|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 15, 20:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » 2 SIM mobiliu technologijos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
 |
2 SIM mobiliu technologijos |
Parašytas: 2025 12 10, 07:44 |
|
|
|
|
Domina kokie nauji 2SIM telefonai ka palaiko.
2G 2SIM telefonai palaike 2 aktyvias SIM 2G rezime
3G 2SIM telefonai jau reikejo pasirinkti, kuri kortele bus 3G ir 2G o kuri tik 2G
SU 4G prasidejo rimtesnes problemos nes 4G rysys nepalaiko balso skambuciu (kaip ir 5G). Permesdavo 3 3G ar 2G ar naudodavo VoLTE.
Su 2SIM telefonais jau buvo sekantys variantai.
Reikedavo pasirinkti 4G plius zemesnius vienai SIM (ta kur duomenims paprastai) arba tik zemesnius 3G 2G - kitai SIM.
Idomu, kad VoLTE veikdavo daznai tik su 1 SIM, p pasirinkus 2SIM pagrindine jau VoLTE NEVEIKDAVO, budavo pokalbiu metu perjungiama i 2G (nes3G jau panaikintas)
Klausimas
Kaip ten yra su 5G telefonais 2SIM, kas ka turit, bandete, kokie ten apribojimai del VoLTE antrai kortelei . Ar galima abi korteles naudoti 4G (LTE), viena is ju pasirenkant 5G
5G pilno Lietuvoje dar nera tai nera ir balso skambuciu per 5G (VoNR neveikia). Kaip realiai vyksta permetimas i VoLTE ar permetineja i 2G.
Domina ivairi PRAKTINE Lietuvos info (ne kopkios UK ir ne teorine paskaityta) bet susijusi su 2 SIM naudojimais |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 12, 09:52 |
|
|
|
|
Tai ka niekas neturit 2 SIM kortu?
Asmenine, darbui, laikina kazka parduodant, kad neskelbti viesai numeriu? Jau 3 kortos |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2025 12 13, 20:10 |
|
|
|
|
| Nelabai kas gilinasi kaip ten kas veikia. Pavyzdžiui, pas mane yra koks tai Xiaomi 5G kur 100 eurų kainavo ir aš net nežinau ar ten veikia 5G ar tik apgaulė, nes tuo metu, kiek domėjausi, pigiausi aparatai su 5G kainavo nuo 140 eurų. Bet kažkaip net neįdomu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 13, 21:11 |
|
|
|
|
Kišti 2 SIM į 1 aparatą jau senokai neturiu poreikio, nors turima įranga - palaiko, taip pat ir 2 active SIM vienu metu.
Kažkada, kai bandžiau - iš 1 aparato su 2 SIM - pilnaverčio 2 aparatų funkcionalumo nebuvo.
Kaip keliaus balsas - tlf nustatymuose atitinkamų pasirinkimų yra.
Ką pastebėjau iš praktikos - geresni tlf, flagmanai - esant galimybei pereina į HD Voice režimą (jau nebe 9,6 kbps) ir balsas skamba labai gerai. Keli miktofonai, ANC ir DSP veikia puikiai - malonu bendrauti.
Ryšio operatorius irgi turi HD Voice palaikyti.
Ten kur piguva - ten vargo vakarienė. Girdi, kad kitam ryšio kanalo gale žmogus bando kažką pasakyti, o ką būtent - neaišku. Perjungus prie geros laisvų rankų įrangos ar geresnio tlf aparato - situacija iš karto pagerėja.
Jei naudojama pigi laisvų rankų įranga - garsas į abi puses lb dažnai būna prastas, kad ir kokį tlf prie jos jungtum.
Tą patį pastebiu ir bendraudamas per VoIP su call centrais - ten kur taupo ant ryšio kanalų bei laisvų rankų įrangų - garsas būna prastas. Per MS Teams šiai dienai su gera įranga - garsas jau visai neblogas.
Skype laikais visai gerą garsą turėjo Webex.
Nauji ar kelių metų senumo kilmingi flagmanai skamba gerai - Apple, Samsung. Gal dar Huawei, Xiaomi.
Ne šiaip bet kokie modeliai, o būtent flagmanai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 15:09 |
|
|
|
|
| SG rašo: |
Kišti 2 SIM į 1 aparatą jau senokai neturiu poreikio, nors turima įranga - palaiko, taip pat ir 2 active SIM vienu metu.
Kažkada, kai bandžiau - iš 1 aparato su 2 SIM - pilnaverčio 2 aparatų funkcionalumo nebuvo. |
Man reikia 3 sim korteliu. Aisku galima nesiotis 3 telefus, bet tai jau nesamone.
Viena kortele - darbo reikalai, kita asmeniniai o 3 tai kur skelbimuose duodi atvirai tlf numeri.
Pilnavercio funcionalumo? Kas cia dabar? SMS, skambuciai ir internetas. Interneto juk uztenka vieno. skambuciai taip pat - vienu kalbi tai kitas uzimtas, taip paprasiau. Pvz laidiniam (SIP) tai pridarydavau visko, Pirmas skambina atsiliepi, antras skambina vel gali atsiliepti, kitu numeriu vel gali atsiliepti ir permetineti tipo palauk. Pastebejau, kad net profesionali sekretore max susitvarko su 3 skambuciais vienu metu, tai jau mums uztenka vienos linijos.
Mane domino butent techniniai dalykai. Sakysim kur turiu tai antra SIM nepalaiko VoLTE, net jei 2 Sim padarai pagrindinne LTE..
Tai buvo idomu ka cia pirkti kad palaikytu 2 pilnavercius LTE su VoLTE vienu metu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 15:35 |
|
|
|
|
| Mari rašo: |
Sakysim kur turiu tai antra SIM nepalaiko VoLTE, net jei 2 Sim padarai pagrindinne LTE..
Tai buvo idomu ka cia pirkti kad palaikytu 2 pilnavercius LTE su VoLTE vienu metu |
Geresnio aparato reik.
https://www.google.com/search?q=both+dual+sim+on+volte&udm=50
| google DI rašo: |
Requirements
For DSDV to work, you need three things:
* A compatible smartphone: The device's specifications must explicitly state that it supports Dual SIM Dual VoLTE or Dual 4G.
* Carrier support: Both network providers must offer VoLTE services in your area.
* Enabled settings: You may need to manually enable "Dual 4G" or "VoLTE calls" options in your phone's settings menu for each SIM. |
| Citata: |
| Interneto juk uztenka vieno. skambuciai taip pat - vienu kalbi tai kitas uzimtas, taip paprasiau. |
Man kartais norisi ir reikia daugiau - mūsų poreikiai skirtingi.
Pvz., jei reikia ištestuoti skamubučių praeinamumą ar duomenų perdavimą - abi SIM turi veikti lygiagrečiai bei pilnavertiškai. Išsivartyti su 1 aparatu tokiu atveju - sudėtinga. Šiai dienai jau yra visai gerų speedtest serverių, bet taip buvo ne visada. Ilgesniam laikui jie 100% BIDI apkrovos irgi neduoda. Arba - jei bokštelio prieiga silpna. 100% apkrauni #1 sim ir žiūri kas vyksta su #2. Ir dar #3 sim atskiram aparate reikalinga - kad pats tuo metu turėtum ryšį ir galėtum patampyti operatorių per supportą. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 16:52 |
|
|
|
|
Sakysim kur turiu tai antra SIM nepalaiko VoLTE, net jei 2 Sim padarai pagrindinne LTE..
Geresnio aparato reik.
https://www.google.com/search?q=both+dual+sim+on+volte&udm=50
| google DI rašo: |
Requirements
For DSDV to work, you need three things:
* A compatible smartphone: The device's specifications must explicitly state that it supports Dual SIM Dual VoLTE or Dual 4G.
* Carrier support: Both network providers must offer VoLTE services in your area.
* Enabled settings: You may need to manually enable "Dual 4G" or "VoLTE calls" options in your phone's settings menu for each SIM. |
|
Ash irgi galiu paklausto kokios papugos shuns ar taip vadinamo "dirbtinio intelekto", bet ju atsakymu neduodu zhmonems kuriuos gerbiu.
Parashiai kazhka be ryshio, debilishko. "Geresnio aparato"?
Nu nusipirksiu geresni ir jis nepalaikys, tai gal man kompensuosi sugaishta laika? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 17:37 |
|
|
|
|
Nu nusipirksiu geresni ir jis nepalaikys, tai gal man kompensuosi sugaishta laika? |
Ačiū už aiškų komentarą.
Jis man leido geriau suprasti, kas yra kas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2025 12 14, 18:01 |
|
|
|
|
O tai kas dabar tau kompensacijas moka už sugaištą laiką, rašinėjant forume balabaikas? Moderatorius su iniciatyva?
Tos tavo trys SIM, iš dyko buvimo prisigalvojimai, kad forume laiką užmušinėti ...
Šiaip dar gali naują temą sukurti, užvadindamas - "Kompensacijos už sugaištą laiką".  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2025 12 14, 18:26 |
|
|
|
|
| rammas rašo: |
O tai kas dabar tau kompensacijas moka už sugaištą laiką, rašinėjant forume balabaikas? Moderatorius su iniciatyva?
Tos tavo trys SIM, iš dyko buvimo prisigalvojimai, kad forume laiką užmušinėti ...
Šiaip dar gali naują temą sukurti, užvadindamas - "Kompensacijos už sugaištą laiką".  |
profkini, ne tavo suvokimui yra 2 sim korteles, tiesiog vel atejei cia pasiukslinti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 18:29 |
|
|
|
|
Ačiū už aiškų komentarą.
Jis man leido geriau suprasti, kas yra kas. |
Gal truputi pagarbos kitiems?
DI sapaliones kitiems kisti yra nepagarba.
Juolab kad ten nera atsakymo kokie telefonai palaiko.
"Geresni" ?
Na pats kazko klaustum o as parasyciau, kad reikia geresnio. Tai gal nieko nerasyt verciau. Va parasytum kad toks ar anoks modelis palaiko, bandziau - butu kita nauda ir reakcija |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 23:10 |
|
|
|
|
| Gal truputi pagarbos kitiems? |
Tavo paties pagarba kitiems dantų nespaudžia?
|
Labai sunku pagarbiai elgtis su veikejais kurie jau pradejo kishti kitiems DI meshla. Social medijos jau uzverstos. Tai visai ne menkniekis. Cia kaip pilti konteinerio turini
Paskaityk apacioje
"AI responses may include mistakes. "
Jau pardavejai kisha mela i reklamas, tipo DI sugeneravo, mes nekalti.
Tokiu nesamoniu prigeneruoja, ir klaidas pastebeti daznai labai sudetinga.
Mazai info apie tokius dalykus tai cia DI grybauja konkreciai.
Sakysim Dvigubas VoLTE palaikymas aparatuose kur tik vienas LTE palaikomas.
Sakysim dabartinis mobilus palaiko tik 1 SIM VoLTE. Jei nori su antra sim tureti VoLTE, tai reikia ja fizishkai sukeisti su pirma.
Naujesniuose lyg jau nereikia sukeitineti, bet idomu, kas bande. Samsung A serija ar pan.. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 23:16 |
|
|
|
|
Kitam forume, ish karto man paaishkino, kad turiu uzhmirshti galimybe priimti skambucius, jei neturesiu interneto veikianciu planu ant abieju SIM. Tik 2G veikia skambuciai be interneto plano.
Patikrinau - akurat. Idejau korta be interneto plano ir pradejo metyti ispejimus su VoLTE turejau perjungti i 2G. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 12 14, 23:20 |
|
|
|
|
| Samsung A serija ar pan.. |
Žiūrėk į S seriją, Ultra:
S24 Ultra
S25 Ultra
Fotikai juose irgi liuks.
Dėkliuko (kaliošiuko) bei screen protektoriaus manau reikės.
| Citata: |
| Labai sunku pagarbiai elgtis su veikejais kurie jau pradejo kishti kitiems DI meshla. |
Prieš duodamas kitam, aš pats pažiūriu - KĄ tas DI sugeneravo.
Kad ne visiems vienodai sekasi draugauti su technologijomis - akivaizdu.
Pykti dėl to - ne išmintinga.
Senais laikais aš call divert naudodavau. Kai skambina į kitą numerį - atmetu (divert on busy), ir nukreipia skambutį į tą nr., per kurį man kalbėti patogiau.
Taip paprastai rūsy su prastu GSM ryšiu turėjau laidinio ryšio kokybę.
Kadangi naudojau ISDN - net konferencinius pokalbius per jį organizuodavau.
Gal ir tavo atveju call divert suveiktų. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |