|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 23, 21:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Buitinė technika, apšvietimas » Užgęsta ir vėl užsidega halogenai.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Užgęsta ir vėl užsidega halogenai. |
Parašytas: 2021 09 01, 13:59 |
|
|
|
Virtuvėje turiu 9 halogenus, kurie sujungti po 3 vnt vienam transformatoriui. 10 metų viskas buvo gerai, o paskutiniu metu kažkiek laiko padegę halogenai išsijungia tomis grupėmis po 3, kaip ir yra sujungtos prie to paties transformatoriaus, ir po kurio laiko vėl įsijungia ir dega. Logikos nepagaunu, nes jie visos tos 3 grupės taip daro nevienodai. Kame gali būti problema? Transformatorius bandyti keisti į naujus? Kaip žinoti? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 14:34 |
|
|
|
vaidas2 rašo: |
Multimetrą turi, ar mums čia reikės burti kaip Vangai |
Neturiu. Galvoju, kaip išsisukti be elektriko. Halogenai- geri, 10 metų viskas veikė, niekas nekeista, tai aš ir galvoju, kad trasformatoriai pavargo. O kokie dar variantai gali būti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 15:02 |
|
|
|
Rolandas01 rašo: |
Neturiu. Galvoju, kaip išsisukti be elektriko. Halogenai- geri, 10 metų viskas veikė, niekas nekeista, tai aš ir galvoju, kad trasformatoriai pavargo. O kokie dar variantai gali būti. |
Tiesą pasakius nesuprantu kodėl čia kolegos taip reikalauja to multimetro. Jį ne tik turėti, bet ir naudoti reikia mokėti. Čia ir be multimetro aišku, kad čia kalti transformatoriai (tik jei tai elektroniniai transformatoriai), ir be jo aišku, kad transformatorius reikia keist. Kadangi halogenų era jau seniai praėjo tai tų transformatorių galima nusipirkti visai pigiai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 17:21 |
|
|
|
E. Elektrikas rašo: |
Tiesą pasakius nesuprantu kodėl čia kolegos taip reikalauja to multimetro. Jį ne tik turėti, bet ir naudoti reikia mokėti. Čia ir be multimetro aišku, kad čia kalti transformatoriai (tik jei tai elektroniniai transformatoriai), ir be jo aišku, kad transformatorius reikia keist. Kadangi halogenų era jau seniai praėjo tai tų transformatorių galima nusipirkti visai pigiai. |
Dėkui! Bandysiu po vieną keisti ir bus matyti. Taip, elektroniniai transformatoriai: Relco ICE 105 PFS TH (20-105W). Gal žinote kas tokiais prekiauja, kad nusupirkti tokius pačius? Jo, kaina apie 20 Eur turėtų būti aš taip galvoju. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 19:32 |
|
|
|
Jei su elektra nedraugaujate, tai nieko baisaus. Bet jei su matematika prastai
105W - tai yra 20W*5 ir dar 5W atsargoje.
Atsakymas - kabinti galima iki 5 lempučių 20W galingumo |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 19:33 |
|
|
|
t
Gerai. O tokio transformatoriaus užtenka 3 halogeninėms lemputėms po 20W? |
Na tas transformatorius yra 105W, o 3x20 yra 60 jei gerai skaičiuoju. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 01, 22:09 |
|
|
|
Aš tai tokiu atveju nebeinvestuočiau į neekonomišką sistemą su transformatoriais bei kaitrinėm halogenkėm ir keisčiau tas halogenkes į 230V LED'us. Pas mane jau virš 5 metų dar nė vienas LED'as neperdegė (Osram su GU10 lizdu)...
Palyginimui 9*20=180 W, kai LED'ai, skleidžiantys tiek pat šviesos - 9*5=45W |
|
|
|
|
|
|
Re: Užgęsta ir vėl užsidega halogenai. |
Parašytas: 2021 09 02, 06:20 |
|
|
|
Virtuvėje turiu 9 halogenus, kurie sujungti po 3 vnt vienam transformatoriui. 10 metų viskas buvo gerai, o paskutiniu metu kažkiek laiko padegę halogenai išsijungia tomis grupėmis po 3, kaip ir yra sujungtos prie to paties transformatoriaus, ir po kurio laiko vėl įsijungia ir dega. Logikos nepagaunu, nes jie visos tos 3 grupės taip daro nevienodai. Kame gali būti problema? Transformatorius bandyti keisti į naujus? Kaip žinoti? |
Manau kad pas tave kontakto nebuvimas (pavargo) grandineje ir bludina. |
|
_________________ Ponu daug o dirbti nera kam |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2021 09 03, 07:24 |
|
|
|
hencia rašo: |
Aš tai tokiu atveju nebeinvestuočiau į neekonomišką sistemą su transformatoriais bei kaitrinėm halogenkėm ir keisčiau tas halogenkes į 230V LED'us. Pas mane jau virš 5 metų dar nė vienas LED'as neperdegė (Osram su GU10 lizdu)...
Palyginimui 9*20=180 W, kai LED'ai, skleidžiantys tiek pat šviesos - 9*5=45W |
O pas mane LED,ai nelaiko.Miršta po pusmečio ar metų.Ilgiausiai laiko Livarno iš LIDL.OSRAM pusę metų ir kapiec. |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|