|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 28, 16:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » PK spartinimas ir modifikavimas » Ultragarsinio ryšio blokavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Ultragarsinio ryšio blokavimas |
Parašytas: 2024 06 11, 13:19 |
|
|
|
Suveikia sąlyginis refleksas - tai jau yra pavykę ir patiko.
Norint to išvengti - reikėtų pasirūpinti, kad nepatiktų arba bent jau nepavyktų.
Geriausia - kad ir nepavyktų, ir stipriai nepatiktų. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 08 12, 10:09 |
|
|
|
SG rašo: |
Suveikia sąlyginis refleksas - tai jau yra pavykę ir patiko.
Norint to išvengti - reikėtų pasirūpinti, kad nepatiktų arba bent jau nepavyktų.
Geriausia - kad ir nepavyktų, ir stipriai nepatiktų. |
Kaip padaryti, kad nepatiktų? Perku kokią tai prekę internetu, pastebiu, kad ji keistais keliais vežama.
Priimsiu - turėsiu sugadintą prekę
Atsisakysiu - turėsiu prarastą laiką ir nepateisintus lūkesčius.
Nieko nepirksiu - kiek pratrauksiu.
Viesais atvejais dulkintojas gaus malonumą ir honorarą.
Hašekas rašė, kaip policininkų vadas naują šunį įsigijo ir liepė atvesti bomžą šuns gebėjimų patikrinimui. Surado miške, išbandė šunį. Vėliau paaiškėjo, kad tai deputatas buvo į mišką nuvykęs pailsėti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 08 12, 12:06 |
|
|
|
str rašo: |
Kaip padaryti, kad nepatiktų? |
Sugalvoti.
Visada labai sveika žinoti - kas būtent mums trukdo gyventi.
Supratus situacijos esmę, galima priimti racionalų ir pagrįstą sprendimą.
Jei problemos su paslaugos tiekėju - galima pakeisti tiekėją. Šiai dienai beveik viskam yra alternatyvų.
Citata: |
Perku kokią tai prekę internetu, pastebiu, kad ji keistais keliais vežama.
Priimsiu - turėsiu sugadintą prekę |
Sunku ką nors protingai patarti, nežinant situacijos.
Viesais atvejais dulkintojas gaus malonumą ir honorarą. |
Tai vistik aišku, kas dėl visko kaltas? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 08 15, 10:58 |
|
|
|
Tai vistik aišku, kas dėl visko kaltas? |
Savaime suprantama, kad aš. Manyje įžvelgia grėsmę, mane ir dulkina. Pakartosiu nuorodą.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Behavioral_immune_system
Jau keletą metų ieškau internetuose neurologo/imunologo, teisinės, socialinės pagalbos. Bet neišgirsta mano pagalbos šauksmo.
O visokie įtakotukai forume ateina nekviesti, sėkmingai pažemina, išjuokia, kriminalinį foną sukuria. Ir nesiskundžia, kad trūksta profesionalumo, laiko ar pinigų.
Kodėl? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 08 15, 16:11 |
|
|
|
Manyje įžvelgia grėsmę, mane ir dulkina. |
Dėl grėsmės - abejoju.
Gal kaip tik įžvelgia grėsmės trūkumą ir nebaudžiamumo galimybę?
Jau keletą metų ieškau internetuose neurologo/imunologo, teisinės, socialinės pagalbos. Bet neišgirsta mano pagalbos šauksmo. |
Tikėtina, kad įtakotukai arba neturi reikiamų gebėjimų šiose srityse, arba motyvacijos tuo užsiimti.
O visokie įtakotukai forume ateina nekviesti, sėkmingai pažemina, išjuokia, kriminalinį foną sukuria. Ir nesiskundžia, kad trūksta profesionalumo, laiko ar pinigų.
Kodėl? |
Jie tai geba ir tokiems veiksmams jiems nereikia didelių pastangų, + 0 atsakomybės.
Pvz., Zamolskis mane vadina mulkiu bei kvailiu beviltišku. Ir ką, pats protingesnis nuo to tampa?
Paskaitykite komentarus delfi ar fb - ten marios visažinių - "žinančių" viską apie viską ir ypač - kas ką turėtų daryti.
Kas dėl manęs - gyvenime teko susidurti su nemenku kiekiu ne visai paprastų situacijų, ir kartais pavykdavo iš to išplaukti bent jau patenkinamai. Plius - jaučiu kitame laido gale esant žilą plauką ir gana aštrų protą, kuris kartais atsiremia į vienus ar kitus klausimus.
Tai aš tiesiog kaip multimetras parodau - kaip man atrodo situacija iš šalies. Esu tik žmogus, ribotų galimybių bei riboto suvokimo ir galiu klysti - bet tas šališkas požiūris kartais gali būti visai naudingas. Taigi, ką šiek tiek sugebu - tą ir darau.
Jei atsibodau ir esu nereikalingas - galite atviru tekstu man taip ir pasakyti. Variantų ką veikti ir be to yra daugiau nei pakankamai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 10 12, 20:28 |
|
|
|
Pabūsiu dar pajuokos objektu, su viltimi, kad kas nors ir naudingų patarimų duos. Kaip jau rašiau anksčiau, planšetėje buvo įjungtas skrydžio režimas ir joje neįdėta kortelė. Taigi, planšetė neturėjo nieko skleisti.
Socrates rašo: |
gnt rašo: |
nėra atsakymo, nes nėra ten pas tave jokio ultragarso
užekranavai antenas, todėl planšetės siūstuvas dirba maksimaliu galingumu bandydamas užmegzti ryšį su bazine stotimi o ir pačios antenos grandinė išsiderino jei ją kokia folija apvyniojai ir gaunasi, kad siūstuvas dirba maksimaliu galingumu ant išderintos apkrovos - iš čia ir įvairūs į garso traktą pralendantys triukšmai, o ne mistinis ultragarsas |
As manau taip pat. Uzekranavo, kad nespinduliuotu, bet dabar turbut viskas eina per kampus ir ekrana paciam i veida.
|
Bet gal jūs ir teisūs, kad triukšmai įraše ne nuo ultragarso.
Pagaliau leido įkelti įrašą. Jei neatsiranda norinčių ginti mane, gal atsiras norinčių ginti bites. Matuoju prie avilio, 3m nuo upės lygio. AD8307 įėjime prijungta 1mm 50cm antena. Išėjime iki 0,8V. https://m.youtube.com/watch?v=7MdoCd4ksd4
Iš kur, kokiu tikslu toks signalas upės slėnyje. Jis gi į priešingą šlaitą atsimuša. Vieta apytikslė. https://www.google.com/maps/@54.3063083,24.7332147,19z/data=!3m1!1e3 |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 10 12, 21:00 |
|
|
|
Iš kur, kokiu tikslu toks signalas upės slėnyje. |
1978 metais gyvenau Kaune, ZHaliakalnyje. Pasidariau stiprintuva. Na fonas ...50Hz. Ko ash ten nedariau pagal visokias metodikas. Ir pazhiurejau kad mases laidai nedarytu kilpu ir maitiaka visa ishtyrinejau.
Bjaurus 50Hz fonas.
Karta fonas dingo. Giliai nakti.... Dingo shvaru grazhu.
Ryte vel atsirado.
Paskui man daejo, kad fonas atsiranda nes pas mane per grotuvo laidus patenka Azhuolyno TV analoginiu siustuvu signalas, ji detektuoja ir problemos. Pora mazhu kondiku viska ishsprende.
Dabar prisigalvotume, kad Sovietai shvitina mus radio bangomis ir bando numarinti? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 10 13, 12:59 |
|
|
|
planšetėje buvo įjungtas skrydžio režimas ir joje neįdėta kortelė. Taigi, planšetė neturėjo nieko skleisti. |
Ne visai taip. Įjungus skrydžio režimą, išjungtas lieka tik GSM modulis.
BT, WiFi ir NFC modulius galima įjungti rankiniu būdu, taip pat ir skrydžio režime.
Dar turime planšetės ekraną - kuris pats iš savęs yra didelė antena ir labai apčiuopiamai teršia eterį.
Jei planšetė buvo "ekranuota" - tai galėjo sukurti papildomus kelius pašaliniams signalams iki mikrofono ar jo stiprintuvo.
Bet gal jūs ir teisūs, kad triukšmai įraše ne nuo ultragarso. |
Nepanašu man čia į ultragarsą. Nesakau, kad jo ten nėra - bet tai, ką girdžiu fone - ne ultragarsas.
Va čia žmogus irgi gauna visai panašių garsų:
https://m.youtube.com/watch?v=IZFkkatKYss
https://m.youtube.com/watch?v=aCzboDhrxow
AD8307 įėjime prijungta 1mm 50cm antena. Išėjime iki 0,8V. |
Kas per AD8307?
Iš kur atsirado, kaip "aprengtas", užmaitintas ir pajungtas?
Schema - su garsiakalbiu ar be?
Jų pasitaiko ir padirbtų:
https://m.youtube.com/shorts/flO2t52zu2Q
Iš kur, kokiu tikslu toks signalas upės slėnyje. |
Ar RF spinduliuotės matavimo prietaisui buvo atliktas kalibravimas?
Jei buvo - kaip?
Kaip ir minėjau - reikėtų daugiau detalių apie patį matavimo prietaisą.
Ar patraukus nuo jo planšetę ir kitus elektroninius prietaisus virš 10m atstumu vis dar rodo tą patį?
Kiek mačiau ir girdėjau vaizdo siužete - prietaiso rodmenys ir "navodkės" akivaizdžiai koreliuoja.
Panašu, kad tas pats triukšmų šaltinis veikia ir garso takelį, ir į matavimo skalės rodyklę.
Ką tas pats AD8307 duoda kitoje vietoje - pvz. už kelių km, toliau nuo civilizacijos?
Va čia žmogus irgi apie 0.9V fono gauna išėjime
https://m.youtube.com/watch?v=ojiyiG3wS6E |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 10 14, 21:00 |
|
|
|
[Kas per AD8307?
Iš kur atsirado, kaip "aprengtas", užmaitintas ir pajungtas?
Schema - su garsiakalbiu ar be? |
Nereikia kvailu laikyti, kad nemačiau ar įjungtas wifi ar bluetooch.
Atsiprašau, kad iš karto dėl garso nepaminėjau. Jis iš V/F keitiklio LM331, per telefono ausinę. Tam, kad trumpus RF impulsus pastebėti, kurių rodyklinis indikatorius neparodytų.
Maitinimas 12 baterija, 7809 ir 5V stabilzatorius pačiame modulyje.
Tikrinau oscilografu, voltmetru ir lyg iš x1-49 išluptu 0-70 dB ateniuatorium ( šiame forume pirktu ) . Viskas labai tvarkingai 1 db 25mV, 10dB 250mV.
Įkėliau kitą video, kurio anksčiau neleido įkelti, kai kitoj temoj rašiau.
Įdomus sutapimai, ta spinduliuotė atsirado pernai rudenį, kai užsakiau žemės matavimus ir kuriam laikui buvo dingusi kaip tlk tą dieną po pusmečio, kai RC patvirtino matavimus.
Ir dabar jos naktimis nebūna, atsiranda po pietų, po vidurnakčio dingsta.
https://m.youtube.com/watch?v=8dF1CJWHMro
Norėjau parodyti, kad miške, kur artimiausia gyvenama sodyba už 1km, artimiausias bokštas už 10km AD8307 išėjime rodo beveik tiek, kiek priartinus telefoną blogo ryšio zonoje. Ne tik telefoną, LAN laidą priartinus muša dar daugiau, nors modemas net neįjungtas.
Kokia tos spinduliuotės kilmė gali būti? Pas mane viskas išjungta, elektros linija už 100m tik kartais lankomame name baigiasi. |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 10 15, 10:12 |
|
|
|
Panašu, kad antena nėra optimaliai suderinta tam signalui, jei UTP kabeliukas turi tokią teigiamą įtaką.
Paėmus pvz. 3m ilgio laidą, prijungus jį kaip anteną ir karpant po gabaliuką - manau, kad būtų galima priimti kur kas aukštesnio lygio signalą.
Su gerai suderinta antena jau ir kryptį, ir dažnį bus nesudėtinga nustatyti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 11 04, 19:19 |
|
|
|
Nežinau kaip lietuviškai būtų I bez tebya khudo bedno zhili. Podrezat' na vzlete. Podmetki na khodu rezali. Bet tai geriausiai nusako, ką patiriu paskutiniais metais.
Kuo skiriasi mano nesėkmių organizatoriai nuo šiame straipsnyje aprašytų? Autorius pasako tai, ko kiti nedrįso pasakyti.
Tikroji genocido baimė slypi mūsų ir mūsų persekiotojų panašume, o ne skirtumuose. |
https://courrier.jp/news/archives/380820/?utm_source=daily+item+announce&utm_medium=email&utm_content=post-380820&utm_campaign=2024-11-03-14175&courrier_mail_session_id=14175
Panašu, kad antena nėra optimaliai suderinta tam signalui,..
Su gerai suderinta antena jau ir kryptį, ir dažnį bus nesudėtinga nustatyti. |
Kaip pamatuosi, jei pastoviai kinta signalo lygis. Tuo labiau, kad nepavyksta matavimo įrangos nupirkti. (Galima būtų poveikio pasekmes matuoti, bet vėlgi, negaliu nupirkti modulių miogramai, kardiogramai užrašyti. Rašiau apie tai temoje Kompensacija už technologijų klaidas. Net paciento monitorių čia forume niekas nepasiūlė, kai skelbiausi kad perku).Jei tai daroma piktybiškai, net gera įranga nepadės. (Kai matavo gretimą gretimą sklypą, viską padarė per kelias valandas. O pas mane teko tris kartus važiuoti, tai veikia, tai neveikia gps.)
Kaip jūroje, taip pat galima ir su radijo bangom ar ultragarsu padaryti
https://m.youtube.com/watch?v=9cQdOIpw3mA
Kai nieko pakeisti negali, belieka juoktis.
Inkvizitorių aistra deginti niekur nedingo, o malkos pabrango. Tenka naudotis naujom technologijom.
Kokia paslauga ateityje bus populiaresnė norint ką nors iškepti? Užsisakyti droną kad malkų atskraidintų ar kad radijo bangas pasiųstų taip, kad jos ant šašlyko susisumuotų.
Ir visai rimtas klausimas. Kas tai per reiškinys, kai lauke jaučiamas iškvarcuotos palatos kvapas. Niekada anksčiau to nebuvo. Tai atsirado po to, kai už 100m negyvenamame name name buvo atvykęs autobusiukas ir dingo, kai čia įdėjau nuorodą su matuokiu prie avilio. Gal tai susiję? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 11 04, 19:49 |
|
|
|
Ne nu negalima atmesti tikimybės, jog vienam iš milijono fatališkai nesiseka. Gal veikėjas biški toks, gal biškį anoks, bet tai nebūtinai vienintelis faktorius. Dar klausimas kokie patys taptumėte, kai jo didenybė likimas prieš jus totaliai nusiteikęs
str> aš nejuokavau kai sakiau jog reikia pasitikrinti likimą. Kai pasibaigia racionalūs argumentai, tada reikia tikrinti iracionalius (šį principą šimtą tūkstantį kartų pritaikiau savo racionalioje profesijoje). Jūs čia visi galit kritiškai vertinti ar juoktis - jūsų nuomonė yra nulis kai patys nesate išimtis viena iš milijono. |
|
Paskutinį kartą redagavo Badas, 2024 11 04, 21:50. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 11 04, 21:13 |
|
|
|
negalima atmesti tikimybės |
būtent: kad ir kiek toli mes jaučiamės pažengę technikoje, matematikoje, tačiau kai kurios kasdienybės sritys vakarietiškoje civilizacijose šiuo metu nei kiek toliau nei prieš tūkstantį metų pažengusios.
Dar yra toks posakis "velnio apsėstas" apibūdinantis žmogų, kuris kad ir geriausių ketinimų vedamas pridaro bėdos. Šiek tiek pabendravus galima tokius identifikuoti. Ir šalintis kuo efektyviau. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 11 05, 14:10 |
|
|
|
nepavyksta matavimo įrangos nupirkti. (Galima būtų poveikio pasekmes matuoti, bet vėlgi, negaliu nupirkti modulių miogramai, kardiogramai užrašyti. Rašiau apie tai temoje Kompensacija už technologijų klaidas. Net paciento monitorių čia forume niekas nepasiūlė, kai skelbiausi kad perku). |
Klausimas - ar daug čia tokios įrangos turinčių. Spėju, kad ne labai.
Galima www.vabolis.lt pakalbinti - pas jį visokios egzotikos kartais užveža, bet ji gali būti ir neveikianti.
Kai matavo gretimą gretimą sklypą, viską padarė per kelias valandas. O pas mane teko tris kartus važiuoti, tai veikia, tai neveikia gps. |
Duobėse tarp miškų tokių niuansų gali pasitaikyti. Nuo įrangos bei žmogaus su ta įranga dirbančio tai irgi priklauso. Jei matininkas ima $ už atliktą darbą - jam tikrai neapsimoka kelis kartus važinėti.
Kas tai per reiškinys, kai lauke jaučiamas iškvarcuotos palatos kvapas. Niekada anksčiau to nebuvo. Tai atsirado po to, kai už 100m negyvenamame name name buvo atvykęs autobusiukas ir dingo, kai čia įdėjau nuorodą su matuokiu prie avilio. Gal tai susiję? |
Tai yra ozono kvapas. Labai gali būti, kad tame name užsiveisė grybelio / pelėsio, todėl pastatė ozonavimo aparatą tenai, kad nekviestas gyvybės formas bei pašalinius kvapus išnaikintų. Po kurio laiko nustojo ozonuoti, kai viską išnaikino - tai ir kvapas dingo. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2024 11 07, 21:27 |
|
|
|
Tai yra ozono kvapas. Labai gali būti, kad tame name užsiveisė grybelio / pelėsio, todėl pastatė ozonavimo aparatą tenai, . |
Taip, tai panašu į ozoną. Bet mažai tikėtina, kad nuo kaimynų atpūtė. Nes stipriausiai jausdavosi pas mane, nors niekas neįjungta. Man tai liko nepaaiškinama.
Tuo labiau, kad kaimynai sakė, bijom gaisro, išvažiuodami visada išjungiam elektrą, kai prieš tris metus prašiau leisti elektrą pasijungti.
Prie Kauno halės gyvenęs bendradarbis pasakojo, kad kai pastatė tv bokštus, ten buvo galima su laido galu lemputę uždegti. Bet paskui sutvarkė. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|