Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 28, 14:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Pagrindinis šio projekto tikslas yra įrenginių valdymas internetu - tam yra reikalingas WEB serveris. Programa sukurta su DELPHI 7 programavimo programa, kuri ir valdo per LPT aštuonis įrenginius. Valdymo programa paprasta, lengvai suderinami nustatymai, yra apsauga.
Taigi paimti pvz. IdHTTPServer komponentą, ir viskas. Belieka susikuri HTML puslapiuką. O vartotojui užklausus naujo puslapio, OnCommandGet event'as gaunamas. Belieka apdoroti gautą užklausą, perjungti LPT parametrus, ir grąžinti jau naują HTML tekstą su nauja informacija. Viskas bus realiame laike.
Buvau pasidaręs kažką panašaus - jau gana senai, tačiau toks projektas turi savo minusų: per/kraunant PC, biosas apklausinėja įrenginius, ir kartais LPT pinuose atiranda aukštas lygis, ko pasekoje gali suveikti kažkuris įrengimas; kitas minusas - be outputų norint padaryti ir inputus, sudėtingėja programavimas ir automatiškai sumažėja pinų skaičius; pvz. man reikia valdyti apie 10 outputų plius priimti 6 inputus. Viską permastęs aš susiradau didesnį mC - mega8515, gavosi 12 out + 14 in. Šiuo metu veikia per ComPort'ą jau metus.
Bet šiaip projektas sveikintinas, programa aiški ir suprantama.
na jau valdyti tai valdyti, bet tik ne per PC... Energija ir zemas patikimumas. Butinos korekcijos: adapteris Internet/RS232, kontroleris ir valdymo blokas. Tada jau butu normaliai...
[quote="oni"]Buvau pasidaręs kažką panašaus - jau gana senai, tačiau toks projektas turi savo minusų: per/kraunant PC, biosas apklausinėja įrenginius, ir kartais LPT pinuose atiranda aukštas lygis, ko pasekoje gali suveikti kažkuris įrengimas; kitas minusas - be outputų norint padaryti ir inputus, sudėtingėja programavimas ir automatiškai sumažėja pinų skaičius; pvz. man reikia valdyti apie 10 outputų plius priimti 6 inputus. Viską permastęs aš susiradau didesnį mC - mega8515, gavosi 12 out + 14 in. Šiuo metu veikia per ComPort'ą jau metus.
Bet šiaip projektas sveikintinas, programa aiški ir suprantama.[/quote]
Paleidi stroba is savo softo ir ji su RC integruoji. Jei strobas yra - suintegravus turesi 1. Jei programa pakibs 1 dings. sis signalas gali fiziskai atjungti irengimu valdyma.
Toks supaprastintas watchdogas. Ir apsauga nuo nepageidaujamu ijungimu
Sveiki, esu visiskai zalias sioi srity tad nepulkite kritikuoti jei pasakysiu kazka netaip. Taigi turiu klausima gal kas nors zino kur butu galima gauti schema (LT/RU/EN) kurios pagalba galeciau valdyti kazkoky konkretų yrenginy namie (pvz. staline lempa) kompiuterio pagalba, zinoma butu neblogai jei ta schema taipogi turetu ir savo programine yranga, o dar geriau soursa, bet jei tai nera paprasta tai gal yra kas prekiauja tokiais yrenginias, mat pastarasis atsakymas su duota nuoroda y produkta, nelabai man ka ir padejo, esu kiek per zalias, tad ieshkau kazko laaabai parasto, kad tureciau nuo ko pradet mokintis. Aciu
Žiaurei ačių, būtent tai ko ir ieškojau, tu net neįsivaizduoji koks aš dėkingas tau . Darkarta dėkui, jei man pavyks tai ka esu sumastes būtinai pranešiu apie rezultatus