|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 28, 14:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Plazminis pjoviklis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 16:11 |
|
|
|
Sveiki.Ar yra naudojančius plazminį pjoviklį namų ūkiose ir dirbtuvese? Pamąstymai ir atsiliepimai...nuomones |
|
_________________ Jau laikas keist ką nors... |
|
|
|
|
Re: Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 17:41 |
|
|
|
Jerkstool rašo: |
Sveiki.Ar yra naudojančius plazminį pjoviklį namų ūkiose ir dirbtuvese? Pamąstymai ir atsiliepimai...nuomones |
Naudojau kazkadaise.... prietaisiuks neblogas gera komresoriu naudojant... tiesa... storu gelzgaliu nepjausciau... dulkiu nuo aparato darbo nemazai... |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 19:07 |
|
|
|
|
_________________ persimeciau y fotografija
astuoni63447du88 |
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 19:56 |
|
|
|
Jei vieno neužtektų, galima du sujungti, Petras Dargis su pora panašių kompresorių, smėliavo. |
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 21:13 |
|
|
|
piniginiu atzvilgiu neapsimoka
esme turiu tokio tipo kompresoriuka,kartais kyla noras ta plazma ysigyt,bet jei dar naujokompresoriaus reiks tai jau man per daug islaidu skardu pjaustymui |
|
_________________ persimeciau y fotografija
astuoni63447du88 |
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 21:48 |
|
|
|
Ar čia aš toks atsilikęs nuo gyvenimo, ar kolegos forumiečiai dar nebaigė švęsti? Nuo kada aparatai, pjovimui naudojantys smėlį ir suspaustą orą, pradėjo vadintis plazminiais? |
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 22:46 |
|
|
|
Ten buvo tik teiginys, kad trūkstant oro srauto galima jungti ir kelis kompresorius. |
|
|
|
|
|
Re: Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 03, 23:47 |
|
|
|
nu jooo - pas mus mechaniniu ceche su 30 pusdurniu dar vis galvoja ar verta pirkt (irgi nori dykos praktikos imones lesom )... o tu namu ukiui toki specializuota aparateli nori... |
|
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 04, 00:41 |
|
|
|
gintaras_bar rašo: |
Ar čia aš toks atsilikęs nuo gyvenimo, ar kolegos forumiečiai dar nebaigė švęsti? Nuo kada aparatai, pjovimui naudojantys smėlį ir suspaustą orą, pradėjo vadintis plazminiais? |
Dovanokit, bet valug tamstos, tai čia aš atsilikęs nuo gyvenimo, nes nieko neišmanau apie tokį aparatą, kuris su suspaustu oru ir smėliu, pjausto, gal galima plačiau?
sopkls rašo: |
Ten buvo tik teiginys, kad trūkstant oro srauto galima jungti ir kelis kompresorius. |
Būtent, kad smėliavimui reikalingas didelis oro srautas. Pernai rudenį sugalvojau, kad kaime reikalingas naujas kompresorius, nes samadėlkinis iš zil'o varydavo į neviltį, kuomet reikdavo ką nors dažyti. Buvo kilusi mintis ir apie smėliavimą, žodžiu kompresorius visiems darbams. Nusižiūrėjęs buvau tokį, bet su spekuliu pakalbėjęs, jis man sako, kad toks per menkas, geriau būtų šitas, po to dar apie silikozę paskaitinėjau, plius apsauga nuo smėlio dulkių kainuojanti nemenkai, žodžiu praėjo noras žaisti su mėliu ..
O, bet, tačiau, atsiranda Kulibinų, kurie sugeba su birbinėm smėliuoti ..
Ar užtektų aprioris'o kompresoriaus plazminiam pjovikliui, sunku atsakyti, nes pjoviklis pjovikliui nelygu. Reikia žiūrėti, kiek jie srauto reikalauja, bet jei naudojama trumpiems pjaustymams, tai čia pagelbėtų papildoma oro talpa. Panašiai, kaip ir "pūšką" varžtams sukioti, galima jungti prie tokio kompresoriaus su sąlyga, jei oro talpa bus nemažiau kažkiek (nepamenu tiksliai) litrų. |
|
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 04, 14:51 |
|
|
|
Čia teoriškai samprotavai del kompresoriaus smėliavimui ar bandei?
Nes vėjus rašai net nebandęs. |
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 04, 17:13 |
|
|
|
Čia teoriškai samprotavai del kompresoriaus smėliavimui ar bandei?
Nes vėjus rašai net nebandęs. |
Kur čia tau pavyko įžiūrėti mano samprotavimus apie kompresorius smėliavimui?
Rašiau, kad galvojau apie smėliavimą ir kiek googlis rodė, tai buitinėms reikmėm kaip ir pakaktų "pirmojo" arba "antrojo", kompresorių ...
Žinoma, nekalbam apie tuos visokius smėliavimo pistoletus su bakeliais už 15, bei antgalius iš žvakių ... |
|
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 04, 18:13 |
|
|
|
O tai čia apie mergas gal rašei?
Pas man 240l/min ir kažkaip pakanka visam tam.
Citata: |
Buvo kilusi mintis ir apie smėliavimą, žodžiu kompresorius visiems darbams. Nusižiūrėjęs buvau tokį, bet su spekuliu pakalbėjęs, jis man sako, kad toks per menkas, geriau būtų šitas, po to dar apie silikozę paskaitinėjau, plius apsauga nuo smėlio dulkių kainuojanti nemenkai, žodžiu praėjo noras žaisti su mėliu .. Very Happy |
|
|
|
|
|
|
|
Plazminis pjoviklis |
Parašytas: 2019 01 04, 18:27 |
|
|
|
rammas rašo: |
Būtent, kad smėliavimui reikalingas didelis oro srautas. Pernai rudenį sugalvojau, kad kaime reikalingas naujas kompresorius, nes samadėlkinis iš zil'o varydavo į neviltį, kuomet reikdavo ką nors dažyti. Buvo kilusi mintis ir apie smėliavimą, žodžiu kompresorius visiems darbams. Nusižiūrėjęs buvau tokį, bet su spekuliu pakalbėjęs, jis man sako, kad toks per menkas, geriau būtų šitas, po to dar apie silikozę paskaitinėjau, plius apsauga nuo smėlio dulkių kainuojanti nemenkai, žodžiu praėjo noras žaisti su mėliu ..
|
Pratęsiant ne į temą apie smėliavimą.
Visų pirma tam tikrai nebūtina turėti bent kubinio metro per minutę. Na nebent šveiti laivus, plotai per pamainą matuojamai arais ir metalas 5 cm storio. Garažo/buities reikmėms to nereikia, persistengus lygias skardų plokštumas ir subanguoti galima. Svarbu kokio tipo smėliasrovė ir koks antgalio skylės skersmuo. Sėkmingai naudoju smėliasrovę (slėginės bačkos tipo) užtenka 0,5m3/min esant 6 bar slėgiui. Reguliatorium palaikau mažesnį, todėl kompresorius net neveikia nuolat. Antgalis su 3 mm skyle. Vienintelis našumo trukdis kondensatas ir kad reikia pildyti bačką.
O antra kažkodėl (dėl pavadinimo?) dažnai manoma, kad būtina naudoti smėlį. O gal, kad beveik nekainuoja. Realiai net jei kažkam nusispjauti į savo ir aplinkinių sveikatą (o jis tikrai kenksmingas) smėlis yra šlamštas. Jis greitai smulkėja - matomumas labai blogas, jokios filtravimo sistemos nesusitvarko (greitai užkemšamos milžiniškais dulkių kiekiais), mažai kartų galima naudoti. Pabodo vargti - įsigijau korundo abrazyvo (aišku antgalio reikia bent volframo karbido) ir stiklo granulių. Dabar smėlio niekas nepriverstų naudoti net jei primokėtų, kad imčiau. |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|