|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 09, 16:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reikalinga pagalba valdymu įtampa
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
 |
 |
Reikalinga pagalba valdymu įtampa |
Parašytas: 2020 12 30, 17:01 |
|
|
|
Sveiki Gerbiamieji,
Kad nebūtų komentarų tipo "koks autorius durnas" ir pan. iš karto rašau - elektroninio išsilavinimo neturiu - esu tik mėgėjas konstruoti. Žinoma, turiu ir nemažai išmanančių elektronikoje pažįstamų, tačiau nei vienas nesugebėjo man padėti. Belieka kreiptis tik į "protingųjų kurmių forumą". Na, įžangos pakaks. Problema, kurios sprendimo niekas dar man nepasufleravo:
Turiu mikroschemą, kuri valdosi įtampa nuo 0 iki 3,3V. Tipiniame sprendime išspęsta per įtampos daliklį (potenciometrą). Tokio pajungimo schemoje panaudoti negaliu.
Turiu kitą, naudojamą, kintamos pastovios įtampos šaltinį, kurio kitimo diapazonas yra 0,4-3,8V. Štai šia valdoma įtampa man reikia valdyti mikroschemą, kuriai reikia 0 -3,3V. Realiai, užtektu ir 0,1 -3,15V. Galvojau problemą išspęsiu elementariu įtampos dalikliu arba nuosekliai pajungtu diodu. Na, kad "nulį pritempti" Nesigauna a nei velnio. Jei pritempiu nulinę pusę, pabėga pliusinė pusė, t.y. nebeturiu 3 voltų.
Labai tikiuosi kolektyvo pagalbos. Schemos siųsti nenoriu, nes visi iš jos šaiposi. O ji realiai veikia (jau ne vieną įrenginį esu pagaminęs), tik, kad dabar sumąsčiau mikroschemą pajungti. O ten atskaitos taškas - nulinė įtampa.
Kaip sakoma - PLEASE HELP ME.
Laukiu Jūsų minčių.
JAUGARO |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Reikalinga pagalba valdymu įtampa |
Parašytas: 2020 12 30, 17:11 |
|
|
|
jaugaro rašo: |
... Schemos siųsti nenoriu, nes visi iš jos šaiposi. ...
|
Gaila. O čia taip visi tikėjosi schemą pamatyt
Šiaip tai nieko nesupratau kokias mikroschemas ir kur bandoma tampyti.
Gal man čia pilnatis taip veikia. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 17:28 |
|
|
|
Na, čia tiems, kam pilnatis.
Arklį reikia tampyti nuo nulio iki trijų lazdų. O turim 0,4 ir 3,8 lazdas.
Kaip arklio nemušt ir turėt mažiau lazdų rankoj. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 18:11 |
|
|
|
Tikrai įdomu. Potenco dėt neišeina, bet žadate panaudoti įtampos daliklį? Įdomu pamatyt schemą būtų, gal ten eina ir kitaip reikalą sutvarkyt. Galima statyt operacinį su +/- maitinimu arba ~U išlygint... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 18:28 |
|
|
|
Kiekvienam naujokui reikia aiškinti kad jo schema tikriausiai nėra kažkokia top secret, nes nu supraskit, paprastai iš jūsų nupasakojimo negalima nieko suprasti, o jau apie pagalbą nėra nė kalbos. Neturi schemos bent mikroschemos modelį nurodyk. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 18:49 |
|
|
|
Na, čia tiems, kam pilnatis.
Arklį reikia tampyti nuo nulio iki trijų lazdų. O turim 0,4 ir 3,8 lazdas.
Kaip arklio nemušt ir turėt mažiau lazdų rankoj. |
Manau kad reiktu turet kazkokiu pagrindu apie elektronika pavarcius laisvalaiky knygutes/ intika ir bus aiskiau apie ka forumieciai patars. Tada ir tie arkliai paklusnesni butu. O tai norima iskart sest ant arklio ir joti per kliutis. |
|
_________________ Ponu daug o dirbti nera kam |
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 19:06 |
|
|
|
Tai kad ištikro čia- nelabai kas aišku. Ir ta schema, ko gero, visai ne "mikro". O jei, bendrą "masę" (nulį), pastumt per tuos 0.4v.(tarp valdimo ir tos tavo schemos). Atskirt kokiu diodu ar stabilitronu... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 12 30, 19:46 |
|
|
|
Na štai.
Dabar lyg jau ir bendrauti galesime. O tai pas Jus tokia tvarka. Pradžioje pataršot, o vėliau jau rimta kalba būna.
Taigi - pati schema. Nieko čia stebūklingo nėra. Stovi generatorius, ir pagal jo dažnį nuimama pastovioji dedamoji. Valdoma schemoje Cx. Tai elementaraus talpumo matuoklio schema. Na, visi protingieji kurmiai ją žino. Išėjime turime pastovios įtampos kitimą. konkrečiu atveju nuo 0,4v iki 4,2v. Viršutinę ribą valdoma R4 pagalba. Kažkiek R4 pagalba valdoma ir apatinė įtampos riba. Tačiau apačią pastačius ties 0,1V, viršus lieka tik apie 2,6V. O man reikia minimum 3,15V. Štai ir visa melodija.
Schemutė naudojama FM imtuvuose. Aie juos, ir mano darbelius galite paskaityti mano bloge. Tai berods jau ketvirtas mano įsisavintas FM tiunerio variantas. Dabar kutenu šitą. Tiesiog užstrigau..
O šiame forume, tai kaip pas zekus - viskas labai rimta. Pradžioje išbandymas, o po to jau prasideda rimta šneka. Tikiuos, išbandymą praėjau.
Lauksiu rimtų pamastymų ir realios pagalbos.
https://drive.google.com/file/d/1GMJnR1UWthihV96m14fe9NKTTe79T99L/view?usp=sharing |
|
Paskutinį kartą redagavo jaugaro, 2021 01 01, 12:34. Redaguota 6 kartus(ų) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 12 30, 19:50 |
|
|
|
Atsakymas į mivaldis pastebėjimą. Diodas pritraukia prie nulio, tačiau numuša ir viršutinę ribą. Viršuje turiu tik 2,7V. O tai yra maža. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 12 30, 20:31 |
|
|
|
Atsakymas į mivaldis pastebėjimą. Diodas pritraukia prie nulio, tačiau numuša ir viršutinę ribą. Viršuje turiu tik 2,7V. O tai yra maža. |
Tikrai kažkaip galima padaryti su operaciniu stiprintuvu. Tikrai esu matęs tokių schemų. Tik nepavyksta surasti, nes nesugebu tinkamai paklaust Googlės nei angliškai nei rusiškai. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |