|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 28, 09:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Kabių kalimo įrankio remontas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Kabių kalimo įrankio remontas |
Parašytas: 2020 01 07, 13:23 |
|
|
|
Sveiki,
Nei iš tio nei iš to, nustojo veikti kabių kalimo prietaisas. Kadangi kvitą pamečiau, garantinis nepriima, užsimaniau sutaisyti pats, kas ten gali būti sudėtingo..
Žodžiu, dabar turiu galvosūkį, kuris neduoda naktimis užmigt. Kadangi tikiu, kad kolektyvinė interneto sąmonė gali viską įveikti, gal atsiras čia galinčių padėti išspręsti šią užduotį.
Atrodo sutikrinau jau viską, visur kontaktai yra, mygtukai veikia, solenoidas irgi veikia, pajungus maitinimą, centre įdėtą metalą traukia į savo centrą. Dėl viso pikto pakeičiau tiristorių, buvau išlitavęs geltoną kondensatorių, patikrinau, geras. Nuėmęs reguliavimo varžą, irgi jokio skirtumo. (Nes multimetras nematuoja kokia reguliatoriaus varža, galvojau gal jis sudegė).
Atrodo nesudėtinga schemutė, kiek suprantu, jos esmė duoti trumpą impulsą didelės srovės į solenoidą. Bet paspaudus mygtuką į solenoidą eina ~13-20V AC įtampa. Ant solenoido nieko neparašyta, neaišku kokiai įtampai jis skirtas. Visos dalys atskirai viekia, tačiau bendrai funkcijos nebeatlieka. Ko negaliu patikrinti, tai SMD elementų, ar galėjo jie sugesti? Jokių perdegimo požymių ant plokštės nėra, švari graži. Kažkam youtubėj pasisekė labiau, perdegusi detalė buvo pajuodavusi, o čia atrodo nieko.
Pačiu blogiausiu(durniausiu) atveju, jei visgi nepavyktų sutaisyti, ar rasti meistro, kuris suremontuotų, galvoju, gal galima visai perdaryti principą. Tiesiogiai į solenoidą paduoti įtampą per jungiklį ir trukmę reguliuoti pačiam pirštu, t.y. staigia spustelti ir atleisti. Bet jei solenoidas ne 220v, tai sudegs.
Pridedu schemos nuotraukų.
https://drive.google.com/drive/folders/13zIW9qfO__CRGlGNvj47UulSuqw5HJx8?usp=sharing |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 13:41 |
|
|
|
Pirmoje vietoje tai braižaisi schemą, turint schemą naudojantis atitinkamais matavimo prietaisais bus lengviau aptikti kurioje vietoje gedimas |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 13:46 |
|
|
|
Kaip ieškoti tokios procedūros tutorialų internete?
Electronic circuitboard analysis? Drawing, decompiling, troubleshooting?
Ne veltui dedu temoje žaliems. Man ATRODĖ, kad turi būti paprasta Bet jei mano situacija reikalauja gilesnių žinių, tai deja, tokių neturiu.. Teks pasiduoti.
Ant didelių detalių, tai dar galima įskaityti pavadinimus ir atpažinti, bet tie SMD elementai tai man visiška mistika. Pažymėtos varžos ir kondensatoriai, bet tie tranzistoriai atrodo be žymių visai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 13:55 |
|
|
|
Kokie dar procedūros tutorialai? Rankutėmis ant popieriaus lapo imi ir braižai schemą. Bus schema, bus aišku ir ką toliau tikrinti |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 13:58 |
|
|
|
Ok, pradėsiu nuo wikipedijos skaitymo apie schemų paišymą. Abejoju ar schema man kažkuo padės, bet gal.. Ačiū. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 15:33 |
|
|
|
hencia rašo: |
Termosaugiklis - geras? |
Geras, buvo įlituotas, bet žaisdamas sudeginau, tai įlitavau laikiklį ir pakeičiau. Šiaip kontaktus visus perėjau su multimetru, visur signalas praeina. Tas mane ir išmuša iš vėžių, atrodo viskas gerai, ir detalių nedaug, nėra už ko užsikabinti. Dar schema kaip suprantu AC, nes tiltelio nėra, tai čia mano žinios dar siauresnės, kaip tas AC čia veikia. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 19:38 |
|
|
|
klemkas rašo: |
Ok, pradėsiu nuo wikipedijos skaitymo apie schemų paišymą. Abejoju ar schema man kažkuo padės, bet gal.. Ačiū. |
Padės. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 07, 20:26 |
|
|
|
tiesiog schema pades rast panasias schemas pagal veikimo principa. ir gali kazka pasiskaityt tada intere. tada buna aiskiau - ka ten galima keist, o ka ir kaip tikrint.
nes detale tikrint yra viena - o schemos veikimo tikrinimas - visai kas kita.
ir ten smd detaliu labai nedaug. greiciausiai ten kazkas nustipe. jos kodus turi - galima iziuret paprastai skaiciukus kokius nors ar pazymejimus. tos trikojes svarbiausia patikrint. ten atsargiai - jei zymejimus sugadinsi - beliks tik variantas is nusipraizytos scemos atpint kas ten turetu jungtis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 08, 07:56 |
|
|
|
Ačiū už patarimus!
Savaitgalį turėsiu daugiau laiko, pabandysiu įdomumo dėlei nusipiešt schemą ir įžiūrėt smd žymėjimus. Tiesą sakant, net jei ir pavyktų rasti, kad smd elementas sudegęs, kažin ar pavyktų perlituot, niekada neteko. Na youtube padės tuo klausimu. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 08, 12:03 |
|
|
|
Pagal nuotrauką ten,mano manymu,yra elektromagnetas DC220V įtampai,o visa schemutė tai laiko relė,simistorius ir diodai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 08, 12:06 |
|
|
|
Vikis rašo: |
Pagal nuotrauką ten,mano manymu,yra elektromagnetas DC220V įtampai,o visa schemutė tai laiko relė,simistorius ir diodai. |
O kur tiltelis iš AC į DC? Nes yra keli diodai, bet ar tokie mažyčiai galėtų tiek srovės pakelt. Man panašiau, kad visa schema yra AC.
Elektromagnetas (solenoidas) veikia tiek tuo AC tiek DC, kiek skaičiau. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 08, 12:40 |
|
|
|
Kad elektromagnetas DC sprendžiu iš nuotraukos.Toje srityje turiu patirtį.AC elektromagnetas būtų storesniu laidu suvyniotas,jo šerdis turėtų būti iš plokštelių,vijų daug mažiau.Susirask tiltelį kokiems 5A ir mygtuką stipresnį,o ta laiko relė nebūtina jei dirbsi neužgulęs mygtuko |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2020 01 08, 12:52 |
|
|
|
Vikis rašo: |
Kad elektromagnetas DC sprendžiu iš nuotraukos.Toje srityje turiu patirtį.AC elektromagnetas būtų storesniu laidu suvyniotas,jo šerdis turėtų būti iš plokštelių,vijų daug mažiau.Susirask tiltelį kokiems 5A ir mygtuką stipresnį,o ta laiko relė nebūtina jei dirbsi neužgulęs mygtuko |
O, įdomu pabandyt. Turiu tiltelių 10A, o užtrumpint elektromagnetas neturėtų? Tarkim jei per ilgai paleidus srovę turėtų tiesiog sudegti apvijos? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|