|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 01, 02:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Buitinė technika, apšvietimas » Indukcinė kaitlentė - pajungimas ,principinė schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Indukcinė kaitlentė - pajungimas ,principinė schema |
Parašytas: 2025 08 27, 13:02 |
|
|
|
Kybertarakonas rašo: |
man kertasi čia pateikiama informacija viena su kita . |
Jei yra konkretus klausimas apie konkretų pajungimą, konkrečią kaitlentę - klausk.
Teoriškai nagrinėti neprofesionaliai parengtą straipsnį dabar aš nenusiteikęs.
Gal pvz. Mari ar Zamolskis tam daugiau laiko ir noro turi  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2025 08 27, 14:44 |
|
|
|
sg dėkoju , puiki instrukcija pajungimo . bet kolkas į man iškilusį klausimą atsakymo neradau . Turbūt čia bus mano silpna vieta apie trifazio pajungimo teoriją todėl alektrikams net įtarimas nekyla kad man gali iškilti toks klausimas . nu arba ne . Vakare pabandysiu paieškoti paskaitinėti teoriją apie trifazio pajungimo apkrovas , faziu poslinkius ir panašiai . sins bird visai priartėjo prie mano abejonių kurias pavadino gėda . Gėda yra ne nežinoti , viską žinoti aš negaliu ir žinau ir išmanau apie alektra visai mažai ir kuo toliau tuo mažiau jeigu lyginti visą informaciją kurios nuolat daugėja . Gėda yra pajungti kažką netinkamai ir sudeginti atejus x momentui viską kas pajungta namų el. tinkle o gal ir namą . |
|
_________________ +37068705542-Romas PRS... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 27, 15:07 |
|
|
|
a) Įvadas = 3F. Kaitlentei vedi 5 arba 6 gyslas po 2,5 mm2. Pajungimas per C16.
Naujuose veda 5× 4 mm2, 5× 6 mm2 - tada ir automatai gali būti riebesni.
b) Įvadas = 1F didesnės galios arba su perspektyvomis.
Vedi kaip a) atveju.
c) Įvadas = 1F ~3,5kW be jokių perspektyvų galios didinimui ar migravimui į 3F.
Vedi 3×2,5 mm2, jungi per C16 ir visų kaitviečių vienu metu nekaitini.
Jei yra noro ir galimybių - vesk storesnius.
Ploniausius protingus minimumus surašiau.
Čia paprastai buitinei įrangai, buitiniam vartojimui.
Dažnai veda 5× 4 mm2.
Galingo 1F atveju būna 3× 6 mm2.
Vesti storesnį kabelį už įvadinį dažniausiai neverta. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 27, 15:49 |
|
|
|
puiku sg , cia jau suprantama kalba galim pakalbet.
tada atvirai parašau kas man neaišku šioje situacijoje.Pavyzdžiui turim apkrovą šiuo atveju kaitlentę kuri tik užmaitinama iš trifazio arba vienfazio tinklo.Nežinom kaip ten ji veikia iš principo . Diodu tiltas pajungiamas ar tarp dviejų fazių ar tarp nulio ir kazkurios fazės . Kaip išsiaiškinome šioje temoje - pajungiama tarp kažkurios fazės ir nulinio laido . Pirmuose pajungimo pavyzdžiose google rastuose nurodoma kad jungiant prie trifazio tinklo reikia naudoti 2,5 kvadrato laidus , o jungiant prie vienfazio - 6,0 kvadratinio milimetro laidus . Kaip matome jeigu pajungiame apkrovą tarp fazių - gauname didesnę įtampą ir prateka mažesnė srovė , automatiškai galima jungti plonesnius laidus . jeigu jungiame prie trifazio bet viena kaitlentė turinti dvi apkrovas kurias galime kiekvieną prijungti prie skirtingų fazių ir nulio - vėl galima jungti plonesnius laidus nes apkrova ant fazės perpus mažesnė gaunasi . O toki atveju kaip su nuliniu laidu ir jo storiu ? nulinis laidas nors ir pajungus apkrovas ant dviejų fazių visvien apkraunamas tokiu pat galingumu kaip ir pajungus vieną fazę abiems apkrovoms . Kaip čia gaunasi ? srovė nuliniu laidu tada jau matuojama pagal pasislinkusi perioda tarp fazių ? kodėl trifazyje galima jungti 2,5 kvadrato laidą nulinį o vienfazio pajungimo atveju 6,0 kvadrato ? nors abiem atvejais per tą patį laidą prateka ta pati srovė jis turi atlaikyti tą patį galingumą ?
cituoju tekstą iš internetinių patarimų tinklalapio :
Vienfaziam tinklui (5,5-7,7 kW) 6 mm² skerspjūvio trijų gyslų kabelis;
Trijų fazių tinklui (iki 16,4 kW) penkių gyslų 2,5 mm² kabelis.
Automatinis jungiklis ir nuotėkio srovės relė (RCD) yra privalomi:
Vienfaziam tinklui 32 A jungiklis ir 40 A RCD su 30 mA nuotėkio riba;
Trijų fazių tinklui 16 A jungiklis ir 25 A RCD su 30 mA nuotėkio riba.
Šaltinis :
https://tobulasbustas.lt/kaitlentes-pajungimas |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2025 08 27, 16:15 |
|
|
|
man kertasi čia |
Nu jei kertasi, tai ir kirsk. O šiaip, šatras reikia kapoti, o ne pazes.
Fazė alietroje turi dvi reikšmes, poslinkis tarp dviejų įtampų, arba įtampa žemės atžvilgiu - vienfazis trobos tinklas.
Jungiant reikia žiūrėti ne tik pazes, bet ir įtampas. Skandinavijoje, Amerikoje yra kitaip. Kokią įtampą mes turim tarp fazės ir neutralės, tai tenais tokios įtampos tarp dviejų pazių.
Amerikoje, po trafo, pastatyto prie trobos, antrinėje apvijoje vidurinę atšaką įžemina - neutralė. Kraštiniai išvadai patampa priešingo poliarumo dviem įtampom, žemės atžvilgiu, kurias ir pavadina pazėm.
Žodžiu, jei iš Lietuvos nusiveši vienpazę elektrinę plytką in Ameriką, tai tenai turėsi jungti tarp pazių. Pas norvegus irgi kažkaip panašiai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 27, 17:05 |
|
|
|
SinsBird rašo: |
Na ir štai kaip viskas paprastai išsisprendė. Pasirodo, kad reikėjo tiesiog paklausti. |
Esi visiškai teisus . Aš klydau prisipažystu . Prieš daugiau nei 40 metų paviršutiniškai teko mokintis tuos trifazių pajungimus , sroves , skaičiavimus , lygtis - bet praktikoje taip ir nieprisireikė niekada . Kai sins birde atsakyma pamačiau pradėjau prisiminti kad čia kažkada jau matyti dalykėliai tik knygose ne kompiuteryje . Kai kuriuos pagrindus kaikuriose srityse praleidau ir neteko pasimokinti deka kgb , bet cia jau visai kita istorija  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 28, 10:04 |
|
|
|
Aš klydau |
Didžiausia tamystos klaida yra rašliavonė "rebusais", o jau forumiečiai turi atspėti tuos tavo rebusus. O jeigu forumiečiai neatspėja tavo "rebusų", tada dar pridedi, kad jie nieko nesupranta ...
SG rašo: |
Tavo žvilgsnis tau ir parodo, kur ir kas pagal tave neatitinka.
O man kaip atspėti, kas būtent tau užkliūna?
|
Jei jau nori atsakymo, tai konkretini iki kiek įmanoma ... ir tai dar, skirtingi žmonės gali skirtingai matyti ir suprasti, o iš to ir kyla nesusikalbėjimas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 28, 10:12 |
|
|
|
rammas rašo: |
Aš klydau |
Didžiausia tamystos klaida yra rašliavonė "rebusais", o jau forumiečiai turi atspėti tuos tavo rebusus. O jeigu forumiečiai neatspėja tavo "rebusų", tada dar pridedi, kad jie nieko nesupranta ...
SG rašo: |
Tavo žvilgsnis tau ir parodo, kur ir kas pagal tave neatitinka.
O man kaip atspėti, kas būtent tau užkliūna?
|
Jei jau nori atsakymo, tai konkretini iki kiek įmanoma ... ir tai dar, skirtingi žmonės gali skirtingai matyti ir suprasti, o iš ir kyla nesusikalbėjimas. |
nu kaip matai kas supranta tą rebusą isprendė iškart . o tie visažiniai kurie nesupranta ir renkasi elektronikos forume - su savo atsakymais į mano klausimus tegul eina šikti ramai . ar dabar supratai ?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2025 08 29, 11:07 |
|
|
|
ar dabar supratai ?  |
Pirma gal pasitark, su DI ar kas prašo tavo paaiškinimų? Vis tik manyčiau, kad DI turi gebėjimus nustatyti, ar tamystai ne eilinis šizofrenijos priepuolis, kaip anąkart, kur biški lenkei, biški neaplenkei, tik šį kart žegnojaisi, kad nieko nejungei, nieko nesudeginai.
O gal vis tik biški jungei, biški nepajungei?
Tavos tos rašliavonės apie kažkokias neišmoktas lygtis irgi prie anos ligos požymių.
Pirmas dalykas - viena paprasta "lygtis", kad žvaigžde sujungtas simetriškas elektros vartotojas, sujungimo taške turi įtampą lygią nuliui. Todėl visi trifaziai elektros varikliai, transformatoriai sujungti žvaigžde, prie alietros jungiami keturgysliais kabeliais. Trys fazės ir PE į korpusą. Neutralės laidas nenaudojamas.
Antras dalykas. Nėra jokių dvifazių aliektras vartotojų. Yra vienfaziai arba trifaziai. Tau, kuris naudojasi ne gaminio instrukcija, o abstrakčiu internetiniu kamšalu, Marytė gali pūsti makroflex'us kad jo svarkė yra dvifazė, nes išnaudoja 400V įtampą.
Mari rašo: |
Dvifazis irenginys ishnaudoja 400V itampa tarp faziu, turiu tokia sena svarke. Jei sujungsiu laidus i viena tai ji neveiks. O cia tai tiesiog du laidai 230V |
Nei toje svarkėje kažkaip dvi fazės veikia, nei tenai pagal dvi sinusoides dvi srovės teka.
Trečias dalykas, kad Marytės eilinius makroflex'us ištaršyti, reikia žinoti, kad yra fazinės ir linijinės įtampos. Marytės svarkė yra paprasta vienfazis aliektras prietaisas, kuris ant Lietuvos jungiamas prie linijinės įtampos. Kažkur pramonėje yra naudojama, fazinė įtampa apie 400V, o linijinė - 600V. |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|