Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 04, 01:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Tiksliau pedalamas. Kažin ar išetų pasidaryt, nes paprastus sudedu, tai jie netiksliai veikia ir sudyla greitai, o gal yra kokių kitų variantų, žinau dar yra tokių vielinių potencų, bet iš kur jų gaut tenais apie 100kohm reikia, kad būtų.
Gal ir nesudyla, bet ten aš tiesiai i kompą esu pajungęs, tai labai nestabiliai ir netolygiai dirba. Ten aš gal ne tokius potencus ikišęs esu nz. Dabar sugalvojau gal reikia su infraraudonais spinduliais daryt, bet neturiu schemos gal kas pagelbėti gali?
Be to gi aš naudoju pedalams, o pažaist, tai aš mėgstu pvzd kokį ralį, tai isivaizduojat kaip tenais reikia spaudyt tuos pedalus
Gal ir nesudyla, bet ten aš tiesiai i kompą esu pajungęs, tai labai nestabiliai ir netolygiai dirba. Ten aš gal ne tokius potencus ikišęs esu nz. Dabar sugalvojau gal reikia su infraraudonais spinduliais daryt, bet neturiu schemos gal kas pagelbėti gali?
Be to gi aš naudoju pedalams, o pažaist, tai aš mėgstu pvzd kokį ralį, tai isivaizduojat kaip tenais reikia spaudyt tuos pedalus
jei daryti ioptini tai nieko sudetingo nera, tik riekia ne fotodiodo o fotovarzos arba gal ir fototranzistorius tinka
jei su fotovarza shemos nereikia, tiesiog pajungi vietoje potenciometro ir viskas., bet jei panaudoti visi trys isvadai tai reikes arba 2 fotovarzu arba viena pakeisti i paprasta varza. su dviem fotovarzom tikslumas didesnis, isejimas bus proporcingas apsviestumo santykiui.
Del stabilumo - ar zinai kad yra toks daiktas kaip joystiko kalibravimas?
Vieliniai rezistoriai retai buna dideles varzos, teko matyti tik 40K max. Ir tai viena karta.
Paprastai iki 10K, o joystikui dazniausiai reikia 47-100K.
Tiksliau pedalamas. Kažin ar išetų pasidaryt, nes paprastus sudedu, tai jie netiksliai veikia ir sudyla greitai, o gal yra kokių kitų variantų, žinau dar yra tokių vielinių potencų, bet iš kur jų gaut tenais apie 100kohm reikia, kad būtų.
o gal gali placiau papasakoti kaip tu ten ta visa pedala padai ir prie pc prjungi?
Jei jau tiesiai i game portaaa - tai sukalibruok. Tik reikia nepamirsti, kad po veiksmo atlikimo reikia spausti mygtuka is game porto, o ne "next" ant ekrano.
Lygiagrečiai potenciometrams pastatyk kondensatorius (gal kokį 100nF) - turėtų padėti, nes sukiojant potenciometrą jo kontaktas nėra idealus ir varža gan stipriai šokinėja.
porte potenciometras veikia kaip dalis RC grandines (C stovi viduje). Taigi, jei pajungsi dar kazkoki kondika, tai bus ipatingai blogai. Taisykle - varza nuo 50 iki 100K ir tiesine (A klases) + teisingas kalibravimas.