Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 18, 19:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
taigi drėgmė ne prie ko - tiesiog kinietiškas šlamštas
O man visvien įdomu kodėl nustojo veikti. Ką ten įmanoma blogai padaryti? Gi viskas paprasta kaip degtukų dėžutė, praktiškai nėra kam gesti, nebent pati relė. Ir kaip jau žinom, ne korozijoj problema.
Badai, o kokia ta relė turi būti, kad komutuodama vatų eilės vieną šviestuvą, sugestų, kaip čia sako - susivirintų kontaktai? Seniau, iki LED šviestuvų, 16A relės, kurios būdavo ir foto relėse ir krutesio jutikliuose, junginėdavo 3-5 droselinius lium. šviestuvus su 2x36W lempomis, aišku, neilgai, bet ilgiau nei mėn.
Va, paprasta, patikima, bet didesnė už degtukų dėžutę foto relė.
https://www.sklep.elpin.pl/img/5887/awz-30-automat-zmierzchowy-fif
Yra pigesnis jos variantas, maitinimas be transformatoriaus.
Dar vienas dalykas, kad tame pačiame moduliuke, yra kartu sudėta foto ir judesio jutikliai ir abu valdo tą pačią relę. Jei relė sugestų, šviestuvas aplamai į judesį nebereaguotų, o dabar, jei teisingai suprantu, bereikalingai reaguoja į judėjimą dienos metu.
O man visvien įdomu kodėl nustojo veikti. Ką ten įmanoma blogai padaryti? Gi viskas paprasta kaip degtukų dėžutė, praktiškai nėra kam gesti, nebent pati relė.
buvau atsidaręs, manau, kad pats judesio daviklis nekokybiškas, "prakiūra" laikui bėgant ir valdymo schemai duoda melagingą signalą, tarsi kažkas pastoviai judėtų jo matymo lauke
jis bekorpusinis, užlipdytas tiesiai ant platos, jokių užrašų
elektromechaninės relės ten nebuvo, patį šviestuvą jįungdavo/išjungdavo simistorius
O man visvien įdomu kodėl nustojo veikti. Ką ten įmanoma blogai padaryti? Gi viskas paprasta kaip degtukų dėžutė, praktiškai nėra kam gesti, nebent pati relė.
buvau atsidaręs, manau, kad pats judesio daviklis nekokybiškas, "prakiūra" laikui bėgant ir valdymo schemai duoda melagingą signalą, tarsi kažkas pastoviai judėtų jo matymo lauke
jis bekorpusinis, užlipdytas tiesiai ant platos, jokių užrašų
elektromechaninės relės ten nebuvo, patį šviestuvą jįungdavo/išjungdavo simistorius
jeigu judesio daviklis sugedo, tai vistiek turėtų neleisti įsijungti, kada šviesu?
jeigu judesio daviklis sugedo, tai vistiek turėtų neleisti įsijungti, kada šviesu?
as kiek suprantu nuo nustatymu priklauso. ir krutejimo daviklis nepriklausomai jungia. ir sviesos nepriklausmai. bet galima ir kartu. bet tipo reikia priverstinai padaryt maksimaliai padeti. arba ten buna su 3 reguliatoriais. du jautrumui, o vienas keliu is anksto numatytu bukliu padetis. gal yra ir nereguluojamu - nezinau - mates tik su reguliavimais. arba moduliai atskirai isvis.
buna aplamai tik sviesos - be jokiu judesiu isvis va toki maciau jau su elektromechanine rele platoje. daba nepamenu - kontaktai neatrode "daug amperaziniai" - speju ne daugiau 2-5A eiles.
reles aplamai nesamone kai schema su "jautrumu" - buna kartais tokia bukle kai ant jautrumo slenkscio - ir tipo "jau beveik jungia" - bet kai rele apsikrauna "dar nepakankamai ijungia" ir zirzia suka histerezes nera. cia tokias matyt ir ikiso kitaicai sedevriuka elektronikos...
Dažnai, nusprogus šviestuvo judesio davikliui, montuoju tokius mikrobanginius. Dažniausiai jie telpa į šviestuvą net neišmontavus esamo (jei esamo nėra galimybių išmontuoti). Pvz. buvo nusprogęs šviestuvo mikrobanginis jutiklis (viename korpuse su lempos lizdu). Foto matosi prieš ir po: