|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 10, 22:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Didelės lentyninės kolonėlės?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Didelės lentyninės kolonėlės? |
Parašytas: 2020 09 13, 14:20 |
|
|
|
Kažkaip kylant aparatūros lygiui, imu galvoti, kad esamos kolonkės tampa ta grandim, kuri tempia viską žemyn.
Esmė tokia, kad patalpa nedidelė ir nėra grindų ploto, kur būtų galima pastatyti grindines kolonėles. Taigi žvalgausi į peraugusias lentynines. Na maždaug vidutinio lauko monitorių dydžio. Išmatavimų ribos maždaug plotis 40cm, gylis 40-50cm, aukštis 70cm.
Būtų naudojamos muzikos klausymui, ne koncertams. Svarbu bendras toninis balansas ir "definition". Išvaizda dzin, kaip tik nesinori permokėt už dizainą.
Naujų kolonkių tokio formato nelabai yra, tai gal kažką matėt "vintažinio", ką vertėtų pasižiūrėti/pasiklausyti?
Biudžeto rėmų dar nesu nusistatęs, bet "dugne" yra kažkas iš serijos Tannoy 609 MKII už porą šimtų - viršuje PMC mažylės Twenty5.2 už arti 3k.
Pats darytis - tingiu, yra per daug projektų kitų, o ir neapsimoka. Nes jei jau daryti kažką, kas nelabai įdomu, tai labiau logiška tą laiką skirt pinigam uždirbti ten kur esi pro ir po to juos atiduot profesionalams gamintojams .
Sau |
|
Paskutinį kartą redagavo kwlw, 2020 09 17, 18:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 13, 18:18 |
|
|
|
Pagal gabaritus turbūt tinka Braun LS-100 arba 150. Jau keletą metų turiu ir kol kas keisti nesiruošiu |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 09 13, 18:37 |
|
|
|
lampavykas rašo: |
Pagal gabaritus turbūt tinka Braun LS-100 arba 150. Jau keletą metų turiu ir kol kas keisti nesiruošiu |
Kaip ponas įsivaizduojat tokias LS-150 stovinčias ant tumbačkės ar lentynoje? 35cm viršija patį maksimaliausią aukštį.
Aš galvoju apie kažka tokio tipo ir proporcijų kaip Yamaha NS1000, Kef Concerto ir pan.
Sau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 09 14, 11:27 |
|
|
|
LS120 jau įdomiau. Reti žvėriai mūsuose. Įdomu, ar yra juntamas kokybės skirtumas lyginant su manaisiais Dynaco A25 klonais. Nes Braun'as kaip ir irgi aukštesnės klasės HiFi, o ne HE. Paskaičiau, kad lyg ir Canton'ų neblogų pasitaiko, kur su stambesniais ŽD garsiakalbiais, bet vat, nelabai yra kur paklausyt, palygint. Nusipirksi iš lenkų, sumokėsi krūvą eurų, ir jei nepatiks, tai
Decisions decisions...
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 14, 11:59 |
|
|
|
LS-100 visada galima paklausyt pas mane, labai labai norint ir LS-120, nes kolega turi tokias užsisandėliavęs, tai reikėtų jį kažkaip pamotyvuot iš to sandėlio ištraukt.
Canton gerai, ypač senukai apvaliais kampais , bet motoras Braun žemadažnio žymiai stipresnis (rusai turėjo foto išardytų) ir jau nuo nedidelio garso ima dirbti. Canton kažkokiais stebuklais su mažais magnetukais tą savo žemadažnį garsiakalbį judina. Todėl mažu garsu su slabnu stiprintuvu man labiau tinka Braun. Kaina taip pat. Na, dabar jau užkils  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 14, 12:47 |
|
|
|
Ant spintos pas mane dulka Kirksaeter Monitor 100, jei domina, galiu paskolinti pasibandymui. Jei tiks ir patiks manau rasim kompromisą.
Pats dabar naudoju Sharp CP-501H, patobulintas ir ne, pagal nuotaika O tos visai smagios lentyninės simuliuoja ant spintos
https://www.hifiengine.com/manual_library/kirksaeter/monitor-series.shtml
1979 m. katalogas
p.s. subjektyviai lyginant su panašiom turėtom Canton, šitos labiau patiko dėl to ir užsiliko. |
|
_________________ Anyone (including your wife) can make just as fine
a tuner as Fisher...with the Fisher KM-60 StrataKit |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 14, 20:25 |
|
|
|
Osmis rašo: |
Ant spintos pas mane dulka Kirksaeter Monitor 100, jei domina, galiu paskolinti pasibandymui. Jei tiks ir patiks manau rasim kompromisą. |
Dėkui už pasiūlymą, pagalvosiu, kaip čia paorganizuot, neskubu. Esmė tame, kad man norisi taip, kad būtų iš esmės geriau, nei dabar, o ne "žemi gal ir įdomesni, bet aukštų lyg ir mažoka".
Sau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 09 16, 19:01 |
|
|
|
Egis64 rašo: |
"geriau, nei dabar"
o tai kokios dabar? |
Parašyta aukščiau, kad Dynaco A25 klonai. Turiu ir su SEAS ir su Scanspeak garsiakalbiais.
Sau |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 09 17, 11:26 |
|
|
|
Sorry, neįžvelgiau. Keistai platus kainų diapazonas pas tamstą (200-3k); yra pas mane nebrangios lentyninės trijuostės (~400), užbėgtum paklausyti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2020 09 17, 16:24 |
|
|
|
Sapnas rašo: |
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/living-audio-ce-5aii-50111941.html o kaip sitos? |
Plungė, kažkur ne ką arčiau nei Lenkija gaunasi .
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 17, 16:43 |
|
|
|
Egis64 rašo: |
Sorry, neįžvelgiau. Keistai platus kainų diapazonas pas tamstą (200-3k); yra pas mane nebrangios lentyninės trijuostės (~400), užbėgtum paklausyti? |
Kainų diapazonas yra platus, nes aš ne investuot noriu, o noriu įsigyti kažką, kas teiktų didesnį malonumą. Paradoksalu, bet mano patirtis rodo, kad kaina, dažniausiai su tuo niekaip nekoreliuoja. Greičiau priešingai, brangūs daiktai, dažnai pasirodo neproporcingai brangūs teikiamam malonumui, o koks nors vidutinis, kur jau nebe šlamštas - "prilimpa" kur kas labiau. Plius daikto brangumas deda daug apribojimų, kurie irgi "graužia" malonumą. Negali bet kaip naudot, reik pasaugot, rūpintis.
Kad ir paėmus turimus muzikos instrumentus, 99% laiko groju su nebrangia gitara, o nepigios (5x brangesnės) - dulka dėkluose. Nors skamba smarkiai geriau, ir grot patogesnės.
Tačiau, jei kolonėlės man tikrai patiks, tai kodėl gi nesumokėjus ir tų 2-3k? Nematau problemos. Bet jei skambesys tik vos vos geresnis nei kažkokių kitokių, už 300, tai man to garso "vertė" yra 400 eur, o ne 3000. T.y. proporcingai kainai yra ir norai, nes pinigai prakaitu uždirbti, o ne vogti ar gauti dovanų. Nežinau ar paaiškinau savo "sistemą" .
Sau |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2020 09 17, 17:45 |
|
|
|
Sapnas rašo: |
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/living-audio-ce-5aii-50111941.html o kaip sitos? |
Living Audio smagios, bet jautrumas matyt japoniškai prie 50 cm matuotas  |
|
_________________ Anyone (including your wife) can make just as fine
a tuner as Fisher...with the Fisher KM-60 StrataKit |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |