|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 27, 06:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » Ebay ir kiti e-shopai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 19:35 |
|
|
|
Badas rašo: |
Mano tema labai siaura - siuntos paieška ir atsiėmimas, jokių finansinių reikalų.
Tu pats, akivaizdu, irgi siuntų negauni, problemų nesprendi, ir todėl nežinai ką sako paštas kai jam paskambina gavėjas . Tavo individualios visatos teoriniai dėsniai taipogi nedomina, mano visatoj paštas kitaip veikia. Bye |
Tau paaishkino, kad adresatams niekas siuntu neieshko. Jei papuolei ant geru darbuotoju, kurie taves nepasiunte nx, tai jau padarei ishvadas, kad tai tavo teises. Normaliame pashte tau lieptu dingti tolyn, o po to ateitu apsauga ar policija ishmestu ar pripaishytu smulku chuliganizma jei bandytum shakotis.
nera jokiu visatu yra istatymai.
Jei kazhkoks darbuotojas daro, ko neprivalo, tai jau padarei ishvadas, kad tai nauja norma.
Puiokus pavyzdys kaip ten gyvuna ileidzia i grazia vieta ir ka tas gyvunas po to daro.
SpeedPak siuntos kiek skaiciua neregistruotos, kodel pastas turi ju ieskot, jei jos neturi normalaus trakingo numerio. Artistas...
Aliexpress tai dvi siuntos dingo, grazhino uzh jas p
inigus o po 5 menesiu imete jas i pasto dezute irgi buvo ten kazkokie ilgi numeriai. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 20:13 |
|
|
|
Man niekas nieko nepaaiškino, man dalyviai išsakė asmenines subjektyvias nuomones
Jūs nežinot kaip yra iš tiesų, bet galvojat kad žinot, nes esate Visatos Dėsnių Kūrėjai . Aišku, savęs taip nevadinate, bet šnekate taip lyg tokie būtumėte. Savo asmenines iš voratinklio iščiaudėtas mintis jūs laikote objektyvia realybe, todėl nėra net teorinių šansų jog priimsite kažkokią ten dar objektyvesnę objektyvybę. Visatos dievas juk neklysta, tai net teoriškai neįmanoma
Kitais žodžiais tariant, abu gyvenate savo pasakų pasaulyje, bet aš ir paštas negyvename jūsų pasakoje. Na tai kas belieka, linkiu saldžių sapnu, labanakt |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 20:47 |
|
|
|
Aš domiuosi ar iš vieno tracking numerio galima gauti kitą. |
Kažkada siuntas su ilgais numeriais sekdavau čia, ir ten būdavo, kad rodydavo ir trumpus standartinius numerius. Ar dabar tas veikia - nežinau, seniai gavau siuntas su ilgaisiais numeriais. |
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 21:06 |
|
|
|
Tu pats, akivaizdu, irgi siuntų negauni, problemų nesprendi, ir todėl nežinai ką sako paštas kai jam paskambina gavėjas |
šiaip jau senokai esu Ali "Diamond member"
visas problemas sprendžiu Ali disputų pagalba
o kad sužinot ką sako paštas - į jį eit nėra reikalo, užtenka paskaityti taisykles LR pašto puslapyje
ten tau specialiai boldu paštas parašė, kas gali pareikšti pretenzijas dėl pradingusios siuntos
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 21:10 |
|
|
|
hencia rašo: |
Kažkada siuntas su ilgais numeriais sekdavau čia, ir ten būdavo, kad rodydavo ir trumpus standartinius numerius. Ar dabar tas veikia - nežinau, seniai gavau siuntas su ilgaisiais numeriais. |
Deja, mano siuntos šitas neranda. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 21:18 |
|
|
|
gnt rašo: |
šiaip jau senokai esu Ali "Diamond member"
visas problemas sprendžiu Ali disputų pagalba
o kad sužinot ką sako paštas - į jį eit nėra reikalo, užtenka paskaityti taisykles LR pašto puslapyje
ten tau specialiai boldu paštas parašė, kas gali pareikšti pretenzijas dėl pradingusios siuntos
|
Aš irgi "Diamond member". Tai bent problema, kaip dabar pasimatuosim pas kurį ilgesnis labiau blizga
Disputus aš irgi išprendžiu, bet šiuo atveju man reikia ne refundo, o prekės.
Ką rašo paštas - manes irgi nejaudina, nes mano visatoje paštas veikia kitaip, nei pašto taisykles tavo visatoje. Juk yra skirtumas tarp "skaityti" ir "daryti"? . Tu ten skaitai, o aš darau. Tu man pasakoji apie teorija, aš pasakoju apie praktiką. Šiuo atveju problema kitur, ne siuntėjo ir gavėjo statuse, bet smulkiau neaiškinsiu, nes tavo vidinė intencija - ne padėti, o pribezdėti. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 21:42 |
|
|
|
bet šiuo atveju man reikia ne refundo, o prekės. |
Jei ne kokia vagiama, tai gausi, tik neaishku kada. Ir Vokietijoje buvo kad gavau po pusmecio |
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2023 06 28, 21:49 |
|
|
|
Mari rašo: |
Jei ne kokia vagiama, tai gausi, tik neaishku kada. Ir Vokietijoje buvo kad gavau po pusmecio |
Nevagiama, bet pakuotė nemaža ir sunki, o deklaracijoj velniai žino kas užrašyta (kinai šitą moka).
Gal gausiu, o gal ir negausiu. Esu turėjęs abu variantus... Na ne pasaulio pabaiga, tiesiog būtų apmaudu. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 26, 17:28 |
|
|
|
Pirmą kartą gavau eBay siuntą iš nees ir nekinijos, kuriai nereikėjo mokėti dvigubo PVM . IOSS numeris buvo parašytas CN22 deklaracijoje, nors aišku svarbu ne deklaracija, o tai, kad numeris buvo įvestas į elektroninę sistemą. Tas skaičius būna pateiktas eBay pardavimo dokumentuose, tad pardavėjo valioje bbdėti arba pareikalauti kad siunčiant numeris būtų įvestas į sistemą.
Aš manau, kad atsipūtę siuntėjai turbūt nė nežino kas yra IOSS ir nenori žinoti, o jeigu žino, tai jų neliečia ir ne jų problema apskritai. Todėl ateity ką nors pirkdamas pamėginsiu prisegti žinutę pardavėjui su paaiškinimu kas yra IOSS ir kodėl man jo reikia, ir kodėl jis bus blogas berniukas jeigu dėl jo tinginystės turėsiu mokėti dvigubai. Gal suveiks? Atsakymas bus negreitai, nes stengiuosi iš JAV ir UK nieko nepirkti. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 26, 18:02 |
|
|
|
Niekaip to numerio paprastas pardavėjas kuris parduoda dvi tris prekes negaus, nes tai sudėtinga procedūra kuri atliekama per tarpininkus kurie sumoka PVM Europos sąjungai prieš tai jį įkišę į prekės kainą.
Nereikia pirkti iš pavienių trečiųjų šalių pardavėjų, jei nenori galvos skausmo. |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 26, 18:24 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
Niekaip to numerio paprastas pardavėjas kuris parduoda dvi tris prekes negaus, nes tai sudėtinga procedūra kuri atliekama per tarpininkus kurie sumoka PVM Europos sąjungai prieš tai jį įkišę į prekės kainą.
Nereikia pirkti iš pavienių trečiųjų šalių pardavėjų, jei nenori galvos skausmo. |
Turbūt turi omeny privačius pardavėjus, kurie privačiai parduoda. Ebay platformoje kitaip, eBay beveik viską padaro už pardavėją: ir mokesčius nuskaičiuoja, ir IOSS numeriuką išduoda. Žinau kad išduoda: pardavėjas prie siuntos dar pridėjo (turbūt iš nežinojimo) pardavimo dokumentą, kuris skirtas pardavėjui, o ne pirkėjui. Žinau viską, ką žino pardavėjas . Tiesa sakant, ten nėra nieko ko ir taip nežinočiau, nes lygiai tokius pačius duomenis gaunu pirkėjo invoice.
Vienintelis dalykas ko negali padaryti eBay - perduoti IOSS numerį vežėjui, tą turi padaryti siuntėjas asmeniškai. Padiktuoti paštininkei numeriuką - tikrai nėra sudėtinga procedūra. Nebent paštininkė gūdžioje JAV gilumoje irgi nežinos apie IOSS, kas nėra visai neįmanoma |
|
Paskutinį kartą redagavo Badas, 2024 07 26, 18:26. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 26, 18:24 |
|
|
|
Citata: |
"Todėl ateity ką nors pirkdamas pamėginsiu prisegti žinutę pardavėjui su paaiškinimu kas yra IOSS" |
Pardavejo vietoje ash paprasyciau 50-100 euru uz ta papildoma varga.
Pats kaltas kad gyveni ES o ne pardavejas |
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 26, 18:29 |
|
|
|
Mari rašo: |
Citata: |
"Todėl ateity ką nors pirkdamas pamėginsiu prisegti žinutę pardavėjui su paaiškinimu kas yra IOSS" |
Pardavejo vietoje ash paprasyciau 50-100 euru uz ta papildoma varga.
Pats kaltas kad gyveni ES o ne pardavejas |
Dar parašyk ką darytum prezidento vietoje. Bet tu nebūsi nei prezidentas, nei pardavėjas, todėl tavo žodžius nusineša vėjas.
Normaliam pardavėjui rūpi, kad pirkėjui būtų gerai, kad pirkėjas sugrįžtų ir pirktų dar. Nes jeigu pirkėjas negrįš, tai pardavėjo vaikučiai neturės ko valgyti |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 27, 08:04 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
Turbūt turi omeny privačius pardavėjus, kurie privačiai parduoda. Ebay platformoje kitaip, eBay beveik viską padaro už pardavėją: ir mokesčius nuskaičiuoja, ir IOSS numeriuką išduoda. Žinau kad išduoda: pardavėjas prie siuntos dar pridėjo (turbūt iš nežinojimo) pardavimo dokumentą, kuris skirtas pardavėjui, o ne pirkėjui. Žinau viską, ką žino pardavėjas . Tiesa sakant, ten nėra nieko ko ir taip nežinočiau, nes lygiai tokius pačius duomenis gaunu pirkėjo invoice.
Vienintelis dalykas ko negali padaryti eBay - perduoti IOSS numerį vežėjui, tą turi padaryti siuntėjas asmeniškai. Padiktuoti paštininkei numeriuką - tikrai nėra sudėtinga procedūra. Nebent paštininkė gūdžioje JAV gilumoje irgi nežinos apie IOSS, kas nėra visai neįmanoma |
padiktuoti paštininkei numeriuką...nusigyvenom |
|
|
|
|
|
|
Ebay ir kiti e-shopai |
Parašytas: 2024 07 27, 11:52 |
|
|
|
Ką tik gavau kitą eBay siuntą iš kitos šalies. Ir vėl be dvigubo PVM. Kažkas naujo |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|