. o krumynu saknynas nesuauges - jie NEAPIMA viso dirvozemio. aplamai tingiu tokiam kvailiu net aiskint... kur kerta savo miskus stadijoje KAI JIE EFEKTYVIAUSIAI MASE AUGINA... |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 13:38 |
|
|
|
|
durniau. mano miskas nera didelis. gal ~1500 kubu isvis po 10-20 metu gal sukaups iki 2000 kubu. mikro miskas. jei pas tave vien skiedru IS SAKELIU 500 kubu kas met |
Nu tai 100%, kad #,14zdabolska su Marusia steklomojų čierkavo ... ans girtus paistalus apie medinius skaitliukus rašė, #,14zdabolska irgi sunkiai orientuojasi aplinkoje ...
#,14zdabolska, o į tuos savo miško 1500 kubų ir žabakštynus, lazdynus ir kirvamalkes suskačiavai?
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 13:57 |
|
|
|
|
| aplamai tingiu tokiam kvailiu net aiskint... kur kerta savo miskus stadijoje KAI JIE EFEKTYVIAUSIAI MASE AUGINA... |
Protiškai atsilikęs #,14zdabolska, kai steklomojus išgaruos, veizėk ir mokykis kap miško žabakštynai tur būt tvarkomi.
https://ibb.co/RkY3W559
https://ibb.co/B5PGhhcj
https://ibb.co/1JnbxCkM
Kai snygs nutirpa, buva dar su grėbliu išgrėbta ir smėliuku pabarstyta, ale telipona batareika išsikrovė tai ir nebenufotkinau.  |
|
|
|
|
|
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 16:13 |
|
|
|
|
| ale telipona batareika išsikrovė |
Tokius suvarytus mobiliakus turi, kad net iki vakaro batareika nelaiko? |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 20:02 |
|
|
|
|
| aplamai tingiu tokiam kvailiu net aiskint... kur kerta savo miskus stadijoje KAI JIE EFEKTYVIAUSIAI MASE AUGINA... |
Protiškai atsilikęs #,14zdabolska, kai steklomojus išgaruos, veizėk ir mokykis kap miško žabakštynai tur būt tvarkomi.
https://ibb.co/RkY3W559
https://ibb.co/B5PGhhcj
https://ibb.co/1JnbxCkM
Kai snygs nutirpa, buva dar su grėbliu išgrėbta ir smėliuku pabarstyta, ale telipona batareika išsikrovė tai ir nebenufotkinau.  |
cia pas tave jaunuolynas. plius pusynai - ju verte maza. dar tik augimo ir retinimo stadija. ten toliau matau keliu metu eglutes. nera pinigu dar tavo medziuose, ne daugiau 20% nuo imanomo uzaugint paskui buna mases auginimo. ir galiausia brandus. o paskui jau pasidaro dziungles-sengires. panasu sovietai tavo miska prastume ir atidave krumais. tai va ir knisiesi. kiek ha turi tokio jauno?
man tipo pasiseke labiau. pas mane pelkyne buvo - tai sovietine technika nesugebejo nupist. ir teko grazint principe brandziu. prie konservu+raudonuju desimtis metu vilkino sukos atidavima... bet gaila nedaug turiu - neapsimoka uzsiiminet mediena isvis. dasipirkinet sklypeliais irgi - as nematau daug pridetines vertes - atsinaujinanti pazangiau ir naudos geriau atiduoda. tiesiog ne tau panasu suprast tai ir knisiesi is variantu kuriuos turi pas mane pavasariais be zvejo botu i miska nelabai ieinama... o pas tave nezinau - toks vaizdas kad arba nepriklausomybinis miskas
"pasidares" is tiesiog sugriuvusio kolxozo zemiu kazkokiu. arba nupistas nuo vaizdo sovietmeciu. ir tada tapo "tavo" nezinau - nekomentuosiu ko nezinau. retint matau nelabai moki irgi cia pirminis valymas kazkoks, bet privaziavimai ir taip geri - kazkoki s tu ten mali miske ir tiek... |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 21, 21:02 |
|
|
|
|
man tipo pasiseke labiau. pas mane pelkyne buvo - tai sovietine technika nesugebejo nupist. ir teko grazint principe brandziu. |
Kokio "brandumo" medžiai auga pelkynuose.
https://ibb.co/7dP13tvk
Bratka važiavo per #,14zdabolskinio miško tarpą .. nu biški įšals neišlaikė.
https://ibb.co/VYVBRPBK
#,14zdabolska, su brandžiais pelkynų miškais gali tik miesčiones monyt.
| Mari rašo: |
| ale telipona batareika išsikrovė |
Tokius suvarytus mobiliakus turi, kad net iki vakaro batareika nelaiko? |
Ale su tas brežnevinias glušias vyns vargs, nei sakinia negeb dorą perskaityt.
Brežnevinis glušiau, nu sakinia pradžioj aiškiai parašyta, kad telipons išsikrovė, tada kai snygs nutirpa - pavasarį.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 22, 01:53 |
|
|
|
|
man tipo pasiseke labiau. pas mane pelkyne buvo - tai sovietine technika nesugebejo nupist. ir teko grazint principe brandziu. |
Kokio "brandumo" medžiai auga pelkynuose.
https://ibb.co/7dP13tvk
|
dirvozemis panasus. net labai. bet medziai - NEI KIEK vyraujanti eglyna isivaizduok kur vaikstai tarp kamienu tamsoje net diena.
nerandu ant smugio, neturiu foto. nu va cia sakykim vaizdas panasus:
https://www.efoto.lt/node/1319699
bet tamsiau ir kamienai storesni kokiu 1,5 karto. kadange pusiau pelke - saknynai atviresni, tai atsakos saknu kaip tas tavo pelkinis siukslynas mazu medziu isvisi principe nieko nera - nudusta vos isdyge seklos, ir pasieke manau pagrindini misko saknyna. per pirmus antrus metus. as ten pjaustau tik virtuolius, yra kelios desimtys. nuo audru, pasikabine ant kitu ir pan. ir vieno medzio principe metams sociai malkoms... taip kad dauguma manau supus nes kas pas tave "medziai" tai pas mane tik pakrasciuose zelia...
azuolas vienas gana galingas buvo - bet eglynas ji nustelbe... neatlaike konkurencijos... daba jau malkose
visi aplink besiribojantys sklypai kai atgavo - issipjove, tik skirtingais metais. tai va ten yra smukmes...
o kita problema - tarp kelio ir misko - melioracinis griovys... kuri kaip ir priklauso man valyt, o gal ir girininkijai - fig suprasi... nesigilinu servitutas, bet kaip ir viena griovio puse jau ir tik mano.
nu neesme...
tavo foto egles uzgoztos alksniu, berzu ar kokio ten lapuociu slamsto - del to ir nesiformuoja miskas. sausesniuose dirvozemiuose pirma berzynai, o paskui eglynai permusa. o dregnesniuose eglems reikia siektiek padet prasimust i saule. o pas tave isvartyta del siuksliu "valymo" eglutes - ar kas ten pridaryta. nes tu nesuvoki, kad medziai kariauja saknimis KOLEKTYVIAI - jos turi suaugt. ir lapuociams nupudina tada spygliuociai saknis. bet ten uzleista lapuociams. del to ir neauga. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 23, 18:37 |
|
|
|
|
kitaicu technologinis lygis:
https://www.youtube.com/watch?v=mUmlv814aJo
=========
rusu technologinis lygis:
https://www.youtube.com/watch?v=ZZIoT0KFass
============
niet analogov, tipo laimi Ukrainoje. . ir putleriniai aiskina, kad kitaicu robotai ant virveliu arba DI kuryba
----------------
rammas - tu gi pries atsinaujinancia energetika - tai daba isivaizduok ateities kara... laksto tokie roboteliai po laukus, diena issiskleidzia saules fotovoltines antklodes ir pasikrauna, o nakti eina sprogdint ir saudyt (tiksliau su nunciakais ir kardais dauzyt) pasislepusiu krumuose malkines energetikos antizaliuju zuikiu atsinaujinancios ignorintoju - taip sakant... o tu rammass miska isvalei, paruosei tokiu invazijai... nu ir pagalioooojoooobas
---------
surimtek diedai pagaliautojau... |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 24, 20:12 |
|
|
|
|
............. o tu rammass miska isvalei, paruosei tokiu invazijai... nu ir pagalioooojoooobas
---------
surimtek diedai pagaliautojau... |
apie valymus nuomone pakeitei? kapciamiescio poligonas nebe misko valymas? |
|
|
|
|
|
 |
 |
kas laimes kara ? |
Parašytas: 2026 02 24, 23:36 |
|
|
|
|
| bambyzas rašo: |
| apie valymus nuomone pakeitei? kapciamiescio poligonas nebe misko valymas? |
kazka gal nesupratai yra daug skirtingu atveju.
as laikau pvz melioracini griovi, ar technine proskyna miske, ivaziavimo vietas, ar net koki "apejimo taka" medziotojams ir pan. > va cia juos "isvalyt" - yra "normali veikla" miske.
o kai tipo "malkauji" - tai issitempineji "energetine mase". o ne ora - kas ir yra sakos net is "techniniu" valymu sakas sutist reikia i miska, o ne i cipsavima.
-----
aisku kai traktoriais valina nesubrendusi miska ir visokius krumus plynai > cia jau nebe misko valymas. cia teritorijos atidengimas.
rammo atveju - as suprasciau kai keicia misko tipa is vyraujanciu lapuociu sudmiskio kazkokio i eglyna. verte didina misko i ateiti. ar ten pusynus retina storiausius iskaldamas ir pan. daba jis ten kaip kazkoks "guci armani" - medziu grozio manikiurininkas kazkoks miske atrodo
------------------------------
nu neesme - siulau paziuret vidosa - kaip kazkoks ruskelis stradalina apie 4 metu "svo" rezultatus:
https://www.youtube.com/watch?v=fLdDHadJYj4
man principe patiko matosi ideta pastangu surankiot - nors dauguma mates buvau.
ka komentuoja - galit neklausyt net. fone tik. ten ipinta visokiu vienos bobos "ekspertiziu" - tipo janukiene ar kokia ten is "musu kaimo" optv lygis  |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |