Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 04 25, 18:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Didelės raiškos ir spartos FLIR termovizoriai telefonams
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Didelės raiškos ir spartos FLIR termovizoriai telefonams
PranešimasParašytas: 2020 06 14, 23:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sauroman1
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Laba diena, ar kas nors turitę patirties su FLIR termovizoriais pajungiamais prie telefonų? Domina didelės raiškos termovizoriai su 384×288, 640x480 raiška ir 25-30hz kadrų dažniu kameromis.
Nežinau kodėl FLIR ONE ir Seek Thermal palyginus yra tokios populiarios kai veikia tik 9hz kadrų dažniu ir turi prasta rezoliuciją dėl ko turi labai ribotą pritaikymą. JAV turi keistą draudimą gabenti spartesnes nei 9hz kameras.Pavyzdžiui HTI HT-301 termovizorius turi 384×288 raišką, veikia 25hz dažniu ir turi santykinai mažesnę kainą, apie 693Eu. Yra dar kiti FLIR kamerų modeliai telefonams, kurie taip pat turi gerus duomenis: Thermal Expert TE-V1 640x480 30hz, Therm-App PRO 640x480 25hz, Therm-App Hz 384 x 288 25hz, Xinfrared Xtherm T3Pro ir Xtherm T3S 384×288 25hz.
Pabandysiu išvardinti keleta kokybės parametrų nulemenčių termovizorių kokybę:
Sensorius. FLIR (LWIR) kameros veikia 7,5 - 14μm infraraudonųjų bangų spektre. Spektras specialiai parinktas taip, kad būtų filtruojami bangų ilgiai stipriai sugeriami atmosferoje ir registruoti šiltus kūnus. Vis dar taikoma tą pati mikrobolometrų technologija, kuriuose naudojami dažniausiai vanadžio oksido Vox arba naujesni amorfinio silicio fotodektoriai, bet retesniais atvejais naudojami ir titano oksido TiOx. Žymių skirtumų lyg ir nėra tik amorfinio silicio sensorių gamyba pigesnė. Tokiems sensoriams nebūtinas aušinimas. SWIR, MWIR spektro kamerų mikrobolometruose naudojamos dar kitokios medžiagos, jos retesnės, bet šios kameros labiau tinka matyti tolimesnius objektus dėl mažesnės atmosferinės sugerties. Kuriamos naujos kartos grafeno pagrindo CMOS kameros, kurios kaip žadama būtų jautrios labai plačiam spektrui nuo matomo iki net teraherco spektro ir turi daug kitų pranašumų, bet jos dar negreitai pasirodys prekyboje. Analogiškai kaip su tradicinėmis kameromis kuo didesnis sensorius/pikselio dydis tuo didesnis jautrumas ir geresnis signalo/fototriukšmo santykis.
Objektyvas. LWIR spindulių objektyvams geriausiai tinka germanis su specialia AR danga. Germanio lešiai nulemia didžiaja dalimi termovizorių kainą. Gali būti naudojamas ir pigesnis silicis, tačiau jis turi mažesne IR skvarbą. Teko skaityti, kad kuriami polimeriniai plastiko lešiai šiam spektrui, kurie būtų gerokai pigesni.
Fokusavimas. Jei reikia matyti ne tik tolimus vaizdus iki begalybės, o ir iš arčiau reikia fokusavimo. Todėl svarbu, kad telefonų kameros turėtų rankinį fokusavimą.
Židinio nuotolis ar matymo laukas geriau didesnis kadangi FLIR kameros turi maža raišką, tačiau daug priartinus gali prireikti stabilizavimo. Dar geriau jei yra galimybė naudoti priartinančius objektyvus, tačiau tokių telefonų kamerose dar nemačiau, sudėtingesnė jų sandara lems ir didesnę kainą. Diafragmos platumas kaip ir sensoriaus dydis yra taip pat svarbus faktorius kadangi „greitesni“ objektyvai praleidžia daugiau spindulių. Kai kurie FLIR telefonų kamerų gamintojai leidžia pasirinkti objektyvus su skirtingu židinio nuotoliu ir diafragma.
USB pajungimas. Telefonu FLIR kameros gali būti pajungtos tiesiai į į telefono micro USB lizdą, tačiau tokiu būdu kamera ir telefono lizdas yra labiau pažeidžiami. O pvz. Thermapp turi patikimą spaustuvo mechanizmą prie telefono korpuso. FLIR kamerą esant galimybei geriau naudoti su VR akiniais telefonui, kad netrūkdytų pašalinės šviesos ir laisvoms rankoms. Jei naudoti vairuojant mašiną reikės vis vien ilgesnio kabelio, nes pro stiklą MWIR-LWIR spinduliai neprasiskverbia.
Funkcionalumas. Geros raiškos/spartos FLIR kameros padeda geriau matyti net visiškoje tamsoje kur net Gen3 naktinio matymo prietaisai būtų neveiksmingi, matyti pro dūmus, rūką, lengva lietų, sniegą ir kitas medžiagas kadangi ilgos bangos tokios skvarbios, greitai pastebėti šiltus kūnus, žmones ir kitus gyvūnus kas ypač naudinga blogomis sąlygomis važiuojant automobiliu išvengti avarijų, tinka apsaugos kameroms, medžioklei, medžiagų identifikavimui ir panašiai. FLIR kameros gali matuoti temperatūrą, tačiau ne visos vienodai tiksliai matuoja, turi paklaidas ir ribas.
Kokybiška programinė įranga. FLIR kameros tinka visiems telefonams su populiariausia Android operacine sistema, yra tinkančiu iOS ir kai kurie Microsoft OS. Geros programos turi daug naudingų funkcijų pvz. FLIR ir telefono kamerų vaizdų integravimas didesniai raiškai, fototriukšmo mažinimas, pažymėti kokiam plote matuoti temperatūrą, galimybė greitai perjungti kameras, klijuoti nuotraukas aukštai rezoliucijai ir t.t.
Senesni telefonų modeliai gali turėti problemų su vaizdo atsilikimu ir laginimu kadangi jie nespėja apdoroti kameros paduodamų duomenų todėl geriau naudoti modernius išmaniuosius telefonus su gerais ekranais ir kameromis pavyzdžiui puikiai tinka Huawei Pro serijos ar Honor 20 Pro telefonai.
Yra didesni termovizoriai, kurie gali būti pajungiami per USB ar yra nešiojami prietaisai/ taikikliai su nuosavu ekranu, bet jie daugiau sveria, jų taip lengvai įsimesti į kišenę neišeis, yra gerokai brangesni ir nėra tokio didelio įrangos pasirinkimo kaip su telefonais.
Kad nesigilinti labai į techninius parametrus svarbiausia įvertinti realų vaizdą todėl verta pasižiūrėti vaizdo įrašus, kuriuos geri gamintojai nebijo pademonstruoti.
HTI HT-301
https://www.youtube.com/watch?v=wLfbXrNPuls
Thermal Expert TE-V1 640x480, bet yra tik 9hz įrašai:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=V_g_QTJDX10&feature=emb_logo
Therm-App PRO 640x480, matosi kažkokie vertikalus brūkšneliai kai silpnas signalas:
https://www.youtube.com/watch?v=kBq6ixmVcCk
Xtherm T3Pro
https://www.youtube.com/watch?v=9iF9Jxeqnn0
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama