|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 16, 09:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Sveiki, esu dar zalias, bet labai noriu ismokti :)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
Sveiki, esu dar zalias, bet labai noriu ismokti :) |
Parašytas: 2006 09 14, 12:34 |
|
|
|
Sveiki, dar nesu nieko dares su mikrokontroleriais, todel rasau cia. Viena diena internete pamaciau toki laikrodi laikrodiir uzsimaniau ir as pagaminti. Bet pamaciau kad cia reikia uzprogramuoti mikroshema PIC16F84A. Internete paskaites supratau kad geriau naudoti AVR mikrokontrolerius. Todel jusu klausiu ar imanoma toki laikroduka padaryti su AVR mikrokontroleriu ar butinai reikia daryti su PIC16F84A . Jei imanoma su AVR, tai gal pasiulysit pradziai kanors paprastesnio(maciau schemu archyve yra aprasymas kaip su ledais kanors daryti) kazka panasaus i mirksiuka Ir gal galit duot kelis patarimus ko nereiketu daryti, kad nesudeginciau kompo:D
P.S. Nepykit jei klausimas pasirodys durnas, kartais ir taip paklausiu |
|
_________________ As geriu, tu geri mes abu labai geri |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 14, 14:45 |
|
|
|
pirma pasidaryk programatorių, paskui pabandyk kokią programikę parašyt, paskui jau darykis laikrodį, o ar AVR`as ar PIC tai jie visi gali tokius dalykus išspausti, tai nereikialauja sdaug resursų, ir plačios periferijos, be to, patariu naudoti AVR. tai pirma pasidaryk programatorių... Be to, nemanau, kad žalių skyriuja gautum normalios info apie mikrovaldikllius... Manau, kad čia tikamesnė vieta tokiam dalykui... na bet čia kaip kam... jei čia būtų šimtai tokių temų, tai jo tada netinka, bet dabar tai tegu būna... be to, kažkada ir aš čia parašiau prašydamas beveik identiškos pagalbos, tik tai buvo maždaug prieš 10 mėnesių, ir tada niekas man nesakė eik į žalių forumą... aa kaip čia dabar... be to sliper, pabandyk paieškot tos temos, ten daug naudngos info rasi, tik pamiršau kaip ji vadinosi... kažkas turėtųbūt panašaus į "bandau pirmą kart užsiprogramint mirkovaldiklį" |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 09:51 |
|
|
|
Sveiki, nelabai suprantu sitoje schemoj kur visu kondensatoriu pliusas o kur minusas, prie viena parodyta, o prie kitu ne.
Schema
Is anksto dekoju uz pagalba |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 10:09 |
|
|
|
sliper rašo: |
Sveiki, nelabai suprantu sitoje schemoj kur visu kondensatoriu pliusas o kur minusas, prie viena parodyta, o prie kitu ne.
Schema
Kondencatorius junkt gali betkaip,cia gi ne diodai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 10:11 |
|
|
|
KULKA rašo: |
sliper rašo: |
Schema
Kondencatorius junkt gali betkaip,cia gi ne diodai |
Aciu nezinojau, pamaciau ant kondensatoriaus minusa nupiesta, tai galvoju turi reiksme... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 10:15 |
|
|
|
KULKA, neapgaudinek zmoniu!
Buna kondensatoriu, kur poliariskumas neturi itakos, o buna ir kur turi pliusa bei minusa.
Toje schemoje vienas kondensatorius yra elektrolitinis (turi piusa ir minusa). Siaip jis ten nera butinas, bet geriau idek. Paprastai ant kondensatoriaus buna pazymetas minusas (bruksnys ar minusiukai sone prie kojeles). |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 10:30 |
|
|
|
Aidas rašo: |
Buna kondensatoriu, kur poliariskumas neturi itakos, o buna ir kur turi pliusa bei minusa.
Toje schemoje vienas kondensatorius yra elektrolitinis (turi piusa ir minusa). Siaip jis ten nera butinas, bet geriau idek. Paprastai ant kondensatoriaus buna pazymetas minusas (bruksnys ar minusiukai sone prie kojeles). |
Tai as gal blogus kondensatorius nusipirkau, nes pirkau tokius:
http://www.ormix.riga.lv/Products/capacitor.jpg
Kondensatorius 10uF 100V ant ju yra nupiestas minusas(tiksliau ju daug:) ).
Nejaugi dabar teks kitokius pirkt? Neturesiu ka veikt visa diena siandien
O ta kur tu sakai nebutina tai pirkau 22uF, nes 20uF sake neturi, ar tiks?? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 11:12 |
|
|
|
Aidas rašo: |
Velnias sito nezinojau,sori sliper |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 09 17, 22:59 |
|
|
|
Ir dar vienas klausimas:
Darausi programtoriu ir bandysiu isbandyti siam straipsnelyje parasyta info ... Bet kai darausi programatoriu ten nupiesta kad reikia paduoti atskira maitinima 5V, o siam skirelyje parasyta kaip prijungti Atmega16 mikrovaldikli ir ten tai pat parodytas atskiras maitinimas. Klausimas: tai ar reikia dvieju maitinimu ar tiesiog vieno, nes vistiek viskas susijungia i viena kruva?? Ir jei galit atsakykit i anksciau mano iskelta klausima apie kondensatorius...
Aciu |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |